tisdag 11 augusti 2009

Startproblem

Snörvel. Första förkylningen sedan våren har infunnit sig. Det har varit sådan hög växel på hela sommaren, så jag ser verkligen fram emot nästa veckoslut då D är hos sin pappa och jag hoppeligen får varva ner. Är i något av ett vakum, fick inte kurssekreterarjobbet och vintern är ett stort frågetecken - vet egentligen inte vad jag ska jobba med. Som tur är kan jag jobba på potatiströskan i september, men det skulle vara skönt med vetskap om att jag har något efteråt också. I varje fall har jag anmält mig som arbetssökande till arbetskraftsbyrån, på torsdagen ska jag dit med alla mina papper och hoppas på ett samtal med yrkespsykolog, för att kanske få tips om något helt nytt. Tidningarna är inget att satsa på, de är inne i ekonomiska kriser och jag är mycket lessen på tidningen jag skriver kolumner till. De betalade inte ut sitt arvode i juli, på frågan varför inte, kom bara ett svar att det blir så när folk har semester. Inte ens ett "ursäkta". Man skulle önska sig en gnutta respekt också som frilans. I varje fall tänker jag inte skriva något förrän jag fått de arvoden de är skyldiga mig, kanske jag inte alls skriver dit mera. Men det är svårt att släppa taget, eftersom det egentligen är det jag helst vill göra och inte har andra tidningar att skriva till. Det är dessutom skönt med någon regelbundenhet - att åtminstone en gång i månaden veta att en text behövs och man (har fått) får betalning för den den sista. Nu ska vi iväg med mormor till ögonläkaren, helst skulle jag lägga mig i sängen, men det får jag vänta med till lördag.

7 kommentarer:

Taina sa...

Ska hålla tummarna för dig och hoppas på att allt löser sig i höst!
Stora kramen från mig

Saltistjejen sa...

Du det låter lite som sensommarblues dy drabbats av. Tycker det är vanligt. Plötsligt kommer vardagen så mycket närmare och man börjar fundera över saker som man skjutit åt sidan under sommaren.
Förstår dock din oro över jobb under hösten och hoppas erklgien det löser sig. Skit med tidningen och arvodet! Sådant tycker jag är extremt oproffsigt måste jag säga!!!!! Jag blir sur och arg när jag hör sådant! Man måste väl betala för tjänster man köper!!!!!
Hoppas att du kan vila upp dig lite i helgen och tanka lite energi.
Stor kram!!!

Jemayá sa...

TAck snälla Taina - great to have you back :). kram!

Saltistjejen: du har säkert rätt - sensommarblues i kombination med förkylning är inte så bra. Tror nog att jag får energi med att ta itu med saker och ting, men nu just är tid att vila. Så får jag ta mig en funderare om jag vågar låta kolumnerna gå. Får börja skriva dem här i stället :). kramar!!

Henrik sa...

Nu redan en förkylning inte bra, men säkert blir det bättre
när du får sova ut i nästa veckoslut.

Potatiströskan låter trevligt.
Har du gjort det tidigare år ?

Med så mångsidig arbetes erfarenhet som du har hittas det nog så småningom ett "bättre" jobb åt dig.

Tidningarna är nog inget att satsa på i dessa tider.

Kram ! ! !

ulrika v sa...

Synd att du inte fick jobbet, förhoppningsvis var det för att du istället skall kunna ta emot något annat som kommer att komma i din väg och som passar dig bättre just nu. Håller tummarna för det! kram ulrika

Marianne sa...

Nä, men så fräckt att inte betala ut de arvoden de är skyldiga! Det måste ju även de fatta att det är pengar som folk behöver för sitt uppehälle!

Verkligen trist att du inte fick det där jobbet. Bara lite lösa tankar - kan du skriva några slags Finlandsreportage för svenska tidningar? Det finns ju Finlandsföreningar i Sverige, kan du skriva för deras tidningar från Finland? Kan du inte skriva kolumner för Huvudstadsbladet och liknande? Ja, jag vet inte, det var bara lite lösa funderingar. Hoppas verkligen att det löser sig!

Kram!

Jemayá sa...

Henrik: det blev ordentlig feber också, men fick vila igår, nu på bättringsvägen. Jo, jaghar jobbat en höst tidigare på potatiströskan, så jag vet vad jag ger mig in i :). kram!

Ulrika: tack - det tröstar att tänka så! Och förstås för att jag itne fick jobbet, ser jag saker som inte skulle ha varit så bra med det :). Väntar på foton på fb (eller skicka direkt till mig!!) - hoppas allt gick bra. stor kram!!

Marianne: det verkar som om en frilans räknas som någon som gör skrivande som bisyssla och följaktligen inte bryr sig om när pengarna kommer på kontot alt. "de får vara glada att de överhuvudtaget får pengar"...så är inte fallet med mig. TAck för tipsen - Sverige skulle ju verkligen kunna vara något, vet inte hur det är med svenska tidningars ekonomi nu just. Huvudstadsbladet tror jag inte heller har det så bra nu just, men jag borde ju ta kontakt i varje fall. Nu just har jag bara ingen energi för något alls, måste först bli frisk och sen få in rutiner igen, fast det kan hända att jag inte kommer igång med skrivande igen förrän efter potatisupptagandet. kram till dig !