fredag 4 december 2009

Bättre rytm!

Det har varit underbart att känna att jag börjar hinna ifatt mig själv och huset - nu har jag inget att skylla på om jag inte städar (vilket forsättningsvis går trögt :). Men det har varit skönt att kunna ta det lugnt på eftermiddagarna efter jobbet, sköta saker och ting på datorn, ringa samtal jag glömt/skjutit upp (jobbrelaterade), fundera ut barnvaktningen för de nio gånger det behövs än före julen och lite börja plocka fram julsaker mellan varven.

Igår kväll blev jag glad - D har ju sovit jätteoroligt i snart två veckor och jag förstås känt mig aningen hängig och lite olycklig, han har mer och mer tagit över min sida av sängen och försökte mig på att sova på hans. Det kanske inte låter som någon katastrof för er, men faktum är att han haft en väldigt gammal madrass, den var jättebra då han var bebis - han låg liksom i en dal och jag behövde inte vara så orolig att han skulle rulla över kanten. För en vuxen människa var det inte riktigt bekvämt och jag har funderat på hur jag ska få hem en likadan madrass, tror inte den ryms in i bilen. I går sa D plötsligt: "jag vill sova i min egen säng!" Och voilá, problem solved! Jag förstärkte det hela med att påpeka att tomtarna säkert blir jätteglada, han är ju en stor pojke redan :). Och han sov faktiskt lite bättre i natt och jag tänker inte mera låta honom börja sova i samma säng med mig (bara i undantagsfall!), dags att sära på oss så pass mycket!

Till sist ett foto på hur jag (delvis) löste bokproblemet - satte upp en ny hylla :). Har funderat på det jättelänge, men som vanligt går det en lång tid mellan idé och verkställande för mig (komma ihåg/hinna köpa/hitta hylla, orka/ha tid att skruva upp). Nu tycker jag det ser mycket trevligare ut där vi kommer uppför trappan till vinden (då jag fotar står jag i "tv-rummet", med hyllan som syntes i förra inlägget till vänster om mig). Hyllan är ovanför dörren till sovrummet. Några fjuttiga böcker plockade jag i en låda som ska på kallvinden. Till exempel "The Arab - Israeli conflict" var en bok jag tyckte jag säkert inte behöver läsa de närmaste åren :).

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad härligt! Just så man önskar att barnen kunde göra lite oftare - roa sig själva med något som inte gör att man hela tiden har hjärtat i halsgropen... ;-)
kram!

Jemayá sa...

Salits: det kommer än hos er också, småningom :)

Jemayá sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna, Fair and True sa...

Vilken bra lösning på bokproblemet! Tror nog inte att du behöver just den boken längre! Iofs verkar det ju inte direkt röra sig framåt i den konflikten så analysen är kanske densamma...

Jemayá sa...

Anna: ...och det är verkligen inget jag orkar sätta in mig just nu, men vem vet när man kan behöva den (så tänker jag med alla böcker....)

Marianne sa...

Jättesnyggt! Och du har ju så många fina lyktor.

Hihi, just den där boken skulle jag gärna läsa : )

Kram!

Jemayá sa...

TAck, Marianne - jag gillar lyktor och nu kan jag äntligen börja tända dem igen (D låter dem vara i fred nu :). Ja, kan tänka mig att boken skulle vara precis för dig! kram!