tisdag 9 juni 2009

Gladare och mera social!

Dramatisk förändring har inte hänt sen i söndags, delvis för att jag än i går var rätt trött - väcktes av brandbil som körde tjutande förbi då jag nyss somnat, och sedan tror jag att de börjat reparera järnvägen, vem annan börjar spika ihållande, lät det som, halv sex på morgonen?! Har ändå kämpat med att fokusera på det roliga nu efter bottennoteringen...tack alla ni snälla som stöder och uppmuntrar! Ni är en otroligt viktig del av mitt liv!

Jag tror mycket av min trötthet den senaste tiden har varit "fem före semester"-trötthet, märker det med att det känns tyngre och tyngre om jag har någon deadline och har absolut ingen initiativkraft, till exempel att tänka ut teman till texter och om någon föreslår något, så orkar jag inte ta tag i det. Nu blir det skönt att resa iväg nästa vecka, för jag har ingen text som väntar på att bli skriven, om kolumnen jag skickade in igår blir godkänd (den var inte speciellt allmän), så är nästa deadline någon gång i juli :). Företrädarskapet rullar på vid sidan om, men eftersom det är så många asylsökande, tror jag inte att polisförhör jag ännu väntar på för "mina" barn blir av förrän till hösten. Poliserna går ju på semester också. Hur det är med de jag företräder kollar jag upp allt emellanåt (de äldre har jag mer kontakt med, tycker de behöver mig mera, eftersom de redan bor mera självständigt och inte har så mycket stöd av handledare).

Det blir som sagt mer och mer socialt ju varmare det blir där ute - en förutsättning är ju att både jag och de jag gärna träffar har mera ledigt. Har haft mycket trevligt och mera är på kommande. Förra veckan besökte vi en mamma och barn, som D egentligen bäst känner, L och han är på samma dagis. Det är så skönt att kunna sitta och prata medan barnen ganska bra leker tillsammans. Och att bli bjuden på mat :) :) - tack T!!

I lördags var det släktkalas, också mycket trevligt, men jag lyckades inte ta ett enda bra foto, D ville ha mig med lite överallt som moraliskt stöd :) (han försökte bland annat charma in sig hos en supersöt 4-åring, men hon föredrog hunden). I dag ska vi och leka till Ds småkusin - hans barn är i Ds ålder. I vårt släkte är jag ju så sen (och min pappa före mig), så Ds småkusiner är nästan alla vuxna, yngsta är väl 13 tror jag. Ikväll ska jag på tjejträff till en sommarstuga, barnvakt är fixad :). I morgon bjuder lokaltv på middag för dem som jobbat med dem i vinter - barnvakt fixad! I helgen ska D igen till sin pappa och jag har inget annat än frissa inbokad, ska vila och förbereda resan. Perfekt.

En förutsättning för att jag mera kan röra mig är att mamma faktiskt blivit sakta med säkert bättre. Jag behöver inte vara så orolig över att lämna henne ensam en halv dag till exempel och vi har kommit på att om jag dukar och fixar någon mat klar i ugnen, så klarar hon nog av att värma upp det och ta fram det om jag är borta när det är mattid. Hennes fot (gikten?) är ännu besvärlig, därför har hon svårt för att gå, men hon har också använt rollatorn mera men att stå funkar inte så bra. Nästa vecka ska hon på intervallvård till ålderdomshem, vilket jag tror kan vara helt trevlig omväxling för henne också.

Nyss kakkade D ner sig (har börjat se ett tydligt mönster - är jag upptagen med något, händer mycket lättare "olyckor" än om vi pysslar med något tillsammans...), men för det mesta springer vi nog till pottan och lyckas få till det där!

En av mina orkidéer blommar med 14 blommor i sovrummet :). Egentligen är allt riktigt, riktigt bra (ringde rörmokaren i morse, han LOVADE komma i morgon)! Är också otroligt tacksam över min underbara vän "Tirmotanten", som jag haft många samtal per telefon med den senaste tiden - stor kram Katri!!! Jag har mycket gott och fint i mitt liv, nu blir det sakta men säkert också varmare där ute - vi alla får suga upp energi och fylla på batterierna, till hösten känns det säkert sen helt annorlunda. Ha en bra vecka vecka!!

6 kommentarer:

Henrik sa...

Vill säga det samma, din blogg har blivit en viktig del i mitt liv,
Du kan, på ett så vackert sätt skapa med orden i dina inlägg,

Så bra att veta att din mamma mår bättre.

Mvh.
Henrik

Taina sa...

Vad skönt att läsa din texte och att du känner dig bättre. Läste din förra text också, men kommenterade inte. Skulle givetvis ha skickat dig en styrekkram. Men du kanske kände av den ändå ?
Tänk vad jobbigt det blir ibland och orken tryter så förbaskat. Jag är inne i en hektisk period nu men energin kommer av solen och värmen. Det är ju trots allt sommar!
Vad skönt att få komma iväg på kvällarna och att du har fått en barnvakt till dessa tillfällen. Det betyder sååå mycket.
Ha en fin dag!
Kramen!!!

Annika sa...

Vad skönt att det känns lite bättre. Förmoldigen är det den där "fem i semester" nerven som spökar...
Och värmen hjälper till. Absolut!
Folk blir mer sociala så fort värmen och solen kommer!
Stor kram!!

Jemayá sa...

Tack Henrik!

Taina: tror nog jag kände av kramen :). Orken tryter för mig då det kör ihop sig samtidigt som jag har en period av dålig sömn (denna gång rätt långt självförvållat - har velat sitta vid datorn på kvällen,eller se på tv efter att D somnat, och sen har jag inte själv kunnat somna in...). kram!

Annika: det ser mer och mer lovande ut med värmen - kanske vi hunnit arbeta upp den tills du kommer! Dessutom börjar jag mer och mer lämna bort jobbtankar, vilket också underlättar. Nu får man fokusera på socialt umgänge och ombyte, hurra! kram! :)

Saltistjejen sa...

vad bra att du känner dig lite piggare och att du ser "ljuset" där framme! Härligt med ett par kvällar med vänner sam den där lokalTVgrejen! Och så resan sedan1 Det är ofta skönt att komma iväg lite. Se ngt nytt. Göra ngt som inte är vardag. Det behöver man.
Låter även bra att sommaren bjuder på mer socialt umgänge. Så är det ju i de länder där man har en rätt kylig vinter. Likadant är det hrä. Man orkar mer när det är ljusare ute och man kan träffas utomhus.
Härligt att din mamma är bättre också! Måste kännas otroligt skönt! Det är så jobbigt och tar mycket energi detta att oroa sig för ngn hela tiden. Att hon är bättre och kan klara sig lite mer själv måste kännas skönt också för henne.
Stor kram nu!!!

Jemayá sa...

Saltis: tack för alla vänliga ord - det gäller att välja fokus, men ibland måste jag också få formulerat det som gnager, så är det lättare att ignorera det sen! Söndagen var vändpunkten, nu hoppas jag bara på mera ork och påfyllning i energilagren! kram