lördag 13 juni 2009

Vi tar det senare i sommar




I dag är det tydligen inte meningen att jag ska göra annat än bara vila. Orkar inte ens ta itu med allt som nu just stretar emot:
* Försökte såga med motorsågen - kedjan hoppade av, vet inte hur jag får den spänd och orkar inte börja söka instruktionsboken - tar det senare i sommar
* Kom fram till att det måste vara hål i dammen. Fick äntligen fyllt på i onsdags och trots att det regnat har vattenmängden minskat till hälften. Försökte hitta hålet (eftersom det inte läckt mera under natten, borde ju hålet vara vid nivån det stannat på...visst..?), men det är ett rätt hopplöst företag - tar det senare i sommar.
* Jag har fått in något råsk (vad heter det egentligen på standardsvenska...) i kameran, köpte nytt uv-filter och har putsat enligt vad de rekommenderade i fotoaffären, men det är fortsättningsvis kvar. Trodde först när jag såg fotot högst uppe, att jag lyckats få bort det, men på fotot med D syns det. Där syns förresten också den nya "cityvagnen" som han är så förtjust i att han tog en egen liten promenad med den, hittade honom bakom vårt uthus i går innan vi skulle iväg till hans pappa. Nu borde jag skicka kameran på putsning, frågan är vart och hur dyrt det är - tar det senare i sommar.
* Till och med här bråkar det, ville bara strecka under texten då jag skulle skriva den överst, orkar inte strida, skriver längst ner. Jag tänker fortsätta med det jag just gjorde, som för en stund fick mig att känna mig glad, positiv och balanserad: satt och läste en ebok på laptopen (ja, nu har jag fått undervisning och det funkar!) i sängen, köpte en av Karen Bishop på nätet och har fått många aha-upplevelser. Om jag får sitta i sängen och läsa är det som en signal till hjärnan: "nu får du koppla av och göra det du vill".

Sov inte ännu tillräckligt förra natten - eget fel, satt vid dator, vid tv, drack 2 glas vin....och fick sen inte sömn...., men tror jag inte gör om det i kväll. Funderar faktiskt på promenad, eller till och med joggingtur senare i dag - har proppat i mig en massa godsaker på kvällarna och det märks förstås på kroppen. Insåg också att jag egentligen inte motionerat alls den senaste månaden förutom trädgårdsarbete och planterandet, dags att börja igen då. Cyklade i morse till frissan, redan det kändes som semester (dessutom i shorts :). Så resten av dagen försöker jag mig inte ens på något speciellt, viger den åt att sköta mig själv, psykiskt och fysiskt! Otroligt hur man hamnar i sådana här "nedåtgående spiraler" med jämna mellanrum, först på bottnet inser man igen att man glömt att sköta sig själv :(. Men som sagt, det går att börja om, hoppas på uppåtgående spiral nu! Den börjar jag på NU!

9 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Åh, vad länge sedan jag hörde order råsk! På rikssvenska säger man väl skräp, men om det sitter i kameran skulle jag nog säga damm eller fläck.

Saltistjejen sa...

Å TA DTE LUGNT och VILA Jémaya! Det ltåer som om både du och värdns makter vill det!! :-)
Samla energi innan er resa!
Det låter väl bra.
Att ligga i sängen m en bok tycker jag låter alldeles alldeles superlyxigt och skönt! NJUUUUT!
Kraaaam!!!

Henrik sa...

Uv -filtret stoppar Uv strålningen som kan orsaka blåstick i en del situationer
men annars är det nog bra att ha på ett Uv- filter hela tiden.

Att det syns "råsk" på bilden beror nog oftast på att det kommit damm på sensorn
brukar nog på en modern kamera finnas automat rengöring för sensorn

jag kan gärna hjälpa till och få kameran rengjort och det kostar då ingenting !
Har själv fotat med systemkamera sen i början på 80- talet

voi voi va e smöre på finsk - tappa inte humöret fast Du har motgångar
att blir nog bra - motgångar är en del i livet - Du får se allt ordnar sig.

Joo nog vet man att nog finns mycket att göra med huset och tomten
och nu motorsågen - ta det lugnt nu bara solen lyser nog ännu.

"Citykärran" ser ju mycket praktisk ut lätt behändig att ta med, ett bra köp.
och D" ser så gullig ut på bilden - "taitaa olla oikein linssilude"

Kiva att Du fick tag i en bra bok alla gånger så avkopplande att läsa.

Duktig flicka som cyklade till frissan - blev håret bra klipp ?

Stor Kram !
Henrik

Jemayá sa...

Matilda: tack för hjälpen, hjärnan är helt på semester, kom inte på annat ord! Skräp skulle vara bäst säkert!

Saltis: tack, har faktiskt haft en riktigt bra dag, var och sprang lite, grannen ville öva indisk huvudmassage och sen tog jag ett bad, hurra :). Nu tidigt i säng och jag är som en ny människa i morgon! kram

Henrik: håret är lite väl kort än, men det växer ju :). Tror ajg har putsat sensorerna också (småsmå knappar, väl?) och det har inte hjälpt :(. Tack för brevet förresten, det var snällt, ska ta och läsa artikeln sen efter resan, då orkar jag igen koncentrera mig på jobbtankar och tar inte små motgångar här hemma så hårt. Skulle vara snällt med hjälp med kameran, hur vi sen ska ordna det?! D är ibland riktigt samarbetsvillig framför kameran, men mest vänder han sig faktiskt bort! Blivit kanske lite väl mycket fotograferande av honom :).
ha en trevlig midsommar!

Henrik sa...

1.
Om man låter kamerans automatik
sköta rengöringen då är det bara att
trycka på knapparna men om,,,

2.
Om man vill rengöra sensorn själv då kan man följa
följande Video länk : Clean Your DSLR Camera
här gäller ändå att man är försiktig.
http://bildochfoto.se/2008/02/19/mahalo-daily-om-att-rengora-systemkamerans-sensor/

3.
Sänder ett brev om hur man rengör sensorn
nästan till 100 % och den praktiska hjälpen som jag föreslog med att rengöra kameran och sensorn.

För se nu det finns ingen kamera som
är så tät att det inte kommer smuts och damm
i den.

Bra bild av din mamma, fotat från en bra vinkel, bra bakgrund, snyggt jobbat.
Känns så bra att se bilden att hon mår så mycket bättre, tydligen sker det underverk hela tiden.
Jag var så orolig här tidigare under vårvintern hur det blir med din mamma.

När åker du på semestern - var sen varsam i trafiken.

Vi får hoppas att vädret blir vackert, varmt och soligt, det är sen en annan sak om det är så hälsosamt med solen.

Här för några år sen, varnades det mycket, om att 
inte sola sig ?

Men sen kan det vara så med saken att,,,
"där solen kommer in, stannar läkaren ute"

Stor Kram !
Henrik

Jemayá sa...

Tack Henrik - jag tar det senare i sommar :), nu ska jag packa, i morgon åker vi iväg!

Anonym sa...

I do see difference's in our mothers look, but sometimes I see similarities as well. I don't know if I can get any pics of my mom to you...I am not sure if I had my digital camerea b/4 she died....Someday I will look thru old folders and such....in my free time! julie

Marianne sa...

Jättefint foto av din mamma! Ja de andra också, men just det går rakt in i hjärtat!

Du gör rätt som skjuter upp de där sakerna lite, man måste inte göra allt på en gång.

Vet du, jag har köpte en e-reader, en elektronisk läsplatta som är stor som en pocket, fast mycket lättare. Dit lånar jag e-böcker och köper! Helt superbra är det! Om du är intresserad av det rekommenderar jag att du kollar på www.elib.se, under rubriken e-böcker. Där förklarar de det mesta hur det funkar och vad som finns, och där finns länkar till e-boksaffärer också. Jag kan ge fler tips om du vill, och jag har skrivit ett par inlägg om det.

Kram!

Jemayá sa...

Julie: I guess I'll wait a while, I know your freetime is rather rare :)

Marianne: småningom börjar jag lära mig att vänta - om något känns oöverkomligt tungt att göra, så är det lika bra att lämna det, nästa dag kan samma sak vara t.o.m. rolig att åtgärda.
Tack för tipset om eböcker (har nog läst om det på din blogg :) - jag skrev en artikel om det i vår här, Jakobstads stadsbibliotek använder sig av Elib, det var första gången jag hörde om det. Får hålla det i minnet, ifall det kommer någon bok som jag ABSOLUT vill läsa och som jag inte kan få tag i pappersform - för den metoden föredrar jag nog. Blev väldigt bökigt med laptopen, men boken jag ville läsa fanns endast i eformat. kramar!