fredag 26 juni 2009

Sorgliga nyheter

När jag kom hem i lördags ögnade jag hastigt igenom tidningarna som samlats under veckan. Jag fastnade vid en artikel om en dödsolycka i Nykarleby. Via FB fick jag veta att en 37-årig kvinna jag träffat vid mamma-barnträffarna omkommit i en krock. Hon begravs nu på söndagen. I hennes dödsannons stod det "Gud som haver barnen kär, se till oss som utan mamma är", undertecknat med hennes två små pojkars namn. Den mindre, som kanske bara är 1,5 år gammal, var med i olycksbilen men skadades inte, vad jag vet. Den äldre är kanske fyra. Det har varit svårt att förstå att det verkligen kan vara möjligt, och jag har inte hört vad som egentligen hände, men att hon skulle mista livet, istället för att komma undan med någon lindrigare skada, känns otroligt fel. Alla i hennes familj behövde henne så mycket ännu. Min sista minnesbild av henne är när vi körde förbi varann, hon med sitt vanliga vänliga leende - jag hälsade inte ens, för jag kände inte igen bilen och hann inte reagera förrän hon var förbi.

I morse läste jag på FB att en stor världstjärna gått bort. Jag kan inte säga att jag varit ett Michael Jackoson-fan, men jag har älskat att dansa till vissa av hans låtar. I Helsingfors var jag på hans konsert för kanske tio år sedan, men det kändes som om han inte var riktigt närvarande. Jag har speciellt gillat hans ställningstaganden i sin musik mot slutet, till exempel "Black and white" och jag har använt hans musikvideo i min undervisning...vad var det den hette, den där naturkatastrofer etc "går tillbaka" (Earth song...). Den berörde mig djupt.

Frid åt både S och Ms själar.

7 kommentarer:

Annika sa...

Så tragiskt med mamman. Mammor borde inte få dö!!
Aldrig någonsin.
USCH så hemskt och sorgligt.

Micheal Jackson också...SNACKA om att han gjort bra låtar!
Känns lite märkligt idag måste jag säga...

KRAM!!

Emmama sa...

Så vansinnigt sorgligt med olyckan! Det gör ont i mig när jag läser om små barn som förlorar sina föräldrar.. :(

Och Michael Jackson, vilken legend och vilken musik! Wow!

Kram och trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Det är så oerhört tragiskt när unga människor dör. M J har inte betytt något för mig alls, men inte är man oberörd ändå, att dö 50 år gammal och haft ett helvete resten är så sorgligt. När en mamma dör blir det stort ansvar på dem som blir kvar och de borde egentligen få sörja i fred....min bästa väninna dog 42 år gammal och lämnade 5 barn och man. Jag vet att man reagerar instinktivt och tar sig an barnen. Men det kräver mycket! Jag har än väldigt bra kontakt med barnen och maken fast det är 9 år sedan.

Jemayá sa...

Annika och Emma: precis - mammor borde inte få dö förrän deras barn är vuxna!! På vår lilla ort har händelsen nog skakat om - jag känner inte familjen annars, men tror att det finns släkt, grannar och vänner som hjälper och stöder.

MJ skulle säkert ha haft mycket att ge än med lite ålders visdom, men det vet man ju inte nu förstås. Musiken finns i allafall kvar! kramar till e rbåda :)

Fritt: så fint att du ställt upp och hjälpt!!! Det är det jag hoppas denna familj nu också har, människor som står dem nära och kan stötta i den stora omställningen och sorgen.

Marianne sa...

Så hemskt för de två barnen och hennes övriga familj, och vänner så klart. Mammor och pappor borde ha ett automatiskt skyddsnät runt sig så att ingenting kunde hända dem när barnen är små!

Trist med MJ också, alltför ung!

Kram!

Anonym sa...

Hei! Mietinkin silloin, kun näin fb:stä että olit matkoilla jotta mahdoitko kuulla suruuutisia Jepualta. Ehkä parempi, että kuulit ne vasta kotona.

Niin kamalaa, että ei voi ymmärtää. Me oltiin aika paljon tekemisissä S:n ja lasten kanssa, kun ovat samanikäisiä, jos ei nyt ihan ylimpiä ystäviä niin ainakin läheisin ystävä Jepualta. Eilen olimme hautajaisissa. Niin surullista. Tuntuu omat huolet niin pieniltä ja turhilta tuollaisen rinnalla.

T: Maaret

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, tråkigt med Michael Jackson (jag var ett stort fan) men ännu tråkigare när det är någon man känner såklart. Hoppas kvinnans familj kan gå vidare. Ja, man måste ju göra det helt enkelt.