torsdag 11 juni 2009

Torsdagsrapport

* underbara dofter utomhus - det har äntligen regnat ordentligt, häggen och syrenen blommar
* rörmokaren kom igår :)
* D är på dagis, jag försöker hinna med alla småsaker som behöver skötas innan semestern (åh, vad det känns skönt att säga SEMESTER).
* sömnen har varit rätt dålig denna vecka, förra natten vaknade D 2-tiden, gnällde och grät. Otroligt frustrerande då man vill försöka hjälpa, hålla i famnen, massera, ge reiki men han bara kränger sig undan. Till sist fick han fram att han har snuva, men det var ju inte konstigt då han redan hulkat i femton minuter. Tror han också hade ont i magen. Själv har jag domnade armar igen, var till Jakobstad igår och hade förstås glömt hem den nya "citykärran" för D - han blev så förtjust i den, så han ville sitta i den inomhus också...hjälper inte mycket att den står i vardagsrummet sen när han får skoskav och jag får kånka runt med honom i stan. Suck.
* fick god mat på restaurang med icke-så-trevlig service i Nykarleby i går kväll. Men krögaren ska sluta, tack och lov. Drack hela 12 centti rött vin i trevligt sällskap, så även om det känns som om jag har krabbis i dag, tror jag nog att det beror på dålig sömn och spända nackmuskler...men det är inte så farligt, har ju ingen stress nu (hurraa :) och kan ta det lugnt och försöka kurera (testar magnesium...).


Till sist en förfrågan: hur många lådor ser ni på fotot? Svar sen senare i kommentarerna - vad jag såg och vad skogsandelslagets ansvarige sagt till mig på telefon före att antalet var och höll fast vid, trots att jag var av annan åsikt då jag såg dem (och var sur, för jag hade planerat dagen enligt det antal han sagt).

Lite senare: ja det handlar ju om tallplantorna, som jag fick planterat för några veckor sen...

ÄNNU SENARE, SVAR:
2
Killen sa till mig på telefon att han lämnar två lådor i skogen, som jag måste plantera än. Jag tänkte att det går bra, behöver inte fixa lunchen klar till mamma och inte ta med smörgåsar till mig själv, eftersom jag klarar det på cirka två timmar. Väl framme såg jag ju att det var fyra lådor och ringde honom (också för att jag inte visste vart jag skulle få alla fyra att rymmas):
- det är ju fyra lådor här
- nej, det är två
- men herregud, det är ju helt tydligt och klart fyra
- nej, det är två.

Vi kom aldrig överens om den saker. Jag vet ju att de måste tänka som så att eftersom två lådor alltid är ihopbuntade (som det ena "paketet" ännu är med blå rep) så kallas det en låda (men inte ens det sa han) - men jösses, att inte kunna tänka hur en "icke-invigd" ser saken, visar nog på rätt enkelspårigt tänkande (fast det har jag ju fått exempel på tidigare också, äger man skog ska man veta allt, goda råd ska man inte vänta sig). Anyway, fick åka tillbaka hem emellan (ca 9 km en väg, mesta sandväg), fixa lunch och fortsätta på eftermiddagen igen. ok, det gick helt bra, eftersom D var på dagis, men ändå kokade jag en bra stund över det hela.

12 kommentarer:

StrandMamman sa...

En-två-tre-fyra...
Yksi-kaksi-kolme-neljä...
One-two-three-four...
Ein-zwei-drei-vier...
Uno-dos-tre-quattro...
1-2-3-4...
??????

Jemayá sa...

Strandmamman: exactly, så räknade jag också...

Henrik sa...

Ja, underbart väder såhär efter regnet,
sommar doften känns.
Skönt att Du får några dagars semester,
kanske vi får se bilder när du kommit hem.

En ny "Citykärra" men ingen bild på den ?

Lådor ser ut att vara fyra,, eller var dom många mer,,, kanske 10 ?

Mvh.
Henrik

Anonym sa...

Fyra stycken räknar jag dom också till.
Ha en riktigt trevlig och avkopplande semester! Gissa om jag mumsar på ordet "semester". Det smakar helt förträffligt, åtminstone så här en vecka på förhand.
Vi hörs sen!
Kram.
Maggi

Annika sa...

Jomen 4 är det väl, eller inte...
förstår ju att detta är en kuggis...
Jaha, trist med dålig service på krogen. Usch.
Men du hade trevligt sällskap iallafall. BRA!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Fyra tycker jag mig se!
Och du, jobbigt med "vaknätter" men ibland är det så och man vet inte vad man ska göra för att hjälpa.
Tyvärr.
Man hoppas ju att de växer ifrån det så småningom.
Stor kram!!

Anonym sa...

Are the flowers from your garden or wild? Are you trying to catch an animal in your boxes?
jj

Jemayá sa...

Henrik: foton blir det garanterat sedan :). Ja, kärran är ju inte så speciell, men vi får se, vid lämpligt tillfälle ska jag "knäppa" den :) (se inlägget sen för svar)

Maggi: ha en jätteskön semester och vi får hoppas på bra cykelväder, så vi får se dig här :). kram

Annika: vi blev ganska överraskade över att t.ex de inte mera hade rättigheter (dvs till vin/öl till maten), men inte hade berättat det...sen var det annat också. I en liten stad sprids ju nog ordet, synd bara att han tog så nonchalant avsked....men som sagt, det var bisak, det var så skönt att bli serverad mat och sen sitta på puben intill en stund - länge sen sig :). kram

Saltis: jag tror det var extratungt, eftersom det händer så sällan numera och man inte är "beredd" som förr då det hörde till rutinen. Värst är just att känna sig så hjälplös, och trött...kram

Yes, I have a lot of flowers in my garden. No, no animals in the boxes, but lost of small pinetrees :)

Henrik sa...

Hur många plantor innehåller en låda, kanske ett talkoo på kommande :)

Mvh.
Henrik

Jemayá sa...

Saltis än: kom på senare "vad säger jag???" nog väcker D mig ännu ofta, men det är mera sällan att det blir långa vakperioder pga honom, det är mera att man sätter på täcket tillbaka och somnar om.

Henrik, det är 210 plantor i en låda, och de blev planterade för två veckor sedan...var bara lite sen med denna sista "klagan" :)

Anonym sa...

4 stycken lådor, hejlt klart :P

Jemayá sa...

Skyönt att to å tycke he - kåmbere på taal ijen, så ska jag nåo sei att all aade räkna samaleis såm ja!