fredag 12 januari 2007

Upp till sömnkamp!!

Malins kommentar till mig var vad jag behövde. Nu tänker jag också ta itu med Daniels sovande på natten. Jag ser ju att det inte ordnar upp sig av sig själv. Ringde rådgivningen i morse för att diskutera hur jag kan göra det, och i natt är det dags. Bar just upp barnvagnen, han ska sova där i natt och under inga omständigheter ska jag amma honom. Vattenflaska, gungning i vagnen och i yttersta nödfall, gungning i famnen, men inget bröst fast vi båda ska vaka hela natten. Nu vet jag ju att han inte behöver ammas på natten för näringens skull, han får tillräckligt med mat på dagen. Det hjälper att tänka att det är hans mage som ska omprogrammeras, så den inte väcker honom och att vi faktiskt båda behöver få sova länge på natten, också han. Idag tog jag i bruk den nya sittvagnen, han sover nu just i den och efter lunch då jag ska till Nkby, ska jag ta med den och hoppeligen kunna besöka min 98-åriga faster medan han sover i den. Så allt borde vara klart: han får sömn i frisk luft på dagen, jag får prata av mig med min terapeut. Mr X skickade igår kväll meddelande att han ska boka tid till barntillsyningsmannen, men att det blir i hans stad. Han tror väl att jag hjärntvättat barntillsyningsmannen i Nkby...men hur som haver, det viktigaste nu är att vi får ett avtal till stånd, sen får man leva med det. I allafall lättade det att jag fick meddelandet, nu behöver jag inte grubbla på det heller, utan kan koncentrera mig helt på sömnkampen under veckoslutet (Mr X kommer först nästa lördag för att träffa D).

Håll upp tummarna, snälla ni! Jag antar att jag är dödsslut hela veckoslutet, men det kommer det ju att vara värt, om vi båda sedan kan sova gott.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!!!! När jag väl hade bestämt mig för att sluta amma på nätterna gick det bra. Det var som en lättnad att veta att "nä, nu blir det ingen mat, hur mycket det än skriks". det går nog bra när du väl bestämt dig. Men det kan ta några nätter. Håller tummarna!! // Maria

Anonym sa...

LYCKA TILL! Det där kommer ni att klara av har jag på känn! så länge man står emot deras hundögon vill säga! :)

Maj-Britt sa...

Lycka till! Hög tid att ni får börja sova på nätterna. Kramar

Anonym sa...

Lycka till, det kommer säkert att gå jättebra! Min vän A har gjort som du gör med vagnen och det har funkat perfekt, så jag tror nog det kommer att lyckas! En grej jag fick höra är att det kanske inte är så bra att ge vatten på natten istället för att amma, för då kan bebisarna vänja sig vid det istället. Han klarar sig säkert med lite tender loving care och gungning! Jag ska hålla tummarna för er!

För min del blir det första natten tillbaka i sovrummet med resten av familjen. Jag tror jag ska sova med öronproppar för säkerhets skull och jag och min man har bytt plats med varann så att han sover närmare Lovis istället, det är kanske inte helt bra att jag ligger där precis fast i henne och osar mjölk... Hoppas det går vägen, det har ju varit så fantastiskt skönt att få sova!

Anonym sa...

Lycka till Ulla! På tiden att du kan få sova en hel natt utan att D vaknar. Måste ju vara mycket ansträngande att väckas flera gånger per natt. En fråga: vad är "sladdbarn" på engelska? Kram.

Jemayá sa...

Tack för all upp-preppning :) - jag hoppas natt nummer tre blir "brytningspunkten!!!
Ordlistan ger samma som Annika skrev, funderar bara på att man ju på svenska också säger "aftonstjärna" visst? Låter dessutom trevligare:), kanske man kunde översätta det, vet inte.