söndag 5 oktober 2008

AAAh!

Vilken perfekt kväll i går! Avbokade dagsprogrammet, eftersom jag på fredag trodde att en ny flunsa hoppat på mig, tack och lov var det kanske bara den förras dödsryckningar :). Behövde få ta det lite lugnt några timmar efter att jag kört D till sin pappa, förrän det var dags för storstan Vasa. Det blev perfekt blandning av allt - hann t.o.m. köpa två par byxor (ett under att hitta ett par som passar och nu två!!) och två blusar på femton minuter före vi värmde upp med kex, ost, vindruvor och vin på hotellrummet före teatern. Pjäsen var ojämn, men som helhet helt bra. Sen god mat på restaurang och jag var redo för sängen. Men mina väninnor var bestämda: "nej, nu ska du också på nattklubb!" så då var det ju bara att halta iväg (har inte gått med högklackat på...ja ni vet, länge!). Var kanske lite skrajsen över att känna mig udda och "ute", var inte så entusiastisk över att gå ut. Av någon orsak hade minnen från året jag bodde i München aktiverats under middagen (jobbade på hotell då jag var 21), och när vi kom till Waild (var det så det ska stavas), hade de Oktoberfest där! Som ni hör är det inget trend/mode/snorkigt ställe, så jag slappnade direkt av. I ett skede undrade jag om jag var 14 eller 44, bandet spelade bland annat Hurriganes-låtar (finskt rockband som var pop när jag var tonåring) - kändes som om man satt i en tidsmaskin :)! Åldersmässigt platsade man också perfekt (öh, det var alltså inte tonåringar, utan gamlingar som vi :). Sen tvistade (=dans) vi tjejer lite och halv ett gick vi tillbaka till hotellet. Lite prat och sen somnade vi alla tre som stockar och vaknade i god tid till god hotellfrukost :). Perfekt! Nu ska jag läsa tidningar och vila lite förrän D dyker upp igen klockan två. Hoppas ni alla hade lika bra veckoslut som jag :)!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men så trevligt att du fick ett veckoslut med både shopping, teaterbesök och uteliv! Det är viktigt att man får lite förgyllning på tillvaron ibland det gör att man bättre orkar med de grå vardagarna!

Marianne

Anonym sa...

Härligt att allt klaffade.Kram K

Anonym sa...

Du har nog definitivt haft det bättre :)) Kul att du fick komma ut och svänga loss, det behövde du! Du råkade inte spana in nån snygging åt dig på Oktoberfesten???...

StrandMamman

Anonym sa...

Dags att lämna en kommentar, tänkte jag :-). Jag har läst din blogg ett litet tag, hittade hit via Annika i Reston. Jag är ursprungligen från Vasa så jag tycker det är kul att läsa en blogg från Österbotten. Fick lite hemlängtan nu när jag läste om shopping i Vasa, teater och Waild (även om jag aldrig varit på just Waild men jag tillbringade en och annan timme på diverse krogar i Vasa när jag var yngre :-)). Numera bor jag en bit utanför Umeå.

Jemayá sa...

Marianne: du har så rätt, det var skönt att inte bara tänka på allt det ogjorda hemma osv.Och att få prata med någon annan än en 2-åring och 84-åring :)

K: jo, det blev på alla sätt lyckat

Strandmamman: måste säga att det manliga utbudet inte imponerade...men vi märkte ju att folk först riktigt började komma då vi for. Så kanske det skulle ha funnits något lovande senare :)

Annikattsblogg: men vad trevligt att du skrev en kommentar! Ska kolla in din blogg också!

Anonym sa...

Låter som du haft en jättebra lördag :) Jag var också ut för första gången på egen hand denna lördag, klassträff: 10 år sen studenten. Till 00.15 orkade jag :)

Trollmamman

Jemayá sa...

Det kändes faktiskt väldigt bra, och annorlunda från före Daniel, för jag hade egentligen inga förväntningar, det var ju bara skönt att komma bort hemifrån och vara tillsammans med väninnor! Tänk att du är så ung! :)