onsdag 8 oktober 2008

För mycket action...

...har det tydligen varit för D. I morse var vi på mamma-barn, D var ivrig att fara, pratade om "tapatapa"=ketchup, dvs han såg mycket fram emot makaroner, korv och ketchup, som vi alltid äter där :). Men han skulle sitta mest i famnen, vilket han oftast inte gör, vid matbordet började det krisa till sig, då en liten flicka ville leka med traktorn han släpat med sig. Sen trillade han av stolen (men började inte gråta), men sen fanns inte så mycket korv, som han ville ha, och sen var det kört för resten av besöket. Om någon bara lite rörde i något han ville leka med, så grät han. Riktigt usligt blev det när slutsångerna sjöngs - "näää, näää, yääää", och pricken på i:t var när han ville låna hem tre traktorer, vilket ju inte gick för sig. Blev mycket svettigt att få kläderna på honom, skor och tossor ven runt öronen. Nu sitter han förnöjt och ser på Pippi-dvd efter att han fått tröstande varm mjölk i magen. Det var nog verkligen bra att jag hade möjlighet att ta mellandag, ska försöka ägna mig mer åt honom i dag och vi får sikta på ett lugnt veckoslut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland blir det ju för mycket action även för vuxna, så jag förstår att ett litet barn kan bli alldeles förfärligt upprörd för vad som i vanliga fall är småsaker.

Annika sa...

Jag förstår att det var svettigt värre för dig. Usch, sånt där är ju så stressande...
Bra att det blev ett lugnare avslut med Pippi och lite varm mjölk.
Kramar!

Jemayá sa...

Matilda och Annika: Ja, oftast är det ju mamma man avreagerar sig på. Vilket ju är bra, men mindre skojigt att lyssna på hela dagen. D fortsatte att vara gnällig till kvällen (samlade tydligen krafter mitt på dagen), då jag fick ett smärre utbrott, sen kramades vi och allt var bra :). kramar till er båda - är så glad att ni kommenterar :)