lördag 11 oktober 2008

Språkmodell

Är det konstigt att D inte pratar så bra ännu?
- Oj vad du hostar, nu måste vi ta lite tandkräm!
(sagt i går kväll av en lite trött och frånvarande mamma, som funderade på att nattningen borde påbörjas...)

5 kommentarer:

Anonym sa...

*fnittrar* Den där tankspriddheten kan ställa till med det ibland. Har man inte sovit ordentligt på ett tag blir den mer markant än annars. Jag har kommit på mej med att sätta äldre dotterns nattlinne i lådan för pappersinsamlingen, istället för tvättkorgen som står ett par meter ifrån. Satt fuktkräm på tandborsten... frågat äldre dottern om hon vill ha mer kaffe (vid frukosten). Hon är fem. :)
När man är trött eller stressad har jag märkt att man blandar ihop begrepp och ord, vardagliga sådana. Jag har någon gång föreslagit mandarin på rostat bröd... det börjar ju på ma- precis som -rmelad, helt logiskt eller hur?

Jemayá sa...

Katt: skönt att höra att jag inte är ensam med hjärn-kortslutning nu som då :). Fuktkräm på tandborsten låter inte riktigt smaskigt :). Man borde ju anteckna mer av alla galna saker man gör, men det blir inte av - i går satt jag vid skrivbordet, så jag antecknade direkt :). Jag tycker du var mycket logisk med mandarinen, det har man kanske annars också vid frukosten :), men T andkräm och H ostmedicin är aningen längre ifrån varandra..:(. Oroväckande är det dessutom då det är meningen att jag ska bruka ord yrkesmässigt :(

david santos sa...

I loved this post and this blog.
Have a nice weekend.

Anonym sa...

Ha, ,ha, ha! Jag vet inte vad det är med mig och kylskåpet, men dit försöker jag stoppa allt möjligt och omöjligt och där söker jag också det mesta!?! Då ska vi inte tala om hur mycket jag glömmer på jobbet, och det är alltid samma person som råkar ut för min glömska så det blivit till ett skämt.

Trollmamman

Jemayá sa...

Thank you David, do you speak Swedish?

Trollmamman: Jag hade börjat fundera om det är begynnande demens jag har, men om du också....så hör det tydligen till :)