torsdag 2 oktober 2008

Show and tell

Jag hoppar över fredagstemat denna månad! Kollar in fredagsbloggarna, om jag hinner, men nu just är det ganska mycket på gång i mitt liv, måste fokusera på andra saker.

Har fått börja skriva listor på vad jag ska komma ihåg att göra, så det inte känns för överväldigande att försöka komma ihåg allt. De närmaste dagarna är det full rulle. I kväll blir det torsdagsföreläsning i arbis: "Bland Dalai Lamas nunnor och munkar", en killle som tillbringat en tid i Dalai Lamas kloster berättar om sina erfarenheter. Det blir jätteintressant. I morgon måste jag få min översättning klar. Har kanske inte berättat - på tisdagkväll fick jag en förfrågan om jag kunde översätta till engelska en sammanfattning av ett lärdomsprov. Det blev egentligen perfekt timing, eftersom jag egentligen inte hade något jobb för i morse, då D började i dagis (var bara två timmar). Men översättning har aldrig varit min starka sida, så det var inte så bara...måste ännu jobba på den i morgon, då D ska vara hela 3,5 timmar i dagis :). Kommer också att få en privatelev i engelska hem för första gången, så det blir också riktigt spännande.

Sen blir det skoj, skoj (Ds pappa hämtar D på lördag morgon) - stort dans och gympakonvent i Nykarleby på lördagen! Är lite orolig hur hälsan håller, har funderat på att avboka, men inte kommit mig för att göra det heller (känner mig helt bra, men hostar än). Får försöka hänga med så gott det går och vila då jag inte orkar mera. Hoppas på att delta i tre danspass och lyssna på en föreläsning om ledande. Typiskt nog är detta samma dag som jag redan hade bokat teaterbiljetter till. Så jag hinner hem och vända och så styr jag och två väninnor kosan mot Vasa, där vi tar in på hotell!!! Wow, det blir härligt - har inte övernattat på hotell eller varit på teater sen D föddes! Vi ska se Piaf-föreställningen och sen äta, ta några glas vin...och sen får vi se. Det troliga scenariot är att jag stupar i säng och tjejerna drar vidare på nattklubb. Men man vet ju aldrig :).

Ps. Ja jo, ville ännu berätta om en underbar bok: Tomas Polvall: "På väg; Res, skriv och fotografera". Funderar på att köpa den åt mig själv (nu hade jag bibban att beställa den till mig), den är helt perfekt nu just - även om jag inte reser....men skrivandet - fullt av goda tips! Tusen tack, Gunilla, för recensionen - utan den skulle jag ju inte ha vetat om boken!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wau!roligt att höra du har trevliga aktiviteter på gång, teater o hotell, det e ju som minisemester.Tack för ihågkomst på min dag! Ha en jätte skön och givande weekend o andra också förstås.kramar från Tirmo

Anonym sa...

Hej Ulla,

Så roligt att du gillade boken lika mycket som jag :-)

Kram
Gunilla

Anonym sa...

Wow, vad mycket det har hänt på sistone, har inte hunnit kolla på ett tag!

Måste kommentera detta om medelålders och äldre mamma: det är mycket som är bra med att bli mamma vid mogen ålder! Att man är fertil länge skyddar mot vissa sjukdomar, man har spänstigare hy osv. Sen håller man sig helt enkelt yngre också då man har barn i huset. Ingen har kommenterat min ålder (var 38 då jag fick Jonas) och den som skulle göra det åker på en propp! Dagens 40-åringar (och 50- och 60 osv) är yngre och vitalare än någonsin, så vi har hur fina möjligheter som helst att ge våra barn en bra uppväxt.

Har tre väninnor, en kusin och en bror med fru som alla fått / skall få barn nu runt 40. Det är hur vanligt som helst nuförtiden, kanske dock mera vanligt i storstäder än på landet.

Ha ett supermysigt veckoslut!

hälsar B-M

PS! Sprang Lidingöloppet 15 km i förra helgen och kom mig genom, hur stolt som helst :).

PS2! en underbar bok: "Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl, sträckläste den i somras. Låt inte titeln avskräcka dig, den handlar ej om fysik :).

Jemayá sa...

Samma till er i Tirmo, kramar!

Gunilla: tyckte det nästan var magiskt - den passar perfekt för mig nu just...bara jag skulle få tid att läsa den i lugn och ro :)

B-M: hmmm, spänstig hy...det kanske stämde i början, men efter alla nätter med dålig sömn börjar man nog bli ganska så skrynklig i ansiktet :(. Men det kanske jag ändå skulle ha blivit :). Oh, vad du är duktig med löpningen!! Och tack för boktipset, ska be bibban hitta den till mig!

Annika sa...

Temnat idag var svårt för show and tell. Hade kanske passat bättre en annan dag sas...
MEN...
VAD du har mkt för dig!! Och jag hoppas att din helg ska bli JÄTTEKUL!! Vad kul med konvent och sen en natt i Vasa!! Inte dumt!!
Ha så KUL!!!
KRAM!!

Jemayá sa...

blev inget konvent pga hälsan - men lika bra, kunde fokusera på kvällen istället. Som blev jättebra!!