torsdag 6 mars 2008

Inte klaga!

Så var det ju, enligt Oprah ska man inte klaga, men ...det är ju enda jag gjort de senaste veckorna och inte vet jag hur jag skulle kunna "snap out of it" heller. Läser överallt hur viktigt det är med sömnen - nå jo,jo, men om det inte bara går att ordna, så gör det inte det. Det värsta är att jag saboterar för mig själv, D var lite orolig runt 4 i natt och sen fem-tiden igen och efter det kunde jag inte mera sova. Klart jag är trött idag igen, den onda cirkeln fortsätter. Försökte nyss sova, men nu har jag digiproblem, så jag kunde inte koppla av. Jag hatar digitaliseringen. För mig har den inte fört med sig något annat än extra kostnader, sämre utbud (mistade sveriges kanaler - barnprogrammen var viktigast) och massa med ilska och frustration, för att inte tala om all tid jag varit tvungen att sätta på att söka boxar, installera dem, läsa manualer och nu bolla med tre fjärrkontroller till vardera tv:n. Och till råga på allt går det inte att banda mera, varken till videon eller dvd:n och jag vet inte vad jag gjort för fel. Eller vem jag ska fråga.

Som tur är, är denna veckas jobb över, nästa vecka blir det mycket jobb. Jag ska vikariera vår bibliotekarie i tre dagar, det blir jättespännande :)! Skulle ha fått vara en kväll till, men tyckte det blir för mycket på en vecka, och täcktes inte heller be barnvakten den andra kvällen ställa upp då också. Få se hur det känns att sitta bland alla sköna böcker...många saker att hålla reda på på datorn var det så klart, hoppeligen dyker inga specialönskemål upp den veckan (men det brukar ju alltid vara så när man är ny, då kommer allt ovanligt upp!). Är glad över jobben i allafall och lämpligt utspritt är det mesta, skulle hälsan vara ok, skulle allt vara bra. Men fortsättningsvis sitter flunsan i.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hatar också denhär digitaliseringen, jag tycker bara allt blir mera komplicerat och dessutom blir det dyrare på grund av allt man skulle behöva köpa bara på grund av detta! Du har inte gjort något fel då du inte kan banda in på vhs eller dvd, jag har förstått att det är så att det inte mera går att banda in tv-program ifall man inte har en digibox som man kan banda in på(som kostar flera hundra euro). Ett undantag finns, och det är om man har en tv med inbyggd digibox + att man har en extra digibox, då kan man banda in – men inte som tidigare ändå för det går inte att banda in ett program och titta på ett annat, det går endast att banda in det program man tittar på och förstås kvarstår möjligheten att sätta ett program på inbandning som man inte har möjlighet att se på. Puh, jag tycker allt är så invecklat så man blir less på alltihopa! Man för övergå till att bara se på det gamla man bandat in eller filmer på vhs eller dvd!! Lycka till med jobbet och krya på dig!

Marianne

Anonym sa...

Det är klart att du blir hängig och deppig om du aldrig får sova ordentligt.

Kram

Jemayá sa...

Marianne - skönt att höra att någon annan också är led det hela. De är ju typiskt att allmänheten "glömde informeras" om att videon osv inte funkar lika mera - jag har i varje fall inte läst ett ord om något sådant! Gamla videokasetter finns ju nog i mängd och massor, så rutan borde förstås inte bli tom....

Matilda: tack, skönt att höra - man förstår ju det själv, men ändå har jag dåligt samvete för Ds skulle att jag är på dåligt humör och orkar så lite.