fredag 21 mars 2008

Långfredag

I morse var jag på strålande humör - sken i kapp med solen, s.a.s. Förr i världen var långfredagen en dyster dag, då det alltid var mulet och man inte fick gå ut, numera tycker jag det alltid är soligt, och då kan man ju inte hållas inne....På fotot till höger har vi kommit in från vår förmiddag på snön, D trillade ur pulkan när jag försökte hitta snöhögar att ränna på. Tänkte att jag har en "pitu" (=en som inte tål mycket) pojke, som börjar gråta för att han får snö i ansiktet, sen kändes det inte trevligt då jag märkte att han hade skrapat sig lite på kinderna på skaren :(. Påskäggen i skålen var också helt underbara. Tyvärr. De var menade till påskhäxorna i morgon, men......mina dietföresatser klarade inte av frestelsen med dem (köpte dem redan i början av veckan....).


De senaste dagarna har varit bra, har börjat få ordning på mitt liv så småningom. Jobbet verkade torka in, skit stil att inte höra av sig mera, men det var ju lite för tidigt än. Men jag har satsat på konditionen, en dag blev det "gym" här hemma då jag klättrade upp och ner för stegen ett antal gånger när jag klippte vår ca tre meter höga granhäck. Ett hemskt moment var när D klättrade upp, medan jag halvlåg överst och inte noterade det, och sen tänkte släppa taget - hann i sista stund få tag i hans halare. Puh!

I går cyklade jag till det riktiga gymet, tog en snabb omgång i maskinerna (ville inte få så ont att jag inte sen mera vill komma tillbaka), hann ta ett bad och lite rycka ut/smörja in/fila etc på kroppen - länge sen sist! På kvällen var det lokaltv dags och efter det, "tjej"träff. Det var härligt! Blev riktigt fnittrig och skrattade så tårarna rann, det var länge, länge sen sist! Dessutom fanns där en person som berättad eom Emotional Freedom Technique (http://www.emofree.com/) - lät jätteintressant, bara man skulle hinna koncentrera sig på det (nu just försöker jag bara hinna få detta inlägg klart). När jag kom hem hade jag ett meddelande från Italien. När jag var på tredagars utflykten i djungeln, blev jag vän med en familj från Rom, nu ser det ut som om mamman kommer att besöka mig i början av maj! Jätteskoj! Dessutom ringde min spanska väninna från sydfrankrike helt plötsligt för ca en vecka sedan och sa att jag är välkommen att hälsa på. Hon bor nära Montpellier och har barn nästan i Ds ålder, dessutom tror jag att Ryanair flyger dit, så det skulle vara jätteskoj. Kanske i höst, känns som om våren är för kort och på sommaren vill jag inte bort från Finland! Så det har börjat röra på sig på många fronter, härligt!!!

Hon är nog en bra lustig katt, vår Fia! Vill vara med överallt, men sitter inte i famnen eller något sådant "tjafs". Fast hon har några gånger lagt sig i soffan bredvid mig, så kanske hon så småningom blir mera kärvänlig också. Annars tycker hon om att ge en "knuff" med huvudet i ens ansikte, och det känns ju trevligt :) (också annars än vid mattid...).






På förmiddagen ville D ut, fast jag hade tänkt att vi måste börja fara ut på eftermiddagen i stället, han brukar bli så vrålhungrig då vi kommer in att det är nervpåfrestande att fixa maten, när han sen hänger i hasorna. Men eftersom det var så fint, så for vi ändå. Tog med kameran och lyckade lite knäppa mellan varven. Fia följde så klart med på vår promenad å åkern och vägen bakom vårt uthus.










Jag började känna mig riktigt lekfull på den släta, fina snön. Tänkte att ufos och andra flygande varelser får något fint att se på och drog lite mönster på åkern :)

















Ah, vårtecken vid gamla rian!!!




















Fick för mig att försöka fixa Ds frisyr i dag. Har en "uttunningssax" och tänkte att jag ska testa. Det är inte lätt att klippa honom, sprang efter honom med kam och sax, men vattenkannan blev räddningen, den var ny och intressant, så nu ser D rätt...tunnhårig ut :). Men jag tror det är bättre än före, vi ska bada i kväll, så ser man bättre sedan. På fotot är friserandet ännu halvvägs, D är sur då jag inte sprutar på honom :) . Oh no, jag får sota för att jag envisades med att sätta så mycket bilder hit - D sov nästan tre timmar (nu är han här...), jag betalar i kväll för det med att min egen tid då mycket troligen faller bort, eftersom han inte somnar före 10. Suck.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt att få se en massa fina bilder igen! Katten är så söt som ska följa med överallt.

Anonym sa...

GLAD PÅSK till dig och D!! Vilka fina bilder! I kväll är ni kanske och ser på någon påskbrasa, de brukar ju ha sådana i Jeppo!

Marianne

Jemayá sa...

Matilda: jo, jag får kanske börja kalla det en bilderblogg...saker och ting kommer klumpvis :)

Du hade så rätt så, Marianne (som du märkte på följande inlägg :). Glad påsk till dig med!

Annika sa...

Underbara bilder!! Du är verkligen en duktig fotograf, Ulla!! Så roligt att se hur det ser ut hos dig!
Kram!