torsdag 6 mars 2008

Livet med katterna

Det börjar bli ok med katter i huset, nu när Fia äntligen börjar lugna ner sig. Tänkte bli lite dramatiskt på måndagen efter operationen då hon inte började vakna upp. Hon sov nästan sju timmar efteråt, vilket jag inte tror var meningen, men då jag försökte natta D började hon förstås vakna till liv. På tisdagen betedde hon sig som om inget hade hänt - jalmade också, tänkte få något fel, men på onsdagen började hon lugna ner sig. Jag tror och hoppas att de positiva sidorna med att ha katter så småningom ska börja överväga. En mycket positiv sak är att mössen försvunnit. En morgon hittade jag en svans och ett bakben på köksgolvet....och frögömmor dyker inte mera upp. Så det är jätteskönt. D börjar också småningom vänja sig vid de nya familjemedlemmarna, och sprätter inte nödvändigtvis upp i sängen för minsta lilla ljud av katter som rör sig. Men viktiga för honom är de nog, och dessutom hjälper de mommo, då D vaknat på dagen och jag inte kommit hem ännu, då är det bra att han får leka med katterna. Mina stackars kvarvarande blommor (inte vad de en gång varit...) har det inte lätt med "ungdomarna". Monsterans stödpinne klarade inte av klättrande katter, utan vek sig. Nu har jag fäst den i taket, så vi får hoppas de inte helt lyckas ta livet av den.
Efter butiksbesök släppte jag ut katterna i dag. D var lessen, han var trött och hungrig, och hade dessutom fått snö på händerna, då han trillade omkull. Men när alla väl var inne och han fick sin ostriskaka, blev det bättre.

"Huuu, vad kallt"





Redan i går, två dagar efter sin operation, klättrade Fia upp i granen, likadant i dag. Värkmedicinen måste vara något i megaväg....Som tur är, har hon tagit sig ner för egen maskin.





"mamma, vad gör du?!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otroligt vacker kattbild den nedersta bilden är, jag vill också ta såna bilder :) Trollmamman

Annika sa...

Jättefina bilder!!
Mysigt kattliv...Jag är så avundsjuk!! Trots kaoset med blomkrukorna :-)

Anonym sa...

Mysiga kissor!! Här lever vi i valpfeber - i en av H:s klasskamraters familj fick hunden , en golden retriver, igår kväll 8 valpar, och meningen är att vi blir hundägare om 8 veckor!

Efter magsjukor, hosta mm börjar vi nu alla snart vara i skick igen. O kämpade sig igenom Vasaloppet, och vi har haft sportov & Londonfrämmande, deras småpojkar (2 & 5) tog varsin "guldmedalj" i Onnis runda, inte illa då de bägge stod på skidor för första gången i sitt liv! I nästa år kan din D ställa sig på startlinjen :-)

hälsningar från Ejdevägen!

Jemayá sa...

Tack Trollmamman, det hjälper att ha en bra kamera :)

Annika: jo, det blir bättre och bättre med katterna, det positiva börjar överväga!

Ejdevägen: jösses vad ni haft mycket på gång. Och hundvalp...då vet ni minsann vad ni sysslar med efter att ni fått den :). Men det är nog härligt med djur i sista ändan...Jag funderade också att nästa vinter får jag så lov att skaffa skidor åt D och då borde vi nog göra Onnis runda :)