lördag 2 augusti 2008

En vecka bloggpaus!!!

Hoppsan, vart tog tiden vägen...? Där ser man vad lite solsken kan ställa till med - ingen tid och lust för att sitta vid datorn...annat än för "riktigt" arbete. Detta inlägg börjar jag från det färskaste, dvs i dag och går tillbaka i veckans händelser. Det blev bara så, märkte att det inte var så lyckat, men det är så jobbigt att flytta foton, så det fick bli såhär....

I dag hade jag bloggäster!!! Ni som läst min blogg och kommentarerna, vet att en av mina flitigaste kommentatorer är Annika i USA (bara flera skulle ta modell...suck!). I dag kom hon upp från villan i Närpes för att hälsa på oss. Vad spännande och jätteroligt det var att ses "live"!!!! Jag hann inte plocka fram kameran förrän det var dags för dem att åka tillbaka. Tack Annika & co för besöket - det var så jätteroligt att ses!!!!!

Denna vecka har också handlat om uppröjning - redan ifjol ville jag föra en del skräp till "Ekorosk" (återvinningscentralen), men min traktor ville inte samarbeta. Eftersom jag nu hade tillgång till en (se senare i detta inlägg...), passade jag på att fylla kärran. Tyvärr visade sig dagentroligen vara sommarens varmaste (eller åtminstone nästvarmaste :) - svettigt värre i traktorhytten och vid avlastningen (hade fyllt på kvällen före redan), vilket betydde att jag hade en vackert lila nyans i ansiktet, när jag kom hem.

Eftersom två väninnor hade hyrt bord i Loppishallen, bestämde jag mig för att också göra det, men det betydde ju att jag måste gå igenom mina grejer. Några lådor var redan fyllda från den misslyckade loppisförsäljningen på byadagarna, men det fanns mera...En Arabia-skål, som jag hade på mitt bord försvann genast på fredagen (hade prislagt den med några få euron :( ), vilket gjorde att jag började syna porslinet lite noggrannare. Hittade 6 kaffekoppar + fat, Arabia, vilka efter en titt i nätet visade sig vara ganska åtråvärda (om jag förstått rätt). Nu har penningbegäret väckts och jag tänker försöka få anbud på serien genom en lapp på loppis. Tänk om jag skulle få så mycket så det skulle betala ett nytt minne till datorn, vilket jag skulle behöva! :).

Torsdag var det dags för lite bad igen, har besökt våra kära sandgropar ganska tätt den senaste veckan. Man måste ju passa på, ifall sommaren bara blir en vecka lång!!!. Kvällen före hade vi klämt in en liten tjejträff hos en väninna (D var bjuden och hade "flickvän" att umgås med, men vis av erfarenheten från villan, for vi hem i god tid).

Blommorna får illustrera mina frustrationer med kameran. Eftersom jag skulle vilja vara aktiv i den nya fotoklubben i Nykarleby, skulle jag vilja lära mig fota bättre. Tyvärr vill det sig inte. Jag kan skylla på D - är han med kan jag inte fotografera i fred, t.ex. fotot på näckrosen i min damm tog jag med honom klängande på ryggen = inte bästa möjliga förutsättning för skarpa bilder :(. Men tyvärr är kalla fakta de, att jag helt enkelt inte får in i huvudet hur jag ställer in kameran (har försökt läsa manualen). Mina bilder blir aldrig knivskarpa och sådana att de gör att tittare nästan hajar till. Sådana foton vill jag kunna ta!!!! Sen har jag faktiskt jobbat också för pengar denna vecka (fast det är jobb jag gärna gör, men bara för att göra skillnad till det fysiska jobbet...som jag skriver om härnäst) - en hel artikel och en ...kort, kan man kanske säga. Den tänkte också gå om intet, eftersom jag helt enkelt inte kunde läsa innantill ett mail jag fått. I torsdags tänkte jag att jag ska kolla vilken tid uppdraget var på kvällen - och såg att jag borde ha varit på plats för 1,5 timme sedan. Oj, vad det blev brått!!!! Men jag hann ändå få några foton, vilket var det viktigaste.

Jag lånade traktorn av min kusin i början av veckan och sen var det dags för fysiskt jobb. Hans fru ställde upp och hjälpte mig fylla kärran med ved från skogen (blev gallrad för två år sedan, allt hade legat där sedan dess - vilket min mamma påminnt mig om otaliga gånger :( ) och sen fick jag lassa in dem hemma. Skönt med fysiskt tungt jobb, faktiskt! Och D var lycklig över den fina traktorn :). För att få ut kärran var jag tvungen att få liv i vår gamla traktor. Det gick riktigt bra, men medan jag höll på att backa den till ett bättre ställe, "dog" den och har inte gått med på att starta sen dess. Suck. Den läcker olja och en viss liten person tycker det är jätteskoj att gå och påta på den = oljiga händer och kläder varje dag. Dubbelsuck (men det är ändå roligt att han har att göra :)).

Detta foto får illustrera Jakobsdagarna :). D var förra veckoslutet hos sin pappa - jag styrde kosan direkt till Jakobstad, efter att ha lämpat av sonen. Träffade en väninna hemma på semester från USA på gammaldagstorg (planerat) och efter en stund med henne och några andra var det dags för årets första dag på stranden. Alltså på riktigt, ligga och sola, ni vet. Tyvärr blåste det från fel håll på Storsand i Jakobstad - bara när man låg helt platt i sanden, var det lite varmt :(. Men det var trevligt i allafall att få en dag på stranden - jag doppade mig inte, ville inte bli våt och ännu kallare...jo, jag vet, jag är en mes. Har allltid tyckt att jag var skapad för varmare breddgrader :). På kvällen blev det middag med gänget och lite barhopping - min väninna, som jag sov över hos, kom hem halv ett, jag kom halv tre, heheh. Var roligt att vara ute i nattlivet igen. Har nog blivit annorlunda, kanske lite mindre blyg, gick fram till några utlänningar (visade sig vara irländare, i Jakobstad för "Challenge" -någonting- tävlingen) och började prata, bara för att jag var nyfiken på vad de gjorde i stan. Jag tror inte jag skulle ha gjort det före D! Men oj, vad jag var trött dagen efter!!! Skulle ändå säga att det var värt det :).

För måsen gick det illa :(. Jag hade redan börjat fundera hur jag ska hålla den i liv över vintern och skrev på fredagen till Högholmen (djurpark i södra Finland med avdelning för sjuka, vilda djur) för att fråga om råd. Fick faktiskt också svar, men på lördagmorgon låg måsen död - troligen hade den fått kallbrand i foten. Stackarn hade säkert jätteont de sista dagarna. Men vad annat kunde man ha gjort :(. Nu ligger den begraven vid traktorstallet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra att allt är ok! Roligt att läsa om dina innehållsrika dagar! Väldigt fina kaffekoppar på bilden, är du säker på att du vill sälja dem, de kommer nog att stiga i värde! Jag tycker dina blombilder är jättefina - speciellt den med näckrosen på är min favorit, det är nästan så jag kan känna doften... jag tycker bilden är så bra! Fin bild på D i traktorn också, man riktigt ser hur han trivs :)! Jag har funderat över hur det är med måsen men nu fick jag ju reda på det, synd, men du gjorde verkligen allt vad du kunde!
Marianne

Jemayá sa...

Detdär med att spara något för att det stiger i värde har jag inget tålamod med. Vi ska se vad som händer med kopparna, för de är ju faktiskt riktigt fina. Tack för fotokomplimangerna :), de värmer! kram till dig!