onsdag 13 augusti 2008

Väntetid...

D bara sover och sover....sitter och väntar på att det blir action igen. Ute är det mulet, som vanligt, tv:n står på, visar en bild som faller sönder med jämna mellanrum, nästan en gång i minuten. Var är den bra bildkvaliteten digitaliseringen skulle föra med sig??!! Nu skulle jag ha tid att se på OS, men om inga finländare är med, så är det ju inte speciellt intressant. Tittade på invigningen, den var ju fantastisk!! Och jag blev rörd av att se den äkta gläde och stolthet man kunde se i ansiktet på många i massprogrammen. Men i frammarschen skulle man inte ha trott att det handlar om toppidrottare, så slött som de gick, och så länge det tog! Man kan inte annat än hoppas att spelen verkligen rör upp i Kina - och jag kan inte tänka mig annat. Blir intressant att se hur de närmaste åren blir. Lessamt är förstås att läsa om ryggradslösheten hos politiker och idrottare, fast Bush för en gångs skull faktiskt kom med något gott. Såg en bild på honom, där han skulle vifta med en liten amerikansk flagga, men hade den upp och ner...rättade hastigt till det, men nog är det ju rätt rörande, hur han lyckas få till det så ofta :).

Jag har lite funderat på att åka till solen med D i höst eller vinter. Kollade just in nätet - och insåg att det nog inte är möjligt med de inkomster jag har nu just. Möjligen kan jag kanske hoppa på någon sista minuten (fast då hoppas jag verkligen att jag skulle få vuxet sällskap med mig), men att resa och hälsa på min väninna i sydfrankrike är inte att tänka på, till Montpellier finns inga dumpade priser. Jaha, nu vaknade min "arbetsgivare" :). Hejsvejs!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, Om kattungarna så tycker jag nog att 8 veckor brukar vara vanlig "leveranstid" och jag tror också att det är bättre att ta dem tidigt om de håller på att "förvildas". Nog vänjer den sig säkert med barn så småningom, men det kan ta tid... D lär sig säkert snabbt om han blir klöst;) LYCKA TILL MED KISSEMISSEN!
Isabella i Kyrkslätt

Anonym sa...

Jag har inte tittat på OS alls. Det var nog meningen att jag skulle se invigningen i alla fall, men jag var så inne i en bok jag höll på med att jag missade alltihop.

Anonym sa...

hej,
jag har inte heller hunnit fördjupa mig i OS. Jag hejar glatt och är jättestolt när nån finne vinner eller klarar sig bra, men det är så fullt upp nu. Vilma började skolan imåndags och vi har nu hela veckan övat och sett till att hon kommer sig till skolan. Oliver började i dagis och jag jobba. huh, huh jag är helt slut efter den här veckan - det är tungt att börja skolan :))
Annars jätte-jättesöta kattungar, de är som Piff och Puff...
Kram Kiika

Anonym sa...

Hej!
Angående ditt tidigare inlägg: jag läser fortfarande regelbundet din blogg, men brukar inte kommentera eftersom jag gärna är anonym på nätet. Men det är roligt att läsa om hur det går för dig och roligt att se dina bilder!

Ha det bra!
Hälsn. din gamla elev och skivarkurskompis

Anonym sa...

Hello. Jag brukar också ibland gå in på din blogg, eftersom jag inte har någon liten parvel längre, och jag behöver lite insikter i vad det tog och gav. Det är synd att jag inte är kvar i den världen. En tonåring ger nog också mycket, men ibland kan jag känna att jag skulle ha kapacitet att ha fler barn och små barn...(?) Du lever ett så intressant liv med din åldrande mor och energibomben D. Det är ju verkligen livet!
Apropå bloggandet är det ju så att man kan stöta på en blogg helt "oförhappandes" också genom att googla, så många av dina läsare kan vara så att säga "straycats" som inte tänkt sig att landa just på dina sidor. Men om du tycker att det känns paranoiskt, så kan du ju faktiskt börja skriva mer ur underhållningssyfte med litteratur du läst och trevliga foton på livet du lever. De innersta tankarna kan bra landa i en privat bok.

PS Jag har en gång tagit en kattunge från en farm (men den var verkligt vild). Min morbror körde minkmat runt i Nyykaabi och gick med på mina böner, och tyvärr måste jag säga att den aldrig blev riktigt tam....så om du tvekar ska du tänka efter 2 gånger!
Fortsätt med bloggandet i den form det känns bäst!!!

B från H:fors

Jemayá sa...

Isabella: D har nog redan liten respekt för katter, det lärde Nalle honom. Men det finns så mycket annat som kan vara illa för en liten bräcklig kissemiss - D har en tendens att kasta saker :(. Det blir att vara på vakt tills kattungen växer till sig. Kanske bara bra för den att den håller sig undan först!!

Matilda: va synd, jag tycker det var en rätt unik tillställning, och det har sagts att det knappast är något annat land som klarar av att genomföra något lika påkostat igen!

Kiika: oj, det är spännande tider hos er - och tänk vad barnen blivit stora!!! Synd att vi inte fick se er i sommar - men jag antar att det var full rulle för er då också!

gammal elev: tack för att du ibland ändå ger dig tillkänna! Nu måste jag erkänna att jag inte mera riktigt kommer ihåg vem du kan vara, men inte är det så farligt :).

Hej B! Jaa. livet är ju precis just där man är just då, men intensivt är det ju minsann nu! Även om vardagen ibland kan bli lite tråkig med alla "måsten" i hushållet. Men jag vet ju själv hur snabbt allt ändras, så måste föröska förstås att tänka positivt då tröttheten och önskan om ombyte faller på.