måndag 25 augusti 2008

Solig höstpromenad

Nu har vi haft hela tre dagar sol!! På eftermiddagen i dag var det jättefint och jag tog D med på en liten promenad i vagnen, eftersom han igen strejkade med eftermiddagstuppluren (och vi hade byarådsmöte igen på kvällen). Var smått sur att Fia också skulle med, vilket betydde att jag inte kunde gå en runda, för då skulle vi gått på landsvägen sista biten och jag vågade inte riskera att hon också blir under någon bil. Så vi traskade längsmed åkervägen och svängde sen om. Men nu när jag ser på mina foton, är jag riktigt nöjd med dem. Riktigt somriga - t.ex. fjärilar har jag knappt sett alls i sommar.

Har blivit jätteinspirerad att fota nu iom fotoklubben. I lördags var jag med och hjälpte till med "fotomaraton" i Nkby (kanske mer om det en annan gång) - fick stanna flera gånger på vägen hem då jag tyckte mig se bra motiv! Och till en tre kvällars fotokurs har jag anmält mig i höst (systemdigikamera nybörjarkurs).






8 kommentarer:

Anonym sa...

hej, otroligt fina foton. Och dom är så söta, både D och Gusti :)
Kram Kiika

Annika sa...

Så fina foton!! Du har öga för det där. Jag skulle också behöva ta fotokurs, och kurs i Photoshop. Blir alldeles matt när jag öppnar det programmet.
Hoppas sensommarvädret håller i sig ett tag.
Kram!

StrandMamman sa...

Jättefina bilder!!

Ett tips: plantera några lavendelplantor i rabatten nästa sommar så har du massor med fina fjärilar, samtidigt som du får härlig doft som du kan spara till vintern och badet... :)) Jag har haft lavendel både i krukor och i rosenrabatten i sommar, och det har varit fullt med fjärilar. Kanske det inte blev några över till Jeppo ?!

Anonym sa...

Yes, jag rymdes med på fotokursen!!! Och min splitternya Nikon D40 ligger i sin förpackning på köksbordet! See you på kursen :))

StrandMamman

Jemayá sa...

TAck Kiika :)

Annika: Jag kan väldigt få saker i Fotoshop, men småningom upptäcker man nya grejer. Mest blir det "crop" och mera ljus (vad det nu hette...)

Strandmamman: satte lavendel från frö i år, så hoppeligen har jag blommande lavendel + fjärilar nästa sommar!

Anonym sa...

Jättefina bilder!! Tänk att du lyckades få så bra bild av nässelfjärilen, det är så svårt att fota fjärilar tycker jag - de brukar alltid hinna fladdra iväg innan man hunnit fånga dem på bild!

Marianne

this too will pass sa...

some nice photos

Jemayá sa...

Marianne: tack - de små liven är fatkiskt rätt frustrerande, som om de känner på sig att någon siktar på dem... Tack och lov fanns det flera denna gång, så någon i allafall fastnade :)

TTWP: I checked your blog - amazing photos. Your very kind about my photos....