lördag 16 augusti 2008

Vakperiod

så var det dags för en trötthetsperiod igen. D har sovit jätteoroligt i över en vecka och annat har också väckt mig. Kattluckan stänger jag numera på kvällarna, efter att jag kollat att Fia är inne. Hon har igen börjat släpa in möss på natten och dagen efter har jag hittat invalidiserade möss, som jag sen fått ta livet av med min stora "mördarsten" där ute. Vad jag avskyr det!!! Förra natten var det dags för en dåligt påsatt blöja - och en genomblöt D i en genomblöt säng. Senare gnällde och grät han igen och jag tog honom i min egen säng (och då sover jag jätteoroligt, är ju inte van med karar i sängen :). Har börjat fundera om han kan ha problem med öronen, men riktigt illa verkar det ändå inte vara - tillräckligt bara för att väcka mig flera gånger per natt. Har igen den välbekanta slöjan av trötthet liggande över ögonen. Har börjat köra med kaffe på eftermiddagen, men är inte säker på att det har någon effekt. D hoppade också över eftermiddagstuppluren flera gånger denna vecka - det är otroligt tungt att försöka få honom att sova och timtal går till det. Mer och mer sällan går han med på att sova i vagnen där nere, så går vi upp till sängen, men inte hålls han där heller. Det blir en tung vinter om jag inte ens får eftermiddagspausen och dessutom blir jag än mer beroende av att hitta barnvakter, då jag inte kan jobba på eftermiddagen.

Jag tycker han ofta sover lite, folk brukar trösta med att barnen sover längre på morgonen eller kvällen, då de inte sover på dagen. Men på kvällen vill han inte börja sova utan mig (ofta ger jag upp då jag själv är så trött och går i säng 10-halv elva tiden), och på morgonen vaknar han oftast snart efter att jag stigit upp (nåja, steg upp 6 häromdagen då jag inte kunde sova, då vaknade D först nio!). Jag tror vi båda skulle må bra av lite rutiner nu - jag behöver få egen tid någon gång, och kunna lita på att jag har det t.ex. på kvällen eller morgonen. Ofta har jag nog en stund på morgonarna, men njuter inte av det, eftersom jag inte sovit bra på natten. Så det är råddigt med sovandet för oss nu just - man får bara hoppas att det beror på fullmånen och att sömnen och någonsorts rytm återfinner sig nästa vecka!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du tog orden ur munnen på mej i din sista mening... Månen påverkar oss mer än vad de flesta tror. Jag har också känt av de tre fyra senaste nätterna att det ska bli fullmåne i helgen. Vi får hoppas att det lugnar ner sig småningom.

Jemayá sa...

Christina: vet inte om jag inbillade mig, men fullmånsnatten var redan mycket, mycket bättre. Men förra natten trillade D ur min säng, dit han en timme tidigare kommit, så då var det inte så bra :(