torsdag 21 augusti 2008

Hare i kläm

Häromdagen tänkte jag att det helt enkelt är tungt att leva. Det beskriver bäst hur det känns nu just. Det låter dramatiskt, men jag tänker på det främst fysiskt - jag är inte deprimerad eller går i självmordstankar eller något sådant. Men det känns som om jag inte får balans i kroppen. Säkert har det med sömnbristen att göra (D sover fortsättningsvis oroligt) men jag tror nog att det är något annat också. Tyvärr är jag också mycket lättirriterad, speciellt på D, som förstås dras till mig som en igel och gör det ännu värre. Gårdagen var mycket bättre, tack vare besök av L och mamma T (tack för att ni räddade vår dag!!) och grannen L med mamma J tittade också in. Vi får vänta några år, men sen får man hoppas att D och L kanske också småningom kunde börja leka med varandra! Tips till möjliga gäster: nu har jag något att bjuda på. J kom med en massa bakverk som tack för att hon fick babykläder av mig :).

Fick också en förklaring till mitt "tillstånd" i "Minä Olen"-tidningen, som kom igår. I det kinesiska horoskopet är jag en hare och enligt tidningen är både augusti och september energetiskt dåliga månader. "Elokuussa energeettinen tilanteesi on melko suppeassa asetelmassa. Apinan metalli kontrolloi sinun puuelementtiäsi ja saattaa aiheuttaa epämääräisen hankalaa oloa....Syyskuu ei juurikaan tuo helpotusta takkuiseen energeettiseen olotilaan. Ehkä se on hieman hankalampaa aikaa vielä kuin elokuu". Suck. Iofs brukar jag inte tycka dessa horoskop ger mig något, men det är ju skönt att i allafall från något håll få en förklaring...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar råda lite höstdepp på många bloggar nu. Jag förstår att det känns tungt för dig, särskilt som du inte får tillräckligt med obruten sömn. Hoppas D sover bättre framöver!

Kram

Annika sa...

Ja, med tanke på att sommaren inte alltid var så varm och solig som den borde ha varit så kan jag verkligen förstå hur det kan kännas.
Sömnen ställer ju till det för dig också. ALL förståelse!
Kram!

Jemayá sa...

Matilda: detta eviga lågtryck påverkar nog säkert många också...men nu kommer D att vara hos sin pappa tre veckoslut i rad, så månne jag inte får lite vilat då.

Tack Annika! kram!