fredag 22 augusti 2008

Räddningsoperation

I onsdags var jag med några ämbar spillolja (min pappa har lämnat ett och annat efter sig i uthuset...) till ekorosk (återvinningsstationen). I träcontainern hade någon dumpat en helt fantastiskt fin gungstol, som jag bara inte kunde lämna kvar. Hade lite problem med att få den att rymmas in i bilen, men då jag skruvade ner ryggstödet till framsätet (D fick hålla fötterna på det) så fick jag in den där. Vi behöver inte precis mer möbler i detta hus, men jag ska nog hitta en plats åt den...håller nu just på att möblera om i arbetsrummet :). Var först fylld av harm över vilka fina saker som kastas bort, tänkte skriva insändare, eller själv skriva artikel, men som vanligt fanns inte lugn och ro för det och nu är jag bara nöjd och belåten över den söta möbeln. Satte min gamla bil med på fotot - tycker de ser ut att trivas tillsammans :).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst slängs det mycket fint, som skulle kunna återanvändas. Ofta när jag slänger kläder, t.ex. så försöker jag ge bort dem genom att lägga påsarna i missionens containrar. Men de töms nog inte så ofta, för det är nästan alltid överfulla, så jag får slänga i vanliga soporna. Vilket slöseri!
Det var en fin liten gungstol du hittade. Mycket söt!

Jemayá sa...

Matilda: här finns ganska många olika alternativ för återanvändning, men jag tror det flesta helt enkelt är för lata för att ta reda på vart de kan föra sina saker (och jag tror det finns en central som hämtar möbler t.ex.!), eller inte ens tänker på återvinning :(.