måndag 4 augusti 2008

Vi är med katt!

Någon gång i september utökas vår familj med en kattpojke - än så länge får han växa till sig med sin mamma och sina fem syskon! Läste på nätet att kattungar måste vara minst 12 veckor innan man kan ta dem från mamman, annars kan de bli t.ex. bitska, och det vill vi ju inte!!! Men oj vad det var svårt att bestämma sig för vilken vi skulle ta, de var ju alla så bedårande - jag hann redan säga att vi tar två, men sen fick min mamma mig på andra tankar. Tre vuxna katter....mycket mat, för att inte tala om mängden kattsand...så det fick bli bara en. På översta bilden är den vi valde längst fram till vänster (jag hade med den lilla kameran och hade glömt att hålla i den ordentligt, fick bara skakiga bilder första gången vi var och hälsade på dem!). I söndags var vi igen, då var familjen borta, men jag hittade dem i kornåkern bredvid huset...Lillen var rädd för D, men när han var på länk runt huset, var han en riktigt trevlig liten kisse med mig :). Nu blir det att fundera på namn igen, någon som ska passa en finskspråkig och en med inte så mycket språk :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! du har fotat fina foton, behöver du nån som sköter D när du skall på fotokurs kan vi ställa upp. oj oj oj jag skulle inte våga mej upp på taket bra gjort.
när jag visade nya kissen åt L tyckte hon oj va gullig, o det är ju kissen. kram mamma T o L

Anonym sa...

helle-dudan-dej, en riktig mini-Julius ;))) /B

Anonym sa...

Tänk på att det kan vara bra med ett s någonstans i namnet. Det gör det lättare för katten att lära sej svara på sitt namn, och också att höra när man lockar på den. (Vi har Sippan och Massi Ferguson... håhå)
Vi hamnade att ta bort vår älskade vovve i torsdags, så nu går vi här hela familjen och har ett stort blodhundsformat tomrum i tillvaron. Det blir bättre med tiden, men så mycket i vardagsrutinerna har kretsat kring hunden att det verkligen märks att hon är borta.

Anonym sa...

Jag tycker kattungen ser ut som en Lilo.

http://www.1956packardpanther.com/Leeloo_Mila_Jovovich2.jpg

Den här filmen har några år på nacken, men nu fick jag lust att se den igen. (5th Element)

Anonym sa...

Vad söt han är! Ser ut som en Nisse tycker jag.

Här har vi haft många katter genom åren; Fia, Lala, Lurven, Skrållis, Tjorven....När jag var liten hade vi en katt som hette Moses och alla skrattade åt namnet när man sade det, tyckte jag var enormt pinsamt på den tiden :).

hälsar B-M

Jemayá sa...

T o L: han är nog så sööt så man skulle vilja ta hem honom med detsamma...men det är nog bra att han får växa till sig innan D tar itu med honom :)

B: du har så rätt :)

Katt: nej, vad synd med hunden, jag förstår så väl hur svårt det känns nu. Hoppas att ni har någon resa eller ngt liknande att sätta tankarna på de närmaste dagarna!

Matilda: tror jag sett det någon gång, ska kolla vid lämpligt tillfälle, tack för tipset :)

B-M: jag skulle så gärna vilja komma på något riktigt häftigt, originellt namn , typ Elvis :)... något man själv också skulle gilla och som säger något om ens intressen....Men det står stilla ännu...

Anonym sa...

om inte Elvis så Ozzy... "ossi" - lätt att säja också /B