söndag 17 augusti 2008

Framåt!

Arbiskatalogen kom igår, hurra! Fick genast börja fundera på arrangemang, för tyvärr har jag inte tur med tiderna. Har frågat Ds farföräldrar om de kan tänka att komma hit igen ett veckoslut, så jag skulle kunna gå på intensiv hathajogakurs. Sen fanns det flera kvällskurser jag skulle ha velat gå, bla. fotokurs och qigong, men de håller på till klockan 21, vilket gör det svårare med barnvakt, eftersom det är sovtid för D. Kanske jag måste fokusera på lördagskurserna, varannan lördag är ju fixad, då D är borta. Härligt att få lite rytm i livet igen, har faktiskt haft lite det lite svårt, sen gästerna slutade komma. D behöver program då han är vaken, och jag är inte så bra på att hitta på något, själv leker han väldigt lite för sig själv ännu. Han hjälper gärna till om jag ska göra något, men då blir det ju inte till något, så det har känts lite frustrerande. Tack och lov sov han på eftermiddagen i går igen, liksom nu just. Hoppas, hoppas att han fortsätter med det!!! Sen börjar ju mamma-barn så småningom, det blir också bra med ett programnummer till i veckan för honom. Är nog redo att sätta honom i dagvård och börja jobba regelbundet, bara något lämpligt dyker upp. Har tänkt att det bästa skulle vara om jag fick något deltidsjobb, som skulle ge en grundinkomst (t.ex. en timlärartjänst), så kunde jag forsätta med frilansandet vid sidan om. Som tur är, har jag ju ännu vårdbidraget till maj nästa år, så det är ännu ingen panik.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här har också Mediskatalogen kommit, och jag vet inte hur jag ska kunna sovra bland alla kurserna... kinesiska för nybörjare, matlagning för förälder och förskolebarn, rysk matlagning, estniska för nybörjare, ekologisk trädgård... men dygnet har fortfarande bara 24 timmar och åtminstone 7 av dem borde man väl sova? Nog är det ju tur att sånt som Arbis/Medis finns i alla fall!

Annika sa...

Nu är jag tillbaks bland bloggarna igen, och passar nu på att kolla in mina favvisar.
TACK ännu en ggn för det trevliga besöket hos dig!!!
SÅÅÅ kul!!!!
Kan du möjligtvis utnyttja dina grannbarn vad gäller barnvakteri?
Verkar ju som om dom är villiga.
Kram!!!!

Anonym sa...

Visst finns det så många roliga kurser att gå! Synd bara att de flesta är så sent på kvällen.

Jemayá sa...

Katt: jag skulle säga det! Alla drömmar man kunde förverkliga, om man riktigt ville :) - spanska, målning och dans var några andra kurser jag väldigt gärna skulle ha gått på, men då skulle nog D få flytta till sin pappa, för jag skulle aldrig vara hemma :)

Hej Annika!!! Livet kan återvända till det normala när du är tillbaka, skönt ;). Problemet med D är att det behövs någon som kan natta honom, och de yngre barnvakterna brukar vara lite rädda för det. Men måste ta mig en funderare!

Matilda: precis, jag tror att även om jag inte hade barn, skulle jag tycka att det är lite sent att sluta en kurs klockan nio, och vara hemma först halv tio...men å andra sidan får man ju kursen att bli intensivare med flera timmar per gång.