måndag 10 november 2008

Bra start på veckan

(I had actually begun writing this in English, but my language is deteriorating at an alarming pace and when I had to start looking up words, time was out. D got fed up with playing with his train and stood beside me pressing buttons on the computer...so I had to give up, this morning I decided not to remake the same mistake, so I wrote the text quickly in Swedish :(. Photos at the bottom are from our photoclubmeeting, theme of this week was animals)

Det började bra i går - ringde rådgivningen och fick beskedet att jag nog inte ännu behöver oroa mig. Men en specialbarnträdgårdslärare ska ännu ta sig en titt på honom, då hon kommer till Jeppo om två veckor. En av de första sakerna man brukar göra med barn med talsvårigheter är att sätta dem i dagis - och det har jag ju redan gjort. Noni-frågan löste sig också, fick ett samtal av en släkting som vill börja dela på en låda (fyra flaskor), det var jätteskönt!!! Har varit ganska trött de senaste dagarna, trots att jag sovit bra, så det är skönt att kunna ta det lugnare nu i början av veckan (var så inställd på det at tjag tänkte glömma min privatelev som kommer på måndagar :( ) - från och med i morgon är jag sedan lågstadielärare igen resten av veckan. I går kväll hade vi igen fotoklubbmöte och jag lyckades faktiskt hitta en barnvakt som också kunde natta D så jag kunde stanna till slutet. Jag är glad igen att mina foton fick några röster, det höjer självförtroendet! Här ser ni dem - temat var djur/djuriskt:

5 kommentarer:

Annika sa...

Hej!
du ska se att det blir bra med språket för din kille, Ulla. Har en god vän här vars son snart fyller 4 som inte pratar mkt alls, vare sig sve eller eng. Men bröderna snackar glatt på, och för dom lossnade det ngstans vid 4-5.
Alla barn är olika, men du ska inte oroa dig...

Youtube ja...
SUPERLÄTT!
Leta upp videon du vill ha med på bloggen. Vid videon syns en liten ruta där det står embed...klicka på den o kopiera htlm koden.
Klistra in htmlkoden på din blogg. Jag brukar göra det i "edit htlm" på "write a new post".
När du klistrat in koden är det bara att publicera...superlätt. Hoppas att du förstår.
Kram!!!

Anonym sa...

´Trevligt att råkas :) Och vilka fina foton!

Trollmamman

Anonym sa...

Att du lyckades fånga just det där ögonblicket med Gusti!! Snärtigt!

StrandMamman

Anonym sa...

Härliga bilder, speciellt den med lilla tigern med sitt byte. :) Vi har haft en tuff höst här, åtminstone för dom som råkar vara gnagare... vår "lillkisse" Sippan (1 ½ år) har i vissa perioder burit in tre möss/sorkar/näbbmöss om dagen. En del levande, en del färdigt slaktade och färdiga för middag under sängen i gästrummet. Tur att man inte är rädd för möss får man väl säja... jag har jagat näbbmöss tvärs över hela vinden ibland. Min mor, som ryser bara hon hör talas om möss, säjer att det är skönt att inte längre ha katt. ;)

Jemayá sa...

Annika: jag tror inte jag skulle oroa mig än så mycket, om inte Ds pappa skulle trycka på så mycket. Har ju ändå en skyldighet mot honom också att se till att det faktiskt inte är något fel. Men det tror jag inte det är. Tack för uppgifterna- jag visste du var proffs :)

Trollmamman: synd att jag hade så brådis, men bättre en liten "titt" än ingen alls :)

Strandmamman: tack, tog nog "en mängd" varav detta var bästa.

Katt: samma här, vi får möss i musfällan i köksskåpet nästan varje dag, i bland flera om dagen - Gusti är välgödd :). Sen hämtar båda in möss, ofta levande, som jag eller mamma tar livet av om de blir pinade för länge :(, börjar bli härdad!