lördag 1 november 2008

Novemberlördag

Vi får se hur dagen fortsätter - första halvan har inte varit helt optimal. 5-tiden var det igen dags för musjakt i sovrummet (hmmm, detdär kunde kanske missförstås :) och sov väldigt dåligt efter att jag hade slängt ut katten och stängt dörren. När D och jag kom ner från vinden, för att åka iväg till hans pappa, hittade vi mommo på golvet. Hon hade snavat på en skruv som stack upp ur tröskeln och fallit handlöst igen. Börjar få lite vana med att hjälpa upp henne och det verkar ändå ha gått helt bra, men en ordentlig bula har hon i huvudet, som hon slog i dörrkarmen. Det var tur att hon inte föll efter att vi åkt, då hade hon fått sitta på golvet i två timmar :(. Blev förstås lite omskakad och foten tyngde kanske lite extra på gasen...och i ett skede blixtrade det till. Hade suttit och funderat på julkort och märkte inte var jag var, tydligen finns det ändå kameror i lådorna, som finns utmed vägarna - nu har jag bevis på det. Snart dimper det säkert ner en räkning från farbror polisen i postlådan, suck. Körde inte så jättefort, men tänker att det är karma - jag körde ju alldeles för fort i våras en gång, nu är det dags att betala för det...känns bättre att tänka så!

På eftermiddagen ska vi på 100-årskalas! Det är inte varje dag det händer :). Min faster fyller i dag, hon ville inte ha något ståhej alls (försökte nog föreslå en tv-intervju...), men vi är i allafall bjudna på en kaffekopp. I kväll tänker jag igen göra precis vad som faller mig in, ett besök till gravarna blir det och sen troligen Harry Potter. Mommo har just läst ut sista delen som jag lånade från bibban, nu är det min tur att sjunka in i fantasins värld - ganska lämplig värld detta veckoslut :). Ha ett lugnt och avkopplande veckoslut ni med!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick läsa om din ena mening flera gånger för att kolla att jag verkligen läste rätt... Vad häftigt om din mamma läser Harry Potter! :D Jag har också läst alla böckerna och gillade speciellt de första bra. De sista böckerna tycker jag blir för mörka på nåt sätt. Men att en person på 80+ läser Mr Potter har jag inte hört om tidigare! Coolt.

Vilken tur att din mamma snubblade på rätt tid av dygnet. Hoppas att böterna inte blir allför saftiga!

Oj, vilken flitig kommentator jag har blivit på senaste tid.... :)

StrandMamman sa...

Tror inte att du vill använda polisfotot som julkort i alla fall... själv har jag inte råkat på någon låda med kamera i ännu, men tydligen finns de alltså i närheten just nu, bra att veta.

Undrar hur det känns att fylla 100?? Vet inte om jag själv skulle vilja bli så gammal, brist på jämnåriga är det ju åtminstone. Hoppas ni får en riktigt trevlig eftermiddag!! Och att du kopplar av riktigt ordentligt hela veckoslutet! Kram!

Anonym sa...

Jag fick precis som Camilla läsa det där om Harry Potter ett par gånger för att jag trodde att jag hade läst fel. :)
Hälsa 100-åringen, hon och min mommo var ju ungdomsväninnor och tillbringade tid nere i södra Finland tillsammans... det hördes något om finska pojkvänner också. ;)

Anonym sa...

Ha en skön lördagkväll.. Kramar

Anonym sa...

Hej Ulla
Vore det inte bra att skaffa ett larmband som mummu har i handleden som armband. Om du råkar vara ute eller om du inte klarar av att lyfta upp henne, då behöver ni hjälp.Vår mummi hade sådan o den behövdes faktist även om nån var där hos henne då hon hade fallit.På armbandet finns en knapp som man trycker in då man behöver extern hjälp. Den borde inte vara så himla dyr, man betalar för använda tjänsterna. Den skulle ge en trygghet åt er båda. Hon kan ju falla ute också.kram Katri

Jemayá sa...

Camilla: keep it up ;). jag tycker också det är rätt häftigt att vi båda gillat böcker som också tonåringar gärna läser:)

Strandmamman: jo, tack, resten av dagen blev riktigt trevlig! Fotot i bilen skulle i allafall bli ett originellt julkort :)

Katt: tyvärr hann jag inte få ditt meddelande innan vi åkte - vad hette din mormor? Ska hälsa sen då jag ser henne nästa gång!

Maj-Britt: kram tibaax

Katri Hon hade ett då hon bodde ensam men det blev jättedyrt (månadshyra). Nu har jag ju sagt upp vår trådtelefon - den är ju också jättedyr, och vad jag förstått så måste man ha trådtelefon för att det ska fungera. Men jag måste nog ta reda på - och kanske ta tillbaka den om inte annat.