fredag 28 november 2008

Show and tell: julklappsbestyr

Denna gång har jag ingenting att komma med...julklappsbestyren kommer mycket närmare julen. I detta skede finns några presenter till sonen undangömda i några klädskåp och jag får verkligen försöka lägga band på mig själv så jag inte köper så mycket mera till honom. Det är ju så roligt! Dessutom väntar han redan att tomten kommer...Speciellt många andra blir det inte presenter till - min mamma såklart, men det är jättesvårt att köpa något meningsfullt till en 85-åring som mest är hemma och dessutom inte bryr sig speciellt mycket om materiella ting...Tips mottas med tacksamhet!

14 kommentarer:

Anonym sa...

hej,
hur skulle det vara med en tidningsprenumeration? Det är så skönt att det blir jul, alla ljusen, musiken och stämningen. Jag brukar lätta på stressen genom att godkänna att allt inte behöver vara hemlagat och köper det jag inte själv orkar laga. Den här julen åker vi till Thailand över julen och nyår, behöver verkligen komma bort från speciellt jobbet som varit jätte-jättestressigt hela hösten. Värmen och solen, here I come :) Ha en skön jul! Kram Kiika

Anonym sa...

Det är alltid svårt att köpa julklappar. Kankse några nya vackra kaffekoppar?

Annika sa...

Inte lätt det där inte, Jemaya...
Tidningsprenumeration tycker jag låter bra!
´Jättefina bilder i inlägget nedan. Jösse vad mkt snö ni har. Hoppas den får ligga kvar...
Bilden på er alla när ni äter skulle kunna vara en idyllisk julmålning!!
Kram!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Vet ju inte hur det ser ut där du bor med kulturlivet, men som ordförande i en teaterförening måste jag slå ett slag för biljetter. Gå med mamma på en föreställning av något slag!

Mia sa...

Ett jättebra tips är att göra en liten fotobok, det kommer alla gånger att vara uppskattat och kostar inte så jättemycket. Du kan göra den från din dator och vips, så var det bekymret fixat!

Ha en fin 1a advent!

Jemayá sa...

Kiika: hmmm, rätt bra förslag med prenumeration, men t.o.m. "eläkeläinen" tyckte hon hade för mycket mode och sånt...Vad skönt det låter med Thailand, vi får hoppas att det är lugnar ner sig där!! kramar och ha en jättefin resa!

Matilda: till saken hör att vi har två och tredubbelt av de flesta prylar - jag hade ju bott på egen hand i 20 år då jag flyttade hem, så jag hade ett helt hushåll, liksom förstås min mamma :(. Och som sagt, hon bryr sig inte så mycket om "nätta saker". Tack ändå för tipset :)!

Annika: ja snön ja, det regnade i morse, så nu är det glashalt överallt, suck, det verkar bli precis som i fjol, då regnade allt bort till julen :(

Fritt...: egentligen ett riktigt bra tips, problemet är att närmaste finskspråkiga teater är 60 km härifrån. Vår ort är liten, 1100 personer, ingen teater här inte, bara svenskspråkig revy på våren. Annars är trakten omkring svenskspråkig, men min mamma är finskspråkig! Jag tror det skulle bli en för tung resa för hennes del, men det tål att funderas på! Tack!

Mia: tack för det tipset...men huset är fullt av mina album redan (vi delar på huset...). Men kanske en inramning av ett trevligt foto på henne med barnbarnet kunde vara något! Tack för idén :)

Anonym sa...

Vad skulle jag gilla om jag var 85? En pedikyr kanske. Tidningar är bra. Foto är kul och saker som barnbarnen har gjort. Ett par varma vantar eller förstås god mat. Hoppas att ni får en fin jul. / Nilla

Anonym sa...

Jag brukar ge mamma och svärmor presentkort till frissan, fotvårdaren, massören el dyl. Det brukar vara uppskattat. En liten påse med handkräm, duschkräm, tvättsvamp mm brukar också falla de "icke-materialistiska" i smaken!

Anonym sa...

det kanske går att styra upp någon form av släktforskning... så den blir dokumenterad och fin att ge bort...
eller så går det ju att köpa saker som en stjärna, eller skänka pengar till välgörenhet, eller köpa från någon välgörenhetsorganisations shop...

Cecilia sa...

Det var ju inte lätt.Kom att tänka på farmor att det inte var lätt att köpa till henne.Men jag vet att hon tyckte om att få kläder,en korg med vin och annat smått och gott.Men det är ju så olika vad man tycker om.Tycker också att det lät som en bra ide´ med en tidningsprenumeration.

Jemayá sa...

Nilla: tack till dig också för bra tips. Hon har bara ett barnbarn (och bara ett barn för den delen - jag) och det är bara 2,5 så han kan ännu inte riktigt bidra :). Problemet är ju det att vi bor tillsammans och jag sköter egentligen det mesta, t.ex. kokar, själv stickar hon som besatt :). Tror jag ska satsa på tidning och foto!

Anonym: tror några hudvårdsprodukter kunde sitta bra - tack för tipset!

Leopardia: tack för att du påminde mig om att jag läst att det finns en välgörenhetsshop i staden där sonens pappa bor. Har ännu inte besökt den, men ska göra det före jul, där hittar jag säkert något skoj!

fundersam Cecilia: jag antar att många äldre människor mest är tacksamma för att de har det bra och får tillbringa tid med barn och barnbarn. Prylar behöver de inte mera heller...men kanske en vacker tröja el något dylikt kunde sitta bra (vi har ett mycket gammalt dragigt hus :(. Tack till dig och trevligt att du också tittade in!

Anonym sa...

Kanske ett par varma sköna tofflor, och/eller en ny varm pläd inför vintern?? Ett fotbad (alltså en sån där balja som man ansluter till vägguttaget, med massagefunktion)?

StrandMamman

Anonym sa...

Ifall din mamma tycker om att lyssna på musik så kanske en cd med något urval i hennes smak vore trevligt.Förutsatt att hon har en cd-spelare förstås! En skön och varm tröja kanske också skulle vara uppskattat.
Marianne

Jemayá sa...

Strandmamman: dendär baljan lät perfekt, månne den skulle vara dyr...?

Marianne: hon är inte speciellt teknisk (digitaliseringen vållade också bekymmer :(, vi har inte cdspelare där nere där hon håller till (låter som om hon skulle sitta i en mörk källarhåla :) - hon är alltså på första våningen, jag och D är en våning upp). Men en varm tröja tror jag skulle sitta bra!