fredag 5 september 2008

Memories from our "summer"

Tänkte försöka i höst hänga med på fredagstemat, som Annika, och hennes intressanta bloggarvänner kör med.

Första temat i höst är ETT sommarminne...men det går ju bara inte att välja ett. Nu just sitter jag här med täppt näsa och allmän hängighet, så jag tror det kommer att färga mina sommarminnen :(.

När jag nu suttit och kollat igenom foton, konstaterar jag att det hänt väldigt mycket i sommar, trots att jag själv har en känsla av att det var vädigt jämntjockt och en hinna av frustration över det dåliga vädret ligger över minnena (dessutom växer frustrationen med denna (/&)/&¤)/& blogg, hade laddat upp redan en massa foton och då jag nu försöker få dem i rätt ordning, ser jag att hälften av dem försvunnit, grrrrrrrrrrr)

En av mina personliga höjdpunker var i allafall att för första gången på två år vara borta utan barn två nätter och bara ladda upp batterierna (på qigongläger).

Absoluta höjdare har också varit de gäster vi haft. Har inte många foton, för mest koncentrerade jag mig på att faktiskt kunna sitta och prata med folk. Fotot med D vid pianot får illustrera gästerna (tack till alla er som tog er tid att hälsa på, både från när och fjärran :).

Han försökt tillbringa tid ute med D, tyvärr blev det bara några få gånger han kunde leka i vatten, men trots regn är det ju nog skönt att kunna vistas utomhus under sommarmånaderna. Själv doppade jag mig några gånger och fick en ofrivilligt lång simtur en gång vid sandgropen då några flickors badboll började flyta iväg för dem och de började panikera. Bad dem sköta D och skulle hastigt simma efter bollen... simmade och simmade och bollen flöt glatt iväg längre och längre bort. Hann upp den vid andra sidan, då var jag redan rejält trött, så jag gick tillbaka. Kanske inte så lyckad räddningsoperation :(.

Fester och dylikt: 40, 50, 60-årsfest, studenter och konfirmationer i mängder och massor, ett bröllop, byadagarna (organisatörsstress), Angelique Kidjo-konsert i Kaustby (härlig!), en dag av Jakobsdagar, kulturnatten i Nykarleby (hjälpte lite till med fotomaraton, inspirerades att börja se på omgivningen med "det" ögat igen, dvs, sökande efter fotomotiv).

Lessamt: flera kondoleanser till avlidnas anhöriga, en död mås, många döda möss och förstås, min egen lilla 7 månaders Nalle-katt som blev under bilen i början av sommaren.

I "Höstvisa" heter det "Det finns så många saker, jag skulle sagt och gjort...och det är så väldigt lite jag gjooorde"...hade planerat att måla en massa utomhus i sommar. Det blev inte mycket gjort, nya fönster fick vi till fähusets södervägg och vårt nya staket hann jag också måla mellan regnskurarna. Fick redan en kommentar att D ju nog kan krypa emellan ut på vägen, men min avsikt har inte varit att bygga en mur runt huset, utan hoppas att staketet fungerar som en konkret påminnelse om att man inte ska springa (eller köra...) ut på vägen.

9 kommentarer:

Petchie75 sa...

Kul Jemayá att du också hänger på fredagstemat! Jättefina bilder från din sommar, speciellt den från åkern - är den från kulturnatten? Jag var i dina trakter förra våren och tyckte att det var så fint, hade gärna åkt tillbaka när det är sommar (det snöade på Valborg när vi körde från Tammerfors tillbaka till Vasa).
Trevlig helg!

Jemayá sa...

Hej Petra! Jo, jag ska försöka hänga med, och hoppas få tid att kolla in alla nya (för mig) intressanta bloggare på samma gång. Åkerfotot tog jag på hemväg från kulturnatten, så jag antar att den hör till Ytterjeppo. Var tvungen att stanna bilen, men kändes lite genant att stå där och fota, så det blev inte helt bra (snett....), men tack i allafall! Såg att du har helt otroligt fina foton!

Anonym sa...

Qigongläger lät intressant. Fint inlägg du har gjort! Nu ska jag kika på resten av din blogg. Ha det så bra.

Jemayá sa...

Kan rekommendera qigongen varmt!! Skojigt att du tittade in!

Annika sa...

KUL att du har hoppat på! NU länkar jag upp dig. Det är jättekul att ha sett så mkt du skriver om!!!

KRAM!!

Fritt ur hjärtat sa...

hej, kul att du är med! ag länkar så klart. Mycket av allt skulle man kanske kunna säga om din sommar, både bra och dåligt, som livet självt, kanske.

Jemayá sa...

Annika: tack för länken - märker redan på min karta att det blivit många fler prickar :)).

Fritt...: Hej, skojigt att få en kommentar av dig! Jo, fint sagt om sommaren min, det har varit lite allt möjligt denna sommar.

Marianne sa...

Hej! Kul att du också är med i Fredagstemat. Innehållsrik sommar, verkligen! Och många fina bilder.

Jag länkar dig hos mig också, så klart.

Hälsningar från Kairo!

Jemayá sa...

Hej!! VAd roligt att få nya läsare, ska genast kolla in din blogg också, och sätta länk!!