torsdag 25 september 2008

Show and tell: Walls

Petras fredagstema denna vecka är väggar. Har inte hunnit fundera så mycket på det, men ett av mina egna favoritfoton dök upp i minnet. Det är från min Peru-resa i början av 2005, på inget sätt tekniskt bra, men ändå gillar jag det. Tyvärr hittade jag inte cd:n jag sparat bilderna på, och orkar inte börja gräva i alla gömmor....så jag vet inte om man ser speciellt bra, fotot är jättelitet, kopierat från mitt internetalbum (länk i listan till vänster.

Det som genast också dök upp är alla laduväggar...jag älskar det gamla grå väderbitna träet. Tyvärr håller ladorna på att försvinna i den platta österbottniska landskapsbilden, men här och var står de ännu kvar. Jag orkar inte riktigt börja gräva fram bättre bilder (jag är ledsen, men vill se House i kväll, och hinner inte sitta vid datorn i morgon, tror jag...), dessa råkade jag på då jag snabbt sökte.














Och så har vi mitt evighetsprojekt....väggen i Ds rum :). De flesta av er har sett den till lust och leda redan och hade förstås hoppats kunna presentera en färdig vägg till temat, men som vanligt har målandet hamnat sist på listan av saker att göra. Kan ju passa på att fråga er - tycker ni jag ska ta bort den vita apan? Tycker det är lite trångt just på det stället (först hade jag ju tänkt att en hög bokhylla ska stå framför, lejonet skulle ligga på den, därför är alla djuren samlade ovanför...) och tänkte att den kanske ser lite spöklik ut på natten...Jag började med väggen i januari, mitt mål är nu att bli klar med den till julen!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du har ju åstadkommit en helt otroligt fantastiskt fin vägg, wow!!!! Den vita apan kan du bra låta vara kvar, och sätt nu inte nån hylla på eller framför väggen! Den där väggen kommer D att ha med sig i minnet hela livet, var så säker på det. Och han kan med stolthet säga att hans mamma har gjort den!

StrandMamman

Anonym sa...

Du kan väl ha kvar apan men måla den brun?

Anonym sa...

hej,
väggen är jättefin och jag tycker apan gott kan vara kvar, stör inte mina ögon i alla fall. På tal om lador så har en österbottnisk lada flyttat till Hyvinge. Pappa har som hobby att fixa och ta till vara gamla saker, och han fick en gammal lada som fanns på nån annans åker. Det enda ägaren ville var att pappa för bort ladan och jämnar marken så att ägaren kan så på den. Pappa plockade ner ladan, plockade upp den igen i Jussila, tog bort det som var ruttet, fixade och lagade. Sen transporterade vi stockarna till oss och så kom pappa och plockade upp den igen. Vi använder den nu så förråd för cyklar, skottkärror, spadar, räfsor, trädgårdsmöbler och sånt som man måste få under tak till vintern. Den faktiskt jätte-jättefin, och tanken att den är från Ö-botten värmer extra :))
Ha en skön helg. Hälsn. Kiika

Annika sa...

Din vägg är så fin, Ulla! Jag blev verkligen impad när jag såg den.
OCH alla Österbottens lador...suck! SÅ vackra, tycker jag!
KRAM!!

Petchie75 sa...

Vilka vackra bilder på ladorna, hoppas att de inte alla försvinner. Synd att det första fotot inte var större men det ser fint ut.
Wow, vilken konstnär du är! TÄnk om jag kunde måla ens hälften så bra som du! Jag träffade förresten en puertoricanska förra veckan som precis har startat ett eget företag för barnrumsväggmålning! Hon har fått ett kontrakt på att måla väggmålningar på ett lokalt barnsjukhus - det låter som en väldigt fin idé tycker jag. Kanske något du också skulle tänka på!?
Kram!

Anonym sa...

Ulla, väggen är helt fantastisk o perfekt precis sådär. Du är en mångsidig artist ;o) kram från böljan blå.

Jemayá sa...

Strandmamman: i något skede kommer han nog att behöva en hylla, men tills dess är det många år. Jag hoppas bara att jag inte får höra att jag borde ha målat bilar i stället :)

Matilda: hmmm, det var ett bra förslag...kanske jag skulle göra den gyllenbrun, tycker ändå det behövs något lite ljusare just där.

Kiika: Va bra att din pappa räddar lador!!! Önskar han hade sagt några välvalda ord till min pappa för cirka tjugo år sedan, då han rev ner flera fina (och jag inte fattade bättre :(. Hoppas jag någon dag får se er lada :)

Annika: tack - och jag kan tänka mig att tankar/bilder på lador direkt "transporterar" dig hit itll österbotten :)

Petra: snällt skrivet, men jag har faktiskt ingen utbildning i konst (gått en oljemålningskurs som 18-åring :), så det skulle vara alltför osäkert hur resultatet blir. Men kanske till släkt och vänner :)

Katri: Artist?! Oj, det lät häftigt :) kramar

Cecilia sa...

Oj så fint!Så oerhört duktig du är på att måla.nej jag tycker att den vita apan skall vara kvar.
Jag är verkligen imponerad...Kan du komma hit och måla på våra väggar också?!Vad synd det är att ladorna försvinner.Det är så tråkigt att se de förfalla och att ingen bryr sig om de.
Så söt Gusta är...

Ha en trevlig helg!

Ulrika sa...

Gillar den vita apan , om den inte skrammer, ha kvar den! Fantastisk insats.

Anonym sa...

ja, jag gillar oxå de där grå, väderbitna ladorna. och de gör sig så bra på bild :) som här...
och vilken imponerande väggmålning. inte ska du ta bort den vita apan, han har ju hittat sin plats nu...

Anonym sa...

Låt den vita apan vara kvar! Väggen är helt fantastiskt fin och sätt ingen hylla framför då ser man inte målningen, den är så fin så man måste få se ALLT!!

Jag tycker också att lador är så väldigt fina och jag tycker det känns så vemodigt då man färdas längs vägarna och ser den ena efter den andra ladan som bara faller ihop!

Marianne

Jemayá sa...

Hej Cecilia! Jag tror jag lämnar apan dit, så många håller på det alternativet :). Ja, det är lessamt med ladorna, men de är ju så ynkliga i jämförelse med alla jättemaskiner som numera används på åkrarna! Men det finns tack och lov ochkså jordbrukare som inte river dem, utan t.ex. flyttar dem lite undan.

Ulrika: Tack! Och skojigt att du kommenterade! D är ju rätt van vid apan nu redan, tror jag, så kanske den får bli kvar, finns ju annat jag borde få klart istället på väggen!

Hej Leopardia! Tack för din kommentar också! Kanske jag borde måla en lada någonstans på väggen också :).

Marianne: TAck! Kanske man borde bilda någon stödförening och hålla protester: rädda våra lador!!!

Anonym sa...

Det var verkligen kontraster laduvägg och ditt evighets projekt. fina på var sitt sätt.