tisdag 2 september 2008

Äntligen!!

Jag borde ju ha gissat att det inte är så bara att få kontakt med en person, som varit en vecka på semester. Ringde och ringde dagvårdsledaren igår, det var bara upptaget, eller så svarade hon inte. Till sist satte jag email, för jag kunde ju inte bara sitta i telefon hela dagen. D sov inte igår heller på dagen, trots att han själv verkar vilja sova. Utmattande för mig - men en kopp kaffe har blivit livräddaren, då kvicknar jag till så pass mycket så jag kan fungera igen. Nu har vi ju lite sol igen, så jag har grävt i blombänkar - min gamla terapiform. Konstigt hur man alltid på hösten orkar tro på att nästa år blir bättre, trots att man har de vildvuxna blombänkarna framför ögonen!

D har faktiskt samarbetat rätt bra där ute, viftat med sin lilla spade och vandrat efter mig. Men nu har han höstens första förkylning på gång, var helt olycklig i går kväll då jag tänkte att jag måste avboka allt program idag tisdag. Han var helt stockad och arg då han inte kunde använda nappen. Så det har varit en händelserik natt (mitt i natten lyfte jag honom i sängen, och så var det ju igen spark och knuff...), dessutom lyckades jag bli stungen av en humla igår, så det har dessutom kliat. Hon misstog troligen min färgrika halsduk för en blomma igår då jag plockade hallon i trädgården. Trodde jag fått nåt skräp i bh:n och lyckades klämma åt henne, då hon krupit in i varma trakter....

I morse var D ganska ok ändå, jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra, men satte honom till sist framför 101 Dalmatiner och stack iväg på möte om biogasanläggning här i byn. Blev själv intervjuad av Radio Vega, fast jag egentligen också representerade lokal-tv (kom på för sent att jag borde ha ringt efter kameramannen....). Alltid efteråt vet man ju vad man borde ha sagt :(. När jag kom hem försökte jag ännu en gång ringa dagvården - och hurra, nu fick jag tag på henne! D har säker vårdplats från oktober, kanske före. Nu känns det helt annorlunda, täcks be om dagvårdshjälp av grannar etc på ett annat sätt, nu finns det ju en gräns för det. Dessutom vet jag inte av speciellt mycket jobb i slutet av denna månad, så kanske det ordnar sig utan alltförmycket planerande och frågande.

5 kommentarer:

Anonym sa...

I Sydney finns det också en radiostation som heter Vega.

Lustigt

Anonym sa...

Så bra att det ordnade sig med dagvårdsplats för D. Det är säkert riktigt bra för er båda. D får kompisar att leka med och du får egen tid, vilket du säkert kommer att tycka är skönt!

Marianne

Anonym sa...

Jättebra att det ordnar sig med dagisplats åt D!!

Stackars humla som hittade ett så bra övervintringsställe... :)))

StrandMamman

Anonym sa...

Vad härligt att dagvårdsplatsen har ordnats! Saker och ting brukar ha en förmåga att reda upp sig - även om det känns frustrerande ibland då man är "mitt i". Ha det bra!

Jemayá sa...

Matilda: hmmm, tycks vara internationellt namn...

Marianne: jo, jag tror nog det blir bra, måste lita på att det ordnar sig med pengarna också....

Strandmamman: jag tror hon led mindre än jag, trots att hon var omtumlad, tror jag hon överlevde, medan det kliat för mig på ett känsligt ställe i flera dagar :(

Fifi: jo, och redan det att man vet att det blir en ändring lättar jättemycket!!