onsdag 14 maj 2008

Hälsorapport

Vet inte om jag hade tur eller otur, men jag fick mycket annat att tampas med dessa första dagar av dieten än bara hunger. Jag tror att illamåendet i går var någon sorts magbobba, mommo hade haft det i fredags också. Dessutom blåste det en isande vind i går och jag fick min - tack och lov - ovanliga huvudvärk igen i natt. Nästan varje vår glömmer jag att mitt huvud tycks vara väldigt känsligt för stark, kall vind (kanske i kombination med starkt solljus) och har jag ingen mössa på då, så är det nästan garanterat att jag på natten vaknar med en hemsk värk, som inget annat än en värktablett hjälper emot. Förr hade jag också en yllescarf att linda om huvudet (hmmm, hade jag det oftare då..?) , men nu vet jag inte var den är.

I varje fall har jag känt mig trött och flummig i huvudet. I dag har jag ätit, men massa med melon och riskaka och bara pyttelite ris och höna :). Men jag är nog hungrig :(. Orken att göra något saknas också, så jag har faktiskt vilat nu när D sover, i går sov jag faktiskt efter utflykten och turen med Nalle-Amon (så har jag börjat kalla lill-frassen :). D säger "katt", kort och koncist) för att få en spruta till veterinären (vilken timlön, jag var inne ca fem minuter - nästan 50 €!). Jag hoppas att jag får tillbaka energin tills i morgon, finns förstås saker och ting jag borde göra. Men nu försöker jag också respektera de egna känningarna och vila, om det bara på nåt sätt går att skjuta upp det som borde göras...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skippa dieten o alla krav tills du är frisk. Och sen...se till att du får näring med näringsvärde i dej, annors orkar du inget. Riskaka är ju bara "höhö" förutom om den e av av fullkorn.Vattenmelon är mest vatten, ser läcker ut o smakar bra, men ger dej inte energi.Krya på dej vännen nu först. Kram Katri

Annika sa...

Bäst att hoppa på en annan diet...Kan rekommendera "Viktväktarna", verkligen!! Det går ju inte så fort där, men å andra sidan så får man äta vad man vill. Det är pointsystemet som råder där.
Du måste nog äta mer.
Feel better!!

Jemayá sa...

Katri: Jag hade tänkt riskaka och melon som "utfyllnad" då när sötsuget hugger tag - försöker nog äta hälsosamt, fast mindre än förr.

Annika: egentligen är det ju inget "diet" i och för sig, snarare sockerstrejk och bara allmänt försök att ta över kontrollen över maten! Fåt ta till viktväktarna om jag inte lyckas, tack för tipset!

Anonym sa...

Lämna riskakorna!!!! :) De är bara tomma kolhydrater. Satsa på att minska kolhydraterna och äta mera protein istället, ha tex kokta ägg i kylen att äta då suget sätter in.

På så sätt får du blodsockret i balans och sötsuget försvinner efter ett tag. Det är alltså a la GI-metoden. Funkar för mig iaf. Lycka till!

hälsar Britt-Mari

Jemayá sa...

kokta ägg?! Det var något nytt, måste pröva! Tack för tipset!!