tisdag 13 maj 2008

Hårda tider

Fick en riktig rivstart på min omläggning av vanorna - mådde jätteilla i morse, så jag har inte ens haft lust att äta! Fast nu känns det nog tomt i magen. Första målet är 6 kilo bort, långtidsmålet 9 kilo. Det får ta tid, jag kan inte helt sluta äta, men ska försöka lämna bort allt med socker , och försöka äta mindre och dricka mera (vatten ;). Idag satsar jag främst på vätska men också lite frukt och bär, det får bli en lite utrensande dag, och ska försöka hålla en sådan per vecka framöver. Tror och hoppas också att jag nu har bättre möjlighet att också få in lite mera motion under veckan. Tänkte att jag måste "tillkännage" dethär såhär officiellt, då blir det svårare att fuska :) (lappen finns på kylskåpsdörrren).

4 kommentarer:

Annika sa...

Visst är det himla TRIST att behöva tänka på dieter. USCH. Och man kan ju inte sluta äta heller.
Suck, varför är det så svårt att skala av sig ngra kilo? Det är ju så lätt att lägga på sig...
Lycka till!!
Kram!!

Anonym sa...

Lycka till! Små delmål är vettiga.Och visst ska man köra igång då man har rätta motivationen-fiilisen. Kan dock inte låta bli att påminna dej om vikten att äta regelbundet, små portioner med 3 timmars mellanrum. Så hålls blodsockret stabilt. Samt om du äter för lite mat så tror kroppen att du har "kris" o släpper inte en endaste fettcell iväg, för att de kan behövas för att hålla dej vid livet.Sen är det inte alltid bra att stirra på vågen, utan istället använda måttband.Enjoy the ride ;O) kram Katri

Anonym sa...

Lycka till! Jag menar och menar och menar ta mig i kragen för att få bukt med det som "blev över" från väntandet, men i stället fyller jag på :( Delmål är nog bra att ha, man får ju vara glad oftare då :)

Trollmamman

Jemayá sa...

Annika: jaa, vi druknar i reklam på alla möjliga maträtter och sötsaker, vet inte hur man ska vara funtad för att inte sätta i sig av allt och svälla upp med tiden :(. Men något är lite fel inombords för mig nu, blir inte mätt fast jag hur skulle äta, så jag måste försöka göra något drastiskt, för snart ryms jag inte in i något av mina plagg mera :(. kram tibaax :)

Katri: jo, det kändes att jag nu var redo (tog fram shortsen från i fjol och endast ett par rymdes på med nöd och näppe :( - sånt är motiverande! Och förstås att jag märkte hur dålig kondis jag hade i fredags. Tog och mätte magen på tjockaste stället i dag och låret likaså - hoppas verkligen jag märker skillnad om en vecka då jag ska göra det igen! kramar!

Trollmamman: ja, jag hoppas jag når delmål ett, kanske jag borde ha tagit 3 kilo först...tack vare amningen var jag i fin form första sommaren, smalare än på länge, men sen jag slutade amma har mer o mer smugit (hoppat) på. Jag börjar inte mera känna igen min kropp, så något måste göras! Hoppas du också hittar rätta tidpunkten och motivationen att lägga om vanorna - om det behövs, har ju inte sett dig på länge! :)