lördag 10 januari 2009

Andningspaus

Äntligen har jag ett dygn för mig själv.

Fick i dag prata med en läkare som skött mamma. Trots att hennes läkning nu påbörjats, har hon ett klaffel, som kanske ska opereras. Men före det måste hon få bloduttunnande medel en månad, eftersom hennes rytm är fel och kanske måste svängas elektriskt. Med andra ord är min mamma allvarligt sjuk och jag får börja ställa in mig på att hon kanske aldrig mer blir ens i så gott skick som hon var innan lunginflammationen. I dag har hon flyttats till bädden i Nykarleby, vilket är jätteskönt, det blir närmare att hälsa på och jag tror att för henne kommer det också att kännas mera "hemma". Bara jag får lite vila upp mig än och saker och ting under kontroll här hemma, måste jag diskutera med någon på socialen vilka alternativ som finns till buds. Bara hon lite orkar börja röra på sig, vill jag nog ta hand om henne här hemma, men jag behöver också veta att det finns avlastning att fås, något ställe där hon kan tillbringa tid i perioder. Läkare är väl till naturen pessimister, så jag hoppas ännu att hon kan komma hem, då hon fått vila en tid på bädden.

Nu ska jag fixa något gott att äta och slöa resten av kvällen :).

14 kommentarer:

Anonym sa...

Bra för dig att du fått lite tid för dig själv. Jag har ett par väninnor som båda har klaff-fel och tar bloduttunnande medel. Den ena började för närmare 20 år sen (hon var i 50-årsåldern då) och mår i dag förhållandevis bra. Den andra fick problem för några år sen. Hennes hjärtrytm har man på sjukhuset vänt elektroniskt ett par gånger. Hon mår också relativt bra. Din mamma är förstås äldre och i sämre allmän kondition, men vi ska hoppas att allt går bra.

Avlastning t.ex. på bäddavdelning borde du inte ha nåt problem att få. I Nykarleby är ju dessutom hälso- och sjukvården bra ordnad. Eller har åtminstone varit.

Hoppas allt reder upp sig till det bästa!

Kram.
Maggi

Anonym sa...

Styrketankar från Kokkola! Hoppas att allt ordnar sig till det bästa

Carina

Anonym sa...

Hoppas du kunde slappna av lite grann o få ro att vila, sova. Kram Katri

Anonym sa...

Hoppas du fick en avkopplande kväll och en lugn natt. Tänker på er!

StrandMamman

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året!
Hoppas det ordnar upp sig med mommo.
Hälsningar från Smedsby
Susanne

Annika sa...

Bra att hon har flyttats närmare hemmet nu. Det måste ju kännas skönt för er alla.
Hoppas nu att det ksa ordna upp sig så gott det bara kan.
STORA KRAMAR!!

Anonym sa...

Hoppas du och D får hållas friska nu och att mommo repar sig så bra som möjligt! Tänker på er!
D´s småkusin

Anonym sa...

Bra att du fått reda på vad som är fel. Även om det inte är så roligt är det bättre att veta. Nu ska vi tro att det kan åtgärdas och ordnas upp. Min pappa hade klaffel i många år som inte gick att operera då han var i så dåligt skick. Sen blev han ändå bypassopererad och den operationen lyckades bra. Efter det blev han inte som förr men det berodde inte på operationen. Han hade för många andra problem också. Nog finns det hopp för din mamma. Skönt att ha henne närmare så ni kan hälsa på henne oftare! Hoppas ni också tillfrisknar!

Sen finns det alltid hemhjälp och intervallvård!

Anonym sa...

Hoppas allt går bra med din mamma, det är aldrig roligt då det är hjärtat som krånglar. Hoppas du själv också får vila upp dig, sänder en stor styrkekram!

Trollmamman

Anonym sa...

Kram

Anonym sa...

Skönt om hälsan börjar återvända till dig och D! Hoppas också att det ordnar upp sig med din mammas hälsa! Kanske det redan med hjälp av den bloduttunnande medicinen gör det lättare för henne!
Kramar
Marianne

Marianne sa...

Ja, skönt att ni alla är bättre nu. Och jag tror nog att din mamma ska kunna bli rätt bra ändå, även om hon kanske kommer att vara lite tröttare än tidigare. Hon är ju tydligen tillräckligt frisk för att de ska operera, bara det är ett gott tecken!

Du får hälsa henne att det är många runt om på jorden som hälsar till henne, det kanske kan pigga upp?

Hoppas du har fått vila ordentligt nu också.
Kram
Marianne i Kairo

Anonym sa...

Vi får hoppas att det reder upp sig så pass bra så att hon kan komma hem igen... Se nu till att du också får vila upp dig! Kramar från hövostaan

Jemayá sa...

Maggi: tack, det var ju intressant att höra att det ändå inte verkar vara hela världen med klaffelet. Jag vet att hon haft det länge, men det lät som om det möjligen förvärrats nu. Ja, jag litar på att vården fungerar bra här ännu, bara jag själv skulle bli piggare!! kram

Tack till er alla andra för tröstande ord och önskningar! Det var skönt att få vila på veckoslutet, men det skulle behövas några nätter med god sömn ännu märker jag. I varje fall är det skönt att ha henne närmare, vi hälsade på på söndagen och jag tyckte hon var aningen piggare igen.

Marianne i Kairo: detdär har jag inte kommit att tänka på - tror hon blir glad att få höra att hon t.ex. har hälsningar från Kairo :).

KRAMAR TILL ER ALLA - skönt att ni är med mig!