onsdag 7 januari 2009

Neeeej

D har 38 graders feber. Hur i hela fridens namn ska jag göra nu med morgondagen?!

Senare: solen skiner ute och än en gång har saker och ting löst sig. En pensionerad granne (som dessutom jobbat som hälsovårdare) kommer hem till oss i morgon för att vara med D. Ringde min mamma i morse, hon har haft flimmer igår natt igen och är lessen då vi inte kan komma och hälsa på. Det är jag också.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar över en sak här som kanske inte har något med saken att göra. Hur värmer du upp huset på vintern? Ved, gas, varmvattenselement?

Anonym sa...

Använd inte Finrexin eller någo med koffein/ C-vitamin på kvällssidan,eller efter kl 16, det försvårar helt säkert sömnen. Och nu då du är övertrött så förstår jag det är svårt att somna, känner väl igen detdär.Det är bra att mummu får sovet, det sker mycket läkande processer under sömnen, som hon nu behöver.Kram katri

Anonym sa...

Man får nog inte feber om man får kolmonoxidförgiftning, men eftersom du vedeldar slog mig tanken att det kanske bidrar...

http://www.carbon-monoxide-poisoning.com/symptoms.html

För övrigt tycker jag du ska ta de mediciner som finns nu, det är ju inte bra att gå omkring med feber, särskilt inte när man är över 30 (sägs det) eftersom man tydligen kan få en massa bisjukdomar om man har otur.

Kram

Jemayá sa...

Matilda: jag har lite svårt att tro att det kan vara kolmonoxid, min mamma har ju eldat i hela sitt liv, så hon kan sin sak...å andra sidan ahr vi en ny spis, så kanske man kunde kolla upp att den fungerar på rätt sätt! TAck för tipset! kram

Katri: D gav en lösning till sömnlösheten, pekade på himlen före dagstuppluren och sa "månen"! Och se, den är nästan full och då brukar jag ibland ha problem med sömnen!!

Anonym sa...

Håller med Katri, akta dej för att ta Finrexin på kvällen, det innehåller koffein. Jag kör med Panadol Hot istället, det sover man gott på...

Marianne sa...

Men kära du vad mycket elände för dig just nu! Tur att du har så hjälpsamma vänner och grannar, det är guld värt.

Skönt att din mamma är väl omhändertagen. Tbc finns fortfarande, och kommer ofta med människor som har vistats i fattigdom och under eländiga förhållanden, så som flyktingar. Men det är ändå väldigt ovanligt, och om det trots allt skulle vara det så finns det läkemedel.

Hoppas nu att ni blir friska alla tre och att det inte kommer fler baciller på ett tag!

Anonym sa...

Skönt att morgondagen fixar sig!

Tycker synd om både "mumma" och er, då ni inte kan träffas... :(

Kramar!!!
StrandMamman

Annika sa...

Hoppas det är bättre idag, torsdag (som det är i Finland när jag skriver detta).
KRYA PÅ ER ALLA!!

Jemayá sa...

Katt: nu har jag också Panadol hot - redo för nästa gång vi blir däckade (det liksom ingen vits att inbilla sig att det inte skulle bli en nästa gång inom en nära framtid...har blivit pessimist!)!

Marianne: tack - allt verkar riktigt bra nu igen och efter att jag sett henne i dag så vet jag säkert lite bättre än hur hon återhämtat sig. Vi får hoppas resten av året blir toppen då vi fick det lessamma överstökat under första veckan :)

Strandmamman: jag tror det är speciellt viktigt för mamma att få se D för att få lite gnista att bli friskare, hon tappade på något sätt livslusten efter att hon föll. kram!

Annika: tack!! Jag tror alla "hälsoönskningar" börjar bära frukt - jag känner mig riktigt bra och orkar vara optimist igen (fast inställd på att förkylningar får jag dras med, ifall inte något mirakel inträffar....). trevligt veckoslut! kram