tisdag 27 januari 2009

Några ord om jobb

Jag jobbar faktiskt ibland också :). Jag strävar till att ha D på dagis tre dagar i veckan och konstigt nog fylls dessa dagar vecka för vecka med jobb! Jag är väldigt lycklig över att det verkar ordna sig hela tiden, trots att jag tackar nej till jobb också (till min egen förskräckelse ibland, för det skulle vara skönt med ett stadigt deltidsjobb, men jag varken vill eller skulle orka med ett heltidsjobb). Det är att söka en balans hela tiden, men det ger mig också en frihet jag inte gärna vill ge bort. Det ger mig möjlighet att göra många olika sorts jobb, mest är det ju tre olika jag alternerar mellan - att vara vikarie i lågstadiet, att jobba för lokaltv och att skriva artiklar/kolumner (och ofta fotografera). Precis så vill jag också ha det, med vikariaten i minoritet. Sen är det ju oerhört viktigt att jag hålls frisk...Uppskattar väldigt mycket dagarna jag har med D, det ger mig andrum och jag tror det är bra för honom att få ha lite slöa dagar emellanåt (för vi gör oftast inte något speciellt :(. Nu är det nattningsdax, ha en bra fortsättning på arbetsveckan!

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Låter väl underbart om du kan kombinera de olika jobben och samtidigt ha din frihet! Frihet och flexibilitet är värt mycket.
Sjlv jobbar jag väldigt mycket och har nästan alltid gjort det, men det har blivit en del av mitt liv. Samtidigt är mitt jobb väldigt fritt och jag kan själv planera det så det känns fritt det med. Om jag behöver vara ledig en dag mitt i veckan kan jag vara det. Sådant känns väldigt bra och är ngt jag skulle ha lite svårt att vänja mig av med tror jag. Som att ha ett "vanligt riktigt 9-5-jobb".
Är din mamma fortfarande bättre??
Kram!

Annika sa...

Det låter verkligen idealt, U. Ngt sådant schema skulle jag också kunna tänka mig.
Jag tror också det är bra med "lata" dagar för barnen ibland. Tror dom behöver det.
Precis som Saltis undrar jag hur din mamma mår?
KRAM!!!

Jemayá sa...

Saltistjejen: ditt jobb låter jättebra - så vill jag också ha det, när det är en dålig dag eller något annat är på gång, så kan man ta ledigt och jobba mera i stället någon dag då det flyter riktigt bra. Denna tillvaro har varit möjlig för mig eftersom vi delat boendekostnader med min mamma (hon bor ju i samma hus),men vi får se hur det blir...skriver ett inlägg om henne efter dessa svar!

Annika: efter att jag kämpade på ett halvår som mer eller mindre utbränd, är jag livrädd att binda mig till ett jobb där jag är fast, dessutom verkar det som om man inte helt blir återställd efter att ha varit utmattad (eller jag har ju inte haft riktigt "lugnt" efter det heller...), märker hur orken direkt slår i botten om det blir lite för mycket. Så att ha det på detta sätt är nästan en nödvändighet, men jag är tacksam och lycklig över att det funkar!

Anonym sa...

Låter bra på jobbfronten nu! Visst behöver man jobb och pengar men nog är det viktigt att det inte tar överhanden också. För mig håller det på och gör det nu även om jag kämpar emot men jag har ögonen öppna och SKA få det lugnare!!

Jemayá sa...

Ann-Marie: bra! Det är så svårt att hitta balansen, eller jag i allafall har det. Märker att jag inte ens klarar av att ha mycket sådant jag tycker är jätteskoj, t.o.m. då slår orken plötsligt i botten. Men jag lär mig småningom lyssna på mig själv och sakta in då jag märker att det snurrar för snabbt.