fredag 30 januari 2009

Show and tell: månadens fynd


Dagens tema är, i motsats till förra gången, verkligen inte min grej. Denna månad av sjukdom och oro har jag bara besökt matbutiken, och inte ens det varje gång, fick ju be om hjälp när jag var sjuk...Men det går ju att tolka saker och ting olika! I morse gjorde nämligen D ett fynd. Jag kan inte riktigt förstå hur - han började ropa om "tuttu" (=nappen) och pekade under ett lågt skåp. Det gick inte ens att få in handen där, men när jag använde en käpp till att fiska fram det som samlats var det faktiskt en napp där. D nappade den direkt i munnen, då jag fick fram den....och sen var det gråt, gråt då jag tog bort den och gömde den som hastigast i torkskåpet (tänkte få hjärtesnörp då kameran inte ville fokusera "neeej, inte nu då jag har så många intervjuer på kommande", men sen märkte jag att "någon" pillat på kameran och ställt in fokus på manuellt....). Nu har vi kommit överens om att vi i kväll ska ta den till bebi V, som kan behöva en extranapp...

12 kommentarer:

Annika sa...

Förstår ju helt och fullt att fynd av alla de slag har haft låg prio hos dig den här månaden.
Konstigt, ungar ser ALLT, var det än ligger ngnstans.
KRAM!!!!

photobyjennie sa...

Ha,ha! Det var väl ett alldeles utmärkt FYND!

Hoppas februari blir en bättre månad för dig och att du hinner med lite egentid.

Ha en bra helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Men vilket fynd du väl fick tiil icke efterlängtat förstår jag:-)
Så bra att en anna bebis behöver den!

Taina sa...

Man kan inte hinna med allt och speciellt inte när man är sjuk. Hoppas ni mår bättre nu och att februari går i friskhetens tecken. Ha en bra helg.

Jemayá sa...

Annika: jag förstår faktiskt inte, han måste ha haft någon sorts "nappradar" på! Han verkar ha något av en trotsperiod nu just och skulle kanske vilja ha nappen som tröst - jag skulle gärna vilja ha en napp som tröst, speciellt på kvällarna då jag ska få honom i säng....kram!

Jennie: tack - det hoppas jag med! Och tack det samma, skojigt att du tittade in!

Fritt: jag har tyckt det gick så bra att lämna bort napparna, men nu blev det lite återfall, egentligen första gråten. Som tur var kom jag på den lilla bebisen här i närheten, D var med på noterna att den behövde en extranapp :)

Hej Taina: det har blivit bättre och bättre mot slutet av månaden, hoppas det fortsätter in i februari! Trevligt veckoslut till dig med!!

Saltistjejen sa...

Haha vilket FYND!!!
:-)
Kram!

Anonym sa...

Hej. Den senaste kolumnen som du skrev i ÖT var superbra :) Många kloka tankar som jag inte alls hade tänkt på. Blev riktigt glad av att läsa den :) Ha de bra!

Moster Mjölgumpa sa...

De bästa fynden hittar man inte i någon butik!

Marianne sa...

Tänk vilket bra fynd! Nej, alla fynd görs definitivt inte i en butik.

Skönt att höra att din mamma mår bättre, jag håller tummarna för att det ska fortsätta åt rätt håll! Och vad bra att du har flyt i jobbet, det behövs alltid!

Hälsa din mamma från Kairo!

Jemayá sa...

Saltistjejen: D tyckte det en stund, jo :), tills jag gick och förstörde allt...

Victoria: tack! Skrev den då mamma var som sjukast, jättetungt att få ihop den - glad att få positiv feedback!!

Moster M: hej! Skojigt att du hittade hit! I gamla hus kan man göra fynd, men detta var förstås inte så fasligt gammalt :)

Marianne: tack! Nu är hon så klar så jag kan börja förklara för henne om de internationella blogghälsningarna :). Är faktiskt jätteglad över att nya jobb dykt upp, men samtidigt får jag alltid hålla tillbaka så jag inte sugs in i en alltför stor iver och tröttar ut mig själv. I morse tog jag ett bad innan jag åkte iväg - det brukar lugna ner mig :). kram!

StrandMamman sa...

Ha ha, D tänkte säkert "Yessss!!!" när han gjorde det fyndet!!

Jemayá sa...

Jo det gjorde han. Stackarn var så ivrig och blev ju så besviken då jag slet ut nappen ur munnen på honom :(