torsdag 15 januari 2009

Puuuuh

Det är otroligt vad man lyckas skapa för drama åt sig själv av något som sist och slutligen (ja, jag vet att det är en finlandism...) inte alls var dramatiskt. Mötet gick riktigt bra, egentligen, kanske delvis för att den mesta "elden" brännts i mailen. Men nu är jag faktiskt inte ensamförsörjare mera, efter diskussioner kom vi fram till att för Ds del är det bäst att vi har gemensam vårdnad, speciellt i det fallet om jag helt enkelt kastar veven. En sak mindre att bekymra sig över! Kände en otroligt lättnad då jag körde hem - det kan hända att detta var det sista ordentliga kontraktet vi behövde göra, från februari kommer D att börja stanna två nätter på veckosluten och mer än det går det ju inte att tänja ett veckoslut till! Jag har tydligen mycket rädslor, som nu ännu bubblade fram, men först efteråt märker jag att det inte är världens ände att lossa på greppet, faktum är att det är helt skönt.

Kom att tänka på att de konflikter jag hamnat i med människor de senaste fem åren har berott på mail/sms - förr grälade man ansikte mot ansikte och fick med nyanserna och kroppsspråket och kunde både rensa luften och missförstånd samtidigt, med det skrivna ordet är det egentligen tvärtom, det är torftigt och bäddar för feltolkningar och förstorar sådant som inte var tänkt stort....sedan ger det ofta inte en chans att ordentligt reda ut saker och ting när skadan är skedd.

Anyway, det känns som om jag vill önskar er ett gott nytt år - mitt år kan börja först nu!

6 kommentarer:

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR!!!!

StrandMamman

Anonym sa...

Så skönt att allt gick bra och jag unnar dig verkligen ett Gott Nytt År! Kram och god fortsättning :-)!
Marianne

Anonym sa...

Gott Nytt År på dig med!! Tänker på er här nere i den gråa trista storstan :)

Anonym sa...

Skönt att det gick bra! Grattis och Gott Nytt År!

Anonym sa...

Gott Nytt År :))
Det där att lossa greppet är jobbigt. Oliver har alltid varit mammas pojke (o Vilma är pappas flicka) - det har alltid varit han och jag - och nu när han är större, fyller 5 i mars, så märker jag att han mer och mer tyr sig till Markku. Vilket ju är jätte-jättebra!! Men exempelvis igårkväll kom jag från jobbet först lite före åttatiden på kvällen. Då hade Markku och Oliver spelat ishockeyspel och skulle sen se en naturdokumentär innan det var läggdags. Oliver satt i Markkus "kainalo" (har du annars en bra svensk översättning på detta fina finska ord?). Jag kände att jag ville krama och gulla lite med Oliver, men han knuffade bort mig och sa "nä, jag är här med pappa". Suck, jag blev bortknuffad. Då tänkte jag att hur ska det bli när han inte längre vill kramas eller komma i famnen, och sen när kompisarna och mopeden är viktigast. Det känns hemskt att måsta lossa på greppet, men that's life. Och det är också som du säger ganska skönt, när man välkommit över den första chocken.Ha en skön helg. Kram Kiika

Jemayá sa...

Tack till alla för att ni är med på nya året, som tyvärr inte heller blev den nystart jag hade hoppats på :(, det är bara att acceptera att nu är en tung period.

Kiika: nej hu vad hemskt att bli bortknuffad. Den dagen kommer säkert också när Daniel gråter när han måste tillbaka hem till mig från pappan! Skulle inte förvåna mig, nu just känns min tillvaro så glädjelös och jag har så lite energi för honom - dessutom känns huset så otroligt tomt utan mamma. Tack och lov för dagis, där får han i allafall träffa andra barn. kramar