lördag 18 april 2009

Nya vindar!

Jag behöver nytt utseende här på bloggen för att det bättre ska motsvara hur jag känner mig. Även om jag tycker det är snyggt och rent med vitt, så är jag helt enkelt inte en så eterisk varelse som jag skulle vilja vara. Jag vill ha FÄRG! :). Speciellt nu på våren.

De som följt min färd redan en längre tid vet att jag behöver omväxling med jämna mellanrum och jag är inte helt nöjd med denna sida, men det var det bästa jag kunde hitta ur mallarna för tillfället (så det kan bli ändringar än :). Skulle bland annat vilja att texten har mer utrymme, men vad jag vet kan man inte justera det. Och jag måste göra annat i dag är bara sitta vid datorn! Gillade jättemycket det förra fotot på mig och D - på en fotokurs sa ledaren att folk tycker om foton där de ser bättre ut än de egentligen gör :). Delvis är det sant med detta foto, rynkorna syntes inte på håll :), men jag tyckte också om bilden för att det finns så få på D och mig tillsammans. Men tiden går, D växer och jag åldras (:( ) - vill att bloggen också ska hänga med, så sommarbilden får vika för en färskare.

Jag har sovit rätt gott flera nätter nu och trots att D är borta detta veckoslut, har jag inte siktet inställt på vila, utan på att syssla och pyssla med allt möjligt som faller mig in - som bloggen :). Skrev ju redan lite om att en stor lättnad inträffat i mitt liv, något jag själv inte kunnat påverka. Orsaken till att jag började blogga mera anonymt finns inte mera, om vi säger så - och jag känner det klart och tydligt i mitt väsen, nästan som om en "ond närvaro" är borta. Låter väl dramatiskt, men det beskriver väldigt bra hur det känns.

Dessa tre år har lärt mig otroligt mycket om människor och människorelationer (och mig själv förstås...), vilket väl varit den djupare meningen med det hela - också det att jag måste lära mig leva med att alla helt enkelt inte tycker om mig :). Lite smärtsamt har det varit att också klippa av band till människor man räknat med som vänner - har funderat mycket på vad "vänskap" egentligen är för något. Jag antar att eftersom jag är ett ensamt barn och varit det mest hela livet, så har också vännerna varit så väldigt viktiga för mig som inte haft en partner och familj. Jag tror jag haft en tendens att "samla" människor kring mig för att vara säker på att jag inte en dag står där helt ensam - erfarenheten är ju att de flesta "försvinner" när de hittar en partner och bildar familj. Nu har jag själv mindre tid att ge åt andra och det har också påverkat mina relationer. Vissa finns med genom alla skeden och år och andra hjärtevänner "hoppar på" under färden (en varm, innerlig kram till er - känn er träffade!), andra byts ut, vilket är naturligt, men det är inte så lätt för mig att släppa taget och acceptera att det är så.

Men jag jobbar på att hitta grundtryggheten inne i mig själv och lita på att de människor som gör mig gott och vice versa också hittar till mitt liv utan att jag måste "jobba" för det. Nu när solen skiner där ute (fast snön lade sig på nytt i natt) och en liten vårstorm blåser bort det gamla och unkna, känner jag mig glad och stark. Livet är gott!

13 kommentarer:

farmor sa...

Hola!
Oj vad kul att hitta till din blogg tappade bort dig när du flydde från bloggen fi.
Måste läsa upp mig, dessutom kommer vi ju att ha tillfälle att
hablar mas muy pronto.
Saludos!

Anonym sa...

Wau, vilken styrka och positiv laddning. Gratulationer till allt.
Kram katri

Emmama sa...

Så intressant det du skriver! Jag har gått igenom samma resa (mer eller mindre) under mina 18 månader här i Skottland. Har lärt mig mycket om anpassning, att kanske välja mina strider, känna igen goda råd även när de låter som nåt annat osv osv. Det är en otrolig utmaning att LEVA och att vara tillsammans med andra människor och det ska inte vara en kamp utan bara flyta på..

KRAM!

Maj-Britt sa...

Ha de bra!! (Sidan blev snyggare)

heffamamman sa...

Djupsinniga funderingar en iskall lördag som detta. :) Måste vara skönt iallafall om det onda ögat är borta ur ditt liv! Vänner kommer och går så är det bara. Men vissa av dem finns ju ändå där nånstans långt i bakgrunden även om man bara ser dem kanske vart tionde år. Man tänker ändå på dem ibland.

Visst är picnik ett kul program! Även om det skulle vara ännu roligare om man hade tillgång till alla funktionerna där. :) Jättefin logo (eller vad det nu heter) som du har fixat till! Fast jag saknar bokstäverna å,ä och ö i programmet. Därför har Heffabloggen numera ett aningen konstigt namn om du tittar noga. Men jag inbillar mig att ingen märker det. ;-) Bästa blev till basta då jag bytte till picniktext. Men det passar väl bra på sitt sätt det också.

Ha en skön helg med den fläktande vårstormen!
/Camilla

Jemayá sa...

Farmor: bienvenidos de nuevo!!! Nos vemos!

Katri: tack, mycket bra dag i dag :)- kramis!

Emma: kan tänka mig att det funnits mycket att anpassa sig till, utomlands brukar det ju bli extraintensivt efter den första tidens "honeymoonande". Jag har flera gånger bott rätt korta perioder på olika orter och inser nu att jag undvikit konflikter som uppstår när man nöts mot varandra en längre tid (gäller också vänner!). Som du säger - man måste förstå att släppa taget när (oj, såg just en svan flyga förbi mitt fönster!!! :) relationen kräver mer än den ger och känns tung. Man lär verkligen så länge man lever! kram!

TAck Maj-Britt, var innerligt trött på den gamla, nu är det skojigt att skriva igen :).

Heffamamman: det är sällan man når speciellt djupt i tankarna mitt i vardagen, det rör sig mera på mag- (vad in, vad ut) och spring hit och dit-nivå. Men jag måste medge - för första gången på...jaaa, som mamma kanske, har jag känt av lite långtråkighet i dag. MYCKET gott tecken, jag börjar bli återställd efter den jobbiga starten på året! Hade inte alls märkt att det var något konstigt på din blogg - nu ska jag titta lite noggrannare nästa gång :). Ha det gott där i södern :)

Anonym sa...

Vilket fint inlägg! Och jättesnygg layout på bloggen - jag gillar din header!!
Skönt att höra att du har mer energi nu, det är såkert på våren som är på väg! Jag blir så glad av att höra att du är mer positiv och optimistisk!
Stor kram och hoppas att du har en riktigt härlig helg!

Jemayá sa...

Petchie: tack, det är skönt att känna sig som sig själv igen - allt är bra: mormor är hemma, vi är alla friska (mormor ok), jag har jobb, men inte för mycket, det blir varmare och ljusare där ute och det allra viktigaste - har sovit bättre i säkert över en vecka redan! Kram till dig med, hoppas din helg också var avkopplande och trevlig!

Anonym sa...

Det här utseendet var snyggt! Behåll det :-) . Hoppas din helg har varit bra.

ulrika v sa...

Tack för att du delar med dig av din livsglädje och kreativitet - åtminstone är det vad ditt blogginlägg utstrålar för mig! Och jag blir rörd till tårar över att du igen har kontakt till det inom dig, känner och delar med dig av den. Det om något visar på en grundtrygghet. När det stormar omkring en och man själv vandrar i motvind är det inte alltid så lätt att slappna av och igen glädjas när vinden om än bara för en stund mojnar eller ändrar riktning - du lyckas! Jag gläds med dig!
Kram Ulrika V

Jemayá sa...

Maisoui: tillsvidare behåller jag det, men nu då jag hittat Picasa kanske det blir nya foton där uppe, vem vet :). TAck, har haft en underbart avslappnande helg, hoppas du med!

Ulrika: du borde ha en kolumn i någon tidning dit folk kan skriva och du ger råd, du har ett så underbart sätt att sätta dina ord, man blir varm och glad av dem. TAck!! Stor kram till dig, hoppas ni har det bra!!

Helén sa...

Snygg layout. Me like!

Jemayá sa...

Helén: me too - for the time being :)