söndag 19 april 2009

Picasa!

Nu har jag hittat en underbar leksak, Picasa-programmet (via Google, bara att ladda ner till datorn!!). Myyycket bättre än Picnic, snabbare och med möjlighet att kombinera massa med foton, underbart! Hur ska jag hinna göra något annat än leka med foton hädanefter....? Tusen tack till Emmama som inspirerade! Här kommer mera foton från påsken, det är min väninna Bs fantastiska foton - nu kan jag verkligen inte klaga på att det inte skulle finnas foton på mig och D tillsammans :).

My friend D's photos (she is a superb photographer!!!) from Easter Saturday using the Picasa programme to create a collage. If you click on the collage, you'll be able to see it in bigger size.


Posted by Picasa

12 kommentarer:

heffamamman sa...

Nämen oj då, hur kan vi båda ha missat det fina programmet! Ska testat bara jag får nån minut (jag menar nån timme ;-)) över. För det tar ju sin lilla tid då man börjar fixa med foton. Fast jag skulle absolut vilja ha en ordentlig kamera... Verkligen jättefina påskbilder! Gillar speciellt den där det ser ut som om du och D sitter på kvasten på väg till Blåkulla. :)
/Camilla

Emmama sa...

Vad FINT det blev! Jag ska lägga in en grej i min blogg nu, gjord med picasa. Inget speciellt allt men bara så att du får upp ögonen för att man kan få polaroidbilder med text och färgad bakgrund, kanter på bilder mm :) Kram!

Jemayá sa...

Heffamamman: "flygbilden" är en av mina favoriter, tänk att hon lyckades knäppa oss PRECIS innan vi lyfte :) :) :). Jag tror att bara man kommit underfund med bassakerna i Picasa tar det inte så länge att fixa olika skojiga saker. Tur vi går mot sommaren, då jag oftast har mindre jobb :)

Emma: nu är det bara kreativiteten (och tiden) som sätter gränser :)

ulrika v sa...

Vilka härliga collage och vårglada bilder! Blir riktigt upprymd och inspirerad! Ha d gött!
Kram kika

Matildas fikarum sa...

Vilka underbara bilder!

Jemayá sa...

Ulrika: Det känns som julafton att ha hittat dethär programmet, har ofta undrat hur andra bloggare fixat till sina snygga kollage! Nu blir det säkert mycket bilder på bloggen framöver :). Kram!

Matilda: vad roligt att höra från dig igen - hoppas du har det bra!! kram

Anonym sa...

Oj vilka förändringens vindar som blåser här! Din blogg blev verkligen fin och fräsch! Bilderna som du låter oss njuta av är så härliga!! Påskbilderna blir man så glad av och dina vårbilder är jättefina och stämningsfulla!
Marianne

Anonym sa...

Jättefint!!!!!!!
StrandMamman

Anonym sa...

Underbara glada och energifyllda bilder, thanks for sharing.Kram Katri

Jemayá sa...

Marianne: tack för din trevliga feedback :)

Tack Strandmamman!

Thanks for commenting and taking part :) kram!

Annika sa...

Picasa brukar Desiree i Alabama köra mkt med. Det blir verkligen snyggt!
har inte laddat ner det själv ännu.
Emma brukar ha jättefina och collage hon också.
Inspirerande!!

Jemayá sa...

Annika:Jag tror jag frågat henne tidigare vad hon använt för program, men hittade aldrig tillbaka till var jag frågade det...Tycker det blir jättekul att mixtra med picasa, speciellt om man har flera foton att visa - det är jättesnabbt att göra ett collage, programmet kastar in alla fotona ur en fil sådär bara!