fredag 3 april 2009

Show and tell: Gult

Gult är definitivt inte fult!! Men jag har inte ett enda gult plagg i min garderob, eller nej, ett par strumpor :). När jag var tonåring kommer jag ihåg att jag hade en solgul tröja, som jag tyckte om att ha på kyliga sommarkvällar. Vintertid såg jag ut som ett lik i gult :). För några veckor sedan prövade jag en gul tskjorta (vi skulle ha färggrant till ett program på lokaltv) och till min förvåning såg det inte alls illa ut, men jag valde pink den gången. Jag tror på färgernas inverkan på människan och gult är definitivt en glad och hoppfull färg.

Tittade som hastigast runt mig i kväll och detta gula fann jag i och kring vårt hem (förutom gula tapeter i vårt vardagsrum och i mitt arbetsrum). Vi börjar med en gul krysantem som jag har på vardagsrumsbordet (tyvärr hade jag glömt att vattna den så den är lite slokande.....)


På morgonen vill jag dricka mitt kaffe (förr te) ur en gul (eller orange) stor kopp.









När vi förflyttar oss utomhus är det mest gråtoner här ännu, men några små färgklickar finns det :)























Så bor vi ju dessutom i ett gult hus!
















Sist - men verkligen inte minst - skymtade den livgivande gulaktiga solen fram ikväll. Fia satt i busken och spanade in fåglar i solnedgången!

För övrigt har det gått helt bra med mamma och vi bestämde i dag att hon inte mera behöver tillbaka till bädden. Har fixat hemhjälp tills i morgon och måndag, då jag måste vara borta hemifrån lite längre. Det blir mycket planerande, med Ds dagistider och hennes hemservice - utöver mitt eget hoppiga jobbschema - men säkert vänjer jag mig så småningom och allt rullar på rutin om en tid.

Fredagsbloggare (listan knyckt av Annika :), VÄSTMANLÄNDSKAN är den som håller i trådarna i april :):

Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra , Millan, Anki,
Marianne , Victoria, Cecilia, Leopardia, Strandmamman
Jemaya, MiaD, Lena, Erica, Marie, Saltis, Lia, Marina, Anna, Moster Mjölgumpa, Sparkling, Taina, Christel, Musikanta, Sara, Under ytan,
Marskatten, Emma, Västmanländskan, Lena W, Victoria V, Norrsken och stjärnfall,
I am Annika, Birgitta, Maisoui, Inga-Britt, Bollebygdsbo

8 kommentarer:

StrandMamman sa...

Likadant i min garderob :) Såg du när jag vinkade åt er från tåget vid 17:20-tiden? ;)
Ha det så bra i ert gula hus! Hoppas att det kommer att gå bra med din mamma äntligen hemma!

Anonym sa...

Jag har nästan alltid bott i gula hus av någon anledning! Du hade ju mycket gult omkring dig, även om du precis som de flesta andra fredagsbloggarna verkar ha en brist på gula kläder ;-)
Jag ser en gul rutschkana när jag ser ut från mitt fönster, och jag har precis städat toaletterna med hjälp av gul toalettrengöring - snacka om att vara helt insnöad på gult idag!
Skönt att höra att det går bättre med din mamma!
Trevlig helg!
KRam

Jemayá sa...

Strandmamman: äsch då, skulle jag ha vetat att du åkte förbi skulle jag ha kommit ut och viftat :). Jaa, det gäller att igen en gång ställa in sig på nya vanor! Men hellre det än rännandet till bädden stup i kvarten.

Petchie: det var en bra idé att välja en färg - och en färg som kanske är lite "svår". Roligt att bli "tvingad" att titta runt sig lite noggrannare.

Västmanländskan sa...

Ett så fint gult hus! Och de där kopparna måste verkligen ge en energikick på morgonen. Ha det gott!

Fritt ur hjärtat sa...

Vilken härlig mugg du har! Leksaker minns jag sedan småbarnsåren, de är gärna gula:-)
Å solen en favorit:-)

Taina sa...

Det är inte många som har gula kläder bland bloggarna. Inte vad de medger i alla fall ;)
Men visst är gul fräscht. Inte om man är likblek kanske. Jag köpte faktiskt en gul kofta på H&M. Vet inte vad jag fick för ryck, men jag har börjat köpa lite mer färglada kläder. Känner mig lite less på allt svart och mörkblått. Måste pigga upp mig lite och det gör ju gult!
Suveränt att se katten sitta i trädet och spana.
Ha en trevlig helg och hoppas det lyser gult i massor ;)
Kram

Saltistjejen sa...

Vilken fin mugg!
Och du vad skönt att det verkar lösa sig så bra med din mamma! Jag förstår att det säkert kommer bli mer trix och fix framöver att få dina olika tider att passa, men eftersom du ändå har ett rätt fritt yrke så går det säkert. Skönt att hemtjänsten kan hjälpa henne också.
Stor kram!

Jemayá sa...

Västmanländskan: det var bra att du valde gult - det var precis vad man behövde fokusera på nu just :)

Fritt..:jo, skulle jag ha tittat runt mig lite noggrannare, skulle jag nog ha hittat fler gula leksaker i huset :)

Taina: jag har i redan en månads tid velat sätta färggranna kläder på mig - helst randiga, älskar randigt :). Men här finns inte så mycket klädaffärer i närheten att välja på, i lördags kikade jag lite i några, det var mest dämpade färger :(, men en roströd-gulaktigt randig hittade jag :). kram!

Saltistjejen: man får nog vara tacksam över att bo i ett land med fungerande social service...kommer att behöva mycket av den varan framöver, tror jag! kram till di g å!