tisdag 5 maj 2009

D 3!

Puh, så var det färdigt kalasat för i år. Storstädade lördag - söndag och sen plötsligt fem före kalaset märkte jag att jag helt glömt dekorationerna. Det såg ut som om jag ställde till med ett 50-årskalas :(. Visste att de inte har något i den lokala butiken, så det fick vara, men på något sätt kom jag ur balans då redan och sedan när gästerna började droppa in var jag helt borta...vet inte varför jag blev så stressad, fast allt borde ha varit ok. Hann inte heller fota just något alls, var mest yr och sprang hit och dit och fick inget gjort...nästa år måste jag be om hjälp med serveringen av någon organiserad person (har trott att jag är det :(. Det viktigaste var i allafall att D hade det otroligt spännande med alla gäster och presenter som droppade in (fast jag hade bett om att de andra delta i en tramptraktor, ändå kom det presenter :)).

Här lilla D, inte gammal här på jorden!
Numera kommer jag alltid ihåg hur våren var 2006 och jämför med det. I år är vi längre hunna, då kommer jag ihåg att det ännu var grått och mulet då jag körde till bb på morgonen efter att vattnet hade gått (om och om igen :) klockan 5. Jag skulle sättas igång den dagen (beräknade dagen var 21.4, så jag var två veckor över tiden!), så jag var beredd, men blev jätteglad över att vattnet ändå gick, trodde i det skede att jag inte skulle behöva "startas". Nå det måste jag sen ändå, fick inga värkar. Först nästa dag 4.5) cirka kvart före 2 kom han ut med mycket möda, flera sköterskor, läkare, två väninnor, sugkopp och tång. Var en vecka på sjukhus och under den tiden kom sommaren - när jag körde hem var det en helt ny värld, grönt gräs, tulpaner...och jag var mamma! Till sist ett litet D-kollage :).

Posted by Picasa

14 kommentarer:

Anonym sa...

roligen var det ändå inte just någon som märkte att det saknades dekorationer??! D hade en härlig dag, det var ju det som var huvudsaken! Och tänk vad tiden går, det känns ju som precis nyss jag på CM:s parkering fick höra av en av de väninnor som var med på förlossningen hur det hade gått, och vem det var som hade kommit ut efter mycket möda och stort besvär!

Ett absolut underbart collage, duktiga du!! Kramisar till D, och till dig!

StrandMamman

Taina sa...

Underbart inlägg och huvudsaken är ju att grabben hade kul! Jag kan också bli lite så där snurrig när det blir kalas. Jag springer runt och serverar och ser till att alla har kul. Glömmer bort att njuta själv ibland. Det blir nog lätt så. Man vill ju så väl.
Kollaget var så läckert!
Kramen!

Saltistjejen sa...

A vilket fitn inlagg! och jag belv helt tarogd i slutet nar du beskrev hur han kom till varlden! :-)
Jag tror ingen brydde sig om dekorationerna eller avsaknaden av edm. Huvudsaaken ar ju att kalaset blev bra och D var glad, och sa var ju fallet! :-)
Kramar!!

heffamamman sa...

Grattis till den nyblivna 3-åringen och hans duktiga mamma! Det viktigaste vad gäller kalasandet i den åldern är att man får ett eller annat roligt paket och nåt gott att stoppa i munnen. Och de båda kriterierna uppfylldes säkert. :) Det är först sen i högre dagisålder som annat blir viktigt också. Men man gör ju det bara så komplicerat som man själv vill och hinner/orkar. Nästa år så tar vi nog ett betydligt enklare kalas hos oss än det vi hade häromveckan.

Vilka fina fotocollage du har gjort! Det är alltid roligt att se hur mycket de hinner växa på bara nåt år. :) Får jag förresten fråga vilken sorts kamera och objektiv som du och B använder? Jag funderar på att köpa min första systemkamera.

Anonym sa...

Jag rikit väntade på att få se födisfotona, och jätte fina kollage har du hunnit med. D får sin present sen när vi träffats i Hesa.Postandet lyckades inte i tid.Sorry.Tirmotanten.ps. det mänskorna som skapar värmen och glädjen - inte dekorationerna.

Anonym sa...

Jag rikit väntade på att få se födisfotona, och jätte fina kollage har du hunnit med. D får sin present sen när vi träffats i Hesa.Postandet lyckades inte i tid.Sorry.Tirmotanten.ps. det mänskorna som skapar värmen och glädjen - inte dekorationerna.

D´s småkusin sa...

Stort Grattis till 3-åringen! Tänk vad stor kille du redan har! Och roligt se en bekant skjorta.. Hoppas vi får till en träff i sommar.

Emmama sa...

GRATTIS till fine D! Låter som ett jättelyckat kalas och du har verkligen gjort fina collage! Kram på dig! :)

Jemayá sa...

Strandmamman: så är det, men man vill ju själv att det ska se glatt och inbjudande ut! Jag visste inte att du hörde om det så fort (eller så har jag glömt det :) - kram!

Taina: precis, jag får så lätt panik om jag tycker folk ser ut att ha tråkigt (vilket ju alltid är i början när många är på plats på en gång, blir en sån där tystnad innan man hittar den gemensamma tonen - huu :). Tack, kram!

Salits: jaa, det var inte så enkelt, han ville inte ut! Kalaset blev nog helt bra till slut för mig också, då jag lugnade ner mig :). kram!

Heffamamman (o andra): måste återkomma, vi måste iväg nu!

Jemayá sa...

Heffamamman: tack, skönt att höra, men nästa gång ska jag försöka inhandla färggrann bordduk i allafall :). Vi har Nikon D50, 52 mm objektiv...säger det dig något? Som du märker har jag ännu noll koll på själva verktygen :). Skulle jag köpa nu, tror jag att jag skulle välja Canon.

Tirmotanten: så är det, men med en fest med mycket folk tycker jag behövs något för att "bryta isen" först, och det hade jag glömt att tänka på. Kollagerna är tack-o-lov jättesnabba och lätta att göra, i princip väljer man bara fotona och trycker på en knapp så gör programmet resten!! Helt fantastiskt! Det är bara skoj för D att presenter ramlar in efteråt också :). kram!

småkusinen: jasså det var av dig...jättefina skjortor hittade jag plötsligt i skåpet :). Vi måste nog komma oss iväg i något skede ditåt!!

Emma: tack tack :)

Anonym sa...

Grattis till tre-åringen, vilka ljuvliga bilder :) Här har vi ju också firat, när gästerna kom hade jag fortfarande inte bytt om, hade en morotskaka som var rent ut sagt för jä...g, kom på en stund senare att inga ballonger var uppblåsta och inga serpentiner heller. Nå nog kalasade vi i alla fall, men nog "pärttade" det lite i alla fall.

Trollmamman

Jemayá sa...

Trollmamman: men så härligt att höra - jag visste att det borde finnas serpentiner någonstans kvar från i fjol, men med renoveringen har ju saker och ting flyttats hit och dit, hittade ingenting. Ballonger har också simmat omkring sen ifjol, tror du jag hittade en enda nu då det skulle ha behövts?! Njet. Skönt att du förstod känslan :)

Marianne sa...

Åh, GRATTIS till D på 3-årsdagen! Tänk vad världen kan förändra sig på många sätt. En så fin förändring du fick för tre år sedan. Den bästa!

Inte ska du oroa dig för barnkalas! Barnen märker inte sånt där som att det tog fem minuter extra för att tårtan skulle serveras eller vad det kan vara. Och de kanske ser dekorationer när de finns, men de ser inte när de saknas. Så ta det du så lungt!

Kramar!

Jemayá sa...

Marianne: tack! Jaa, det är tur att det itne alltid blir som man planerar, är glad att jag fick denna upplevelse av att ha barn - mitt liv blev klart och tydligt rikare, efterosm ajg inte förstod mig på barn tidigare. Nu har hela den världen öppnat sig för mig. Och får komma ihåg att kalaset ju är för sonen, som ju verkligen inte bryr sig om om bordduken är glad eller inte - fast jag vill nog ändå försöka bidra till stämningen med dekorationerna nästa gång, det behövs ju inte så mycket, bara man kommer ihåg det på förhand! kram