lördag 23 maj 2009

My garden

..is green, finally! Nu skulle jag äntligen ha vårblommor att visa! Till höger en hastig blick ner från balkongen, det är "work in progress" lite här och var, och så kommer det troligen att vara hela sommaren. Det har varit regnskurar här de senaste dagarna, därav torkande kuddar på bordet. Stolar har jag inte hunnit plocka fram än och jag vet att åtminstone en brakade ihop i somras. Allt borde målas, men har inte kommit på vilken färg. Sen har jag också en liten en som tycker att dammen är till för att kasta i allt som ligger löst, i dag fiskade jag upp en liten barnstol och en liten kratta därifrån...

Nu, gott folk, tänkte jag be er om råd - jag kom på att lyfta ut en provisorisk trappa, som alltså inte mera används. Jag skulle vilja måla den i någon glad färg (kanske ta samma färg till bordet och stolarna också) och sen ha blomkrukor där ovanpå. Vilken färg tycker NI skulle passa in där den står uppför fähusväggen? Fotot ljuger lite, dörrarna är inte gröna utan faktiskt turkos, tror inte de målats den färgen från början, men solen har gjrot sin egen version av den ursprungliga färgen.

D sov hela tolv timmar förra natten, helt otroligt - ikväll somnade han också redan halv åtta. Om det kunde fortsätta så här skulle det vara helt underbart, jag skulle få den egna tiden jag så skulle behöva. Men nästa vecka är han alltså i dagis igen och då tror jag han sover där - å andra sidan, då har jag förstås fått koncentrera mig på mina uppgifter på dagarna, så det är inte så farligt fast det inte blir ensamtid på kvällarna...

Dessa båda kvällar har jag som hastigast varit ute med kameran, igår kväll var det otroligt dramatisk himmel, men tyvärr vågade jag inte gå så långt bort ifall D skulle vakna (vyerna runt huset är inte så speciella). Ett foto för temat "övergivet" skulle jag ha fått där...I kväll fotade jag blommor i trädgården (utan stativ, tyvärr, orkade inte börja släpa på det), men väl inne märkte jag att jag haft skräp på linsen...Blommor är verkligen tacksamma i collage, märker jag, skulle kunna göra hur många som helst! Vilket gillar ni bäst...? Kunde inte välja, vill visa i bild de korta fotosessionerna utomhus två kvällar, vilket betyder många olika sorts foton i ett, men då igen "drunknar" de bättre i mängden :(.




11 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skulle det vara med gult??? Glad och pigg färg, tycker jag, även om jag själv aldrig skulle sätta gula kläder på mig.
Beträffande dina fotocollage: helt fantastiskt vackra alla tre, men det nedersta gillar jag i alla fall bäst.
Ha en fin söndag! Hoppas vädret blir lika bra som i dag. Har kommit i gång så smått med cyklandet, men konditionen är nog fortfarande ganska dålig.
Kram.
Maggi

Minerva sa...

Vilka fantastiska collage och vilka foton! Du är ju konstnär!

Din blogg är en mycket trevlig bekantskap. Hit kommer jag garanterat att återvända.

Barbro sa...

Såg en sån där trappa på Prisma, kostar 20 €... :)Den var "patina-färgad". Skulle ju vara snyggt med en pigg färg, men den får ju inte stjäla uppmärksamheten från blommorna.

Jemayá sa...

Maggi: tack för tipset, ska se vad andra har för förslag :). Jag tyckte nog egetnligen bäst om det nedersta, men å andra sidan ville jag ju visa de andra fotona också, borde kanske ha gjort ett kollage utan blommor, mera enhetligt det också. Hoppas se dig här på cykel snart, hoppas vara borta två veckor i sommar (en i juni och en i juli), meddelar datumen sen då jag vet säkert. kram!

Minerva: oj, tack så mycket - nu kan jag nog inte ta hela äran åt mig, Picasa-programmet gör ju jobbet egentligen :) och har märkt att många halvbra foton blir ett bra collage! Välkommen tillbaka, jättekul att du kommenterade!

Barbro: ja och egentligen är jag lite snål, skulle vilja använda upp gamla färgburkar vi har hemma, men där tror jag inte jag har någo speciellt häftiga färger...få se, få se.. :)

Anonym sa...

Gult eller ringblommas orange.
Du tar så fantastiska bilder, när börjar du tillverka Jeppo kort av dem? eller kalender eller dylikt. Omvandla din talang till pengar!!!!!kram katri

Matildas fikarum sa...

Jag tänkte direkt på en mellan- till mörkt gräsgrön färg.

Jemayá sa...

Katri: jag tror du är lite partisk, sååå fantastiskt är det nog inte :), men vi får se, vi får se...kram!

Matilda: jag har önskat att någon skulle säga "grekisk blå"...nu märker jag att jag nog hade färgen klar, fast jag ville ha bekräftelse ännu :)

Marianne sa...

En så härlig trädgård du har! Å vad fint det blir med trappan! Helt perfekt stället för krukor.

Själv skulle jag nog försöka få till samma nyans som väggen bakom, gärna lite melerat så där som stenen. Det blir inte så jobbigt att hålla rent då och lite skavanker lyser inte. Alternativt hade jag målat den i terrakotta, dvs samma färg som krukorna - om det är terrakottakrukor du ska ha. På så sätt får blommorna prunka utan konkurrens.

Grekblått kan man också ta, men då hade jag nog målat om dörrar mm så att det hade blivit lite enhetligt. Risken finns att det blir lite mycket med turkosaktiga dörrar, grekblå trappa och sedan blommorna som ska konkurrera med det? Men jag kan absolut ha fel i det! Jag är INTE expert och har en tendens att vara lite stram kanske!

Stora kramar!

Annika sa...

Ulla, kör en österbottengul!! Du vet ocra, sådär som man ser på vissa gårdar. ja, Österbottens ena färg alltså, den finlandssvenska alltså.
Ja, du vet!!
DET blir nog supersnyggt!
FINA bilder visar du också. Snart har ni sana försommar i norra österbotten!!
KRAM!!!

Jemayá sa...

Marianne: tack för dina tips. Tycker du har bra sådana, men nu vill jag verkligen ha något som lite rycker upp ögonen - en rolig färgklick - det är ju så grått och trist största delen av året här hursomhelst. Ska testa med blått först (och kanske dörrarna också, om jag orkar...), det går ju alltid att måla om!

Annika: jag vet precis vilken du menar, många har den färgen på fähus och ladudörrar, då skulle det ju passa perfekt! Men det är min pappa som målat dörrarna denna lite udda färg (fast jag tror faktiskt de var gröna till att börja med...)och av sentimentala skäl vill jag hålla kvar den. I dag klippte jag gräset för första gången - det är nog försommar nu! AAaah. kram!

Anonym sa...

I love this time of year when everything starts turning green and working in the garden is still fun....before it gets too hot!
And I love your pictures. You are very talented.