söndag 10 maj 2009

Konsert och huvudstad

Det brukar bli bara roligare och roligare ju närmare sommaren man kommer, så också i år. I går kväll tog jag D med på Jeppo ungdomsorkesters konsert. De senaste åren har jag inte kunnat gå på konserterna eftersom halva Jeppo alltid är där - dvs också alla barnvakter. Nu tyckte jag att han kanske skulle klara av en stor blåsorkester. Halva konserten gick tämligen bra med ostriskaka (hans favoritgodis), saft, vatten och förstås mycket rytm och sväng där han satt i famnen. Var rätt svettig då det blev dags för paus, men också jätteglad. Det är så roligt att få höra musik live - och stämningen var på topp. Solisterna var superba, både orkesterns egna och Nina Tapio och Sören Lillkung. Efter pausen stannade vi i caféet så D fick springa av sig - hörde med ett öra ännu några låtar, men sen blev det dags att åka hem (var rädd att godisautomatens knappar skulle gå sönder....). D var ännu så upp i varv så han somnade först halv elva, själv satt jag upp ännu en timme. Härligt, härligt med musik, vackra låtar, och så roligt att vi har mera sådant framför oss!

Har också sett fram emot veckan som kommer - i morgon tar jag nämligen tåget ner till Helsingfors. Ska på tvådagars kurs för företrädare - det känns som en semester! Redan det att få sitta och läsa en bok mitt på dagen i lugn och ro när jag sitter på tåget är lyx!! I morgon ska jag träffa två goda vänner, jag bor på hotell (behöver inte själv betala :) :), det blir två dar utan matlagning :) :) och förstås tycker jag det blir jätteintressant att få lära mig mera om företrädarskapet. Farmor och farfar kommer i morgon för att sköta om både D och mormor, hemma är jag igen sent på onsdagkväll. Jag har förstås berättat för D vad som händer och han har varit som en igel idag, krupit upp i famnen stup i kvarten :), men jag tror nog det går bra, han väntar så på att få se fammo och faffa igen. Hoppas alla ni som läser också får en lika rolig och uppiggande vecka :)!

10 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt är det när barnen blir lite större och man kan gå på en del saker igen.
Låter som trevliga dagar trots att det inte är nöjestipp. Ha det bra och vila!!

Taina sa...

Företrädarskap. Vad menas med det?
Det låter ju härligt att fä komma iväg lite, bo på hotell och SLIPPA laga mat!
Sommar är lika med live musik och jag tycker också det är så mysigt att sitta ute och njuta. Jag kan till och med njuta av jazz, som Maken älskar.
Ha det så bra i Helsinki!
Kram

Jemayá sa...

Fritt: tack, det ska jag göra - har varit livrädd att något ska komma emellan, men nu är det bara några timmar tills jag åker :) :)

Taina: det betyder att då minderåriga asylsökare kommer ensamma till Finland, måste de få en företrädare tills de är 18. M.a.o. är jag något av en "officiell förälder", sköter inte deras dagliga ärenden, men är med på alla förhör med myndigheter t.ex. och ser till att de behandlas rätt och stöder barnet, följer också med hur det går i det dagliga livet emellanåt etc, t.ex. hjälper göra större beslut. Har bara varit sen i höstas och detta blir första riktiga kursen, då vet jag ännu bättre vad allt som hör till :). Konserten i lördags var ännu inomhus, men i sommar hoppas jag verkligen det blir utomhuskonserter också. Bra du nämnde jazz - de brukar ha en kväll vid havet i Nykarleby, har inte varit på det heller på flera år. Är inte annars så förtjust i jazz, men den jazzen är mera "mainstream" och ljuvligt utomhus :). Tack, kram!

Annika sa...

Ah, dom där båda artisterna har jag sett!! På Vridin i Närpes.
Dom är duktiga!

ÅH, jag önskar dig en superfin resa till H-fors!!
NJUT!!!

Kramar!!

Mia sa...

Hoppas du har en härlig resa till Helsingfors och att kursen är givande. Och att bo på hotell och få rå om sig själv lite kan verkligen vara lyx! Sköt om dig!

Anonym sa...

Hoppas du får en riktigt bra, skön, lärorik och avkopplande resa till huvudstaden :)

Trollmamman

Marianne sa...

Å vad härligt allt låter, allt från konserten till Helsingforsresan och kursen! Hoppas du får det jättebra i H-fors!

Kramar!

ulrika v sa...

Hoppas det blev en skön resa och en givande kurs. Skall själv ner till huvudstaden på fredag, men bara över dagen. Skall försöka hinna med (förutom jobb förstås) en träff med äldsta sonen och en med en väninna - oh så kolla in marthamarknaden på esplanaden! Å ett sent Grattis till D som ju fyllt! Å kram till dig, kanske vi hinner ses ngn gång i sommar.
Ulrika V

farmor sa...

Hej! Hoppas du fick ut max av resan. Skulle ha varit kul att vara med. Jag har ännu inte beslutat ang en fortsättning, men jag far på fredags kursen i alla fall.

Jemayá sa...

Annika: men så roligt att du också hört dem!! REsan blev jättelyckad, tack! kram!

Mia: det är verkligen fantastiskt skönt att få hoppa av vardagsruljansen, få koncentrera sig på egna saker. Men lite lessamt efter sonen fick jag nog också :)

Trollmamman: det fick jag tack :)

Marianne: jättekul att också ha dig här :). Resan var bra fast den gick väldigt snabbt !!

Ulrika: TAck och hoppas du också fick en fin dag i huvudstaden!! Jag hoppas verkligen vara lite mera "mobil" i sommar, nu då det går bättre att göra saker och ting tillsammans med D. Har många i Vasa-trakten jag skulle vilja besöka (och ta en tur till INDISKA :), tar kontakt om det blir av!! kram!

Farmor: får önska dig i min tur en trevlig kurs - är sur på att den skulle ordnas samma vecka som hforskursen, det skulle ju vara viktigt att oftare träffa andra företrädare här i trakten. Men hoppas på att se dig snart ändå!