fredag 22 maj 2009

Sömn och såpbubblor

D somnade cirka klockan 18 ikväll i vagnen framför tv:n. Lite före sju bar jag upp honom i sängen och fast han vaknade till, somnade han om igen. Dethär har aldrig hänt tidigare och jag bävar....ska han fortsätta sova hela natten, eller vaknar han när det blir dags för mig att gå och sova, svälj!

Annars känns det som om jag lite fått grepp om tillvaron igen. I dag hade jag en kille hit för att helt enkelt undervisa mig i hur min nya laptop fungerar. Så nu blir det hoppeligen lättare att skriva ner hastigt påhoppande idéer osv - sen får vi ju se om jag har något att skriva i sommar...nå, får skriva blogginlägg i gungan om inte annat :).

D kommer nog inte att få vattkopporna då han inte fått dem än, så jag bokade in honom fyra dagar i dagis nästa vecka. Då ska här jobbas....hoppas bara att fröken (herr, fru...?) Inspiration infinner sig också! Fast jag har nog annat att jobba med som inte kräver inspiration, enbart bokföring, mer eller mindre.

Lite hopp har jag med potträningen, fick tips om klistermärken. I morse var vi till närmaste staden för att bladn annat inhandla ny kalender åt mig ("någon" kissade ju på den förra...) och klistermärken åt D. Det funkade underbart bra i dag - så här många klistermärken fick han redan i dag uppe på vinden. Vet inte om han faktiskt inser att när han dricker mycket så kissar han också mycket, men han sög i sig flera småflaskor vatten och sprang på pottan och skulle då ha sina delfiner. Traktorn fick han för att han också kackade i pottan :). Jobbigt då hans mage fungerar så bra, en gång kom det nog i byxorna också, men då hade jag inte hunnit få upp lapparna än. En delfin fick han också för att han plockade upp ett utspritt memospel.

Jag hoppas verkligen detta inte bara är nyhetens behag, utan vi fortsätter att ivrigt samla klistermärken över veckoslutet :). Ute funkade det redan rätt bra, för han är så ivrig över att få göda blommorna.

I går kväll var vi till E och blåste såpbubblor (bl.a) - jag hade bara lilla kameran med, så har bara några skakiga foton att visa.

Själv är jag helt förvirrad nu, vad ska jag göra resten av kvällen...för jag vet ju inte om han vaknar eller inte. Förresten, det har jag säkert inte berättat att D numera sover i egen säng, bredvid min. Sedan födelsedagen har det varit lite från och till, men nu försöker jag få honom att sova där, tycker att vi båda sover bättre då.

Nu har jag ju äntligen tid att läsa fredagstemat hos alla då! Trevligt veckoslut!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Looks like lots of fun!

Jemayá sa...

it was :)

Marianne sa...

Så duktig han är! Hoppas nu det håller sig!

Kram!

Jemayá sa...

Han växer så det kankar, på alla sätt och vis - och jag tycker det blir roligare och roligare att vara mamma! Tyckte det var underbart att ha en bebis, men sen då han började gå blev det jobbigt....nu är det bra igen, hoppeligen till tonåren ;). kram!