tisdag 19 maj 2009

Dålig dag

oj herregud vilken dag detta verkar bli, och klockan är bara 10 än. Försökte stiga upp tidigare för att få en artikel skrivet, men hann inte länge förrän D steg upp. Så var det dags för morgonsysslorna. Efter det försökte jag smita till datorn. Då sket han i byxorna. När jag försökte få honom att se på bolibompa så att jag skulle få skriva en stund, sa han "nä, mamma här" och klappade på soffan bredvid sig. Då fick jag snilleblixten - NU var det dags att inviga laptopen jag köpte använd av min "Nokiakusin" i februari. Hade försökt att lite titta på den tidigare, men inte direkt haft orsak att använda den. Så klart funkade den inte, en massa "virusprogrammet funkar inte" etc dök upp hela tiden. Tänkte att jag skickar ett meddelande till kusinen - hittade inte min telefon. Skickade iväg ett "hjälp" mail till en person i byn, som jag vet jobbar med datorer. Gick ner, läste lite tidning så länge sonen tittade på tv - han ville plötsligt sitta i vagnen, dricka "sapt" och äta limpa. Plötsligt slog inspirationen för majkolumnen till, rusade upp och hann skriva en liten bit, så var sonen uppe och ville se på film på sig själv på datorn. Satte honom dit och försökte med laptopen igen - när jag kom för att kolla sonen HADE HAN KISSAT PÅ SKRIVBORDET OCH BLAND ANNAT MIN KALENDER. Då gick jag på wc och grät en skvätt. Jag gissar att det är något av en protest mot att jag klart och tydligt vill göra annat än leka med honom nu. Det är otroligt frustrerande att vilja skriva och inte få göra det och inte veta när man har chans till det igen - och då kanske inspirationen är puts väck eller jag är helt enkelt för trött. Och faktum är att jag ju behöver skriva för att försörja oss. Vet inte hur jag ska lugna ner mig nu - telefonen hittade jag tack och lov genom att ringa till den. Tror vi far ut, jag tar med laptopen, där jag fick skrivprogrammet att fungera genom att helt enkelt mota undan alla rutor som hela tiden dök upp. Men jag fick inte texten kopierad till stickan....men det får bli ett senare problem. Nu slog han i tån igen. Suck. Ut.

ps. kom på senare varför jag är trött, sur och överväldigad igen - lågtryck på gång (tittade på kartan att det troligen regnar i morgon) + PMS, sådana här dagar borde man få lägga sig ner i sängen och dra någon mycket gammalt över sig.

13 kommentarer:

heffamamman sa...

Vissa dagar så går allt snett redan från morgonen. Hoppas att det har vänt till det bättre nu och att laptopen är mera samarbetsvillig! För den skulle du säkert kunna ha myckat nytta av.

Har du annars testat Play-Doh till D? En klump av den brukar kunna trollbinda en treåring ganska länge. Endera den äkta varianten från Hasbro: http://www.hasbro.com/playdoh/en_US/ Den är härlig att jobba med, men kostar förstås en del. INTE den köpta hårda gammaldags modelleran för den är värdelös. Sen går det lika bra att göra egen mjuk Play-Doh också. Det brukar jag göra till dagisbarnen på jobbet och den gör alltid succé! De brukar sitta och baka med degen över en timme ibland. Hemmagjord Play-Doh håller minst en månad bara du förvarar den i en väl tillsluten burk. Vill du ha recept så kan jag leta reda på det om du hojtar till!

Jättefina blomfoton i inlägget innan! Snart ska jag troligtvis slå till med en ny kamera. Jag samlar dock mod ännu. ;) För det är ju ingen billig sak direkt.

Taina sa...

Söta, kära vännen! En del dagar bara suger. Och jag tror ibland att barnen känner på sig den energi man bär på. Även den negativa, som i sin tur beror på lågtrycket i det här fallet. Visst är det frustrerande när man vet att något bara måste göras och så går det inte för en massa strul! En skvätt tråt lättar ibland, men även ett påtvingat asgarv faktiskt. Jag gick på ett skrattseminarium en gång och där fick jag lära mig att skratta utan anledning. Det övergår till hysteriskt skratt från mig och det ÄR ju så skönt. Jag hoppas allt ordnar sig med kalendern, virusprogram och att du får en stund att skriva i lugn och ro.
Kram på dig!

Anonym sa...

hej, först och främst: underbara foton!! Och sen, tsemppiä!! Det är helt klart att han protesterar och han kissade på det som han protesterar mot. Han känner på sig att du just då inte har tid att koncentrera dig på honom. Förstår att det kan kännas alldeles totaljobbigt ibland, det gör det fastän man är två om ungarna. Modelleran-idén lät bra. Mina ungar har också tyckt om det och dom är väldigt duktiga på det, dom gör alla möjliga fina figurer. Går han ännu på dagis? Om han inte ännu fått vattkoppor så skulle jag inte tro att han smittar, är det inte vattenblåsorna som smittar? - ingen expert, men så kommer jag ihåg. Försök orka, ge dig själv en stunds vila (fastän du måste skriva) - ens en halv timme när du är ute med honom och sen prova på nytt, kanske han då är mera redo att leka för sig själv. kramar Kiika

Annika sa...

Vissa dagar är bara "sugiga", som din igår.
Jag förstår att du gick in på toan och grät. DET skulle jag också ha gjort.
Måtte laptopen samarbeta med dig nu! Och må inspirationen flöda!
KRAMAR!!!

underytanjag sa...

Kram på dig

Jemayá sa...

Heffamamman: tack för tröstande ord :) - laptopen lyckades jag efter lite knep och knåp till få att fungera någotsånär och har bokat hjälp för "skolning". Annars blev det nog mycket bättre direkt vi kom oss ut, men en mycket splittrad och råddig dag har det nog varit. Jag skyller på lågtrycket! Dendär degen har jag inte hört om, så om det inte blir för besvärligt, skicka gärna receptet! Hoppas du har födis på kommande angående kameran - du kunde ju tipsa man och släkt att de kunde samsas om åtm hälften av kostnaderna :)

Taina: TACK för sympatierna :)! Detdär med asgarv måste jag komma ihåg - det kan ju vända helt och hållet om man ibland börjar skratta istället för gråta! Kalender tror jag nog jag får köpa ny, den börjar se rätt medfaren ut - den har varit med om andra "missöden" också, vilket är lessamt, den heter "Voimaantuminen, naiskalenteri" och är fylld av visa ord och vackra bilder, men får ha det som bilderbok i stället! Datorn kommer jag att få hjälp med, puh! Tror jag kommer att ha mycket glädje av den sen i sommar (ser mig själv i gungan med datorn i famnen och D kör med traktorer etc och förnöjer sig själv....vi får se hur det blir med den bilden :). kram!

Kiika: de sa från dagis att de läst någonstans att barnet kan vara smittsamt INNAN blåsorna kommer, och att det fanns mammor som inte ville ha smittan, så tyckte att jag måste h¨ålla honom hemma. Tycker han varit tröttare än normalt mellan varven, men det kan han ju vara utan smitta också...att vara ute och gräva i blombänkarna är nog terapi för mig - borde göra det direkt nerverna börjar spännas :) kram!

Annika: tack - det var alltså idag, men det blev nog bättre sen. Vi får hoppas att det blir rena rama motsatsen i morgon - en dag då allt bara flyter :). kram!

Underutan: kram tillbaks :)

M-B sa...

Ge inte upp. Har du försökt att ta till "vanlig" penna å papper så kan ni skriva/rita båda två? Skriv snabbt ner dina ideer så kanske du får tag i "tråden" då du slipper till datorn.

Jemayá sa...

Jag tänkte faktiskt på gammaldags penna och papper för egen del, men tyckte sedan att det blir dubbelt jobb att renskriva (så gjorde de väl förr...). Men tänkte inte på att bara kasta ner idéer. D är inte så van att rita, jag får alltid göra det själv, så det skulle kanske inte funkat. Å andra sidan borde vi väl öva just det!

Emmama sa...

Men alltså himla barnet! Är man inte där för dom ALLTID så blir det så där.. Kämpa på! Imorgon blir bättre! Kram!

heffamamman sa...

Hej igen!
Jag ska leta fram Play-Doh receptet då jag har en stund över. Måste bara säga att jag aldrig har hört talas om att man ska hålla hem sitt barn FÖRE det har fått vattkoppor! Smittan biter ju ändå inte på många barn före kanske andra eller tredje smittotillfället. Vattkoppor är kanske inte så kul, men min åsikt är att man ska stöka undan dem då barnen är små. Om det bara är möjligt. Du var alltså väldigt omtänksam mot de andra som har hållit D hemma! :) Få se om det dyker upp några prickar.
Nu ska vi till frissan. Hoppas att onsdagsmorgonen har varit lugnare än gårdagen!

Jemayá sa...

Emmama: ja, egentligen var det ju min eget tillstånd av kaos som fick det att bli sådär, skulle jag varit piggare och på bättre humör, skulle jag säker tkommit på något skojigt för honom att göra...bara han nu får kopporna så det varit värt allt!!! kram!

Heffamor: blev redan lite sur påp dagis, om jag "lidit" i onödan, men tittade på nätet, såhär står det:
Smittorisk: Sjukdomen smittar redan innan den visar sig och kan fortsätta smitta tills den sista blåsan har torkat in och skorpan har fallit av. Barnen bör hållas hemma tills alla skorpor har fallit av och såren inte längre vätskar sig. Inkubationstiden är upp till två veckor. Mer fakta om vattkoppor finns här.

hoppas frisyren blev fin :)

Anonym sa...

Oh jiiiis, jag funtsa o att går han inte alls på dagis nå mer?
Och sen måste jag beröma dej hur fint du skriver om eländet,verklgihetsenligt men ändå med en touch of comedy, självironi, och DET är en otroligt bra skrivarkunskap, kanske du har nytta av dylika erfarenheter vid kommande skrivartillfällen. OCH en vink ännu, NÄR du får inspis men inte har tillfälle att uttrycka det, skriv ner stödord, så du kommer ihåg det sen då du HAR möjligt att skriva av dej ordentligt. Elämä on....(kram Katri)

Jemayá sa...

...niin se on :), igår kväll kom jag på att jag inte alls behöver skriva klart ännu denna vecka....vissa dagar slår kraven bara på och man vill ha dem undan,fast det egentligen inte alls är nödvändigt! kram