tisdag 26 maj 2009

Yr, yrare...

Och så igen en dag som galopperade iväg utan kontroll. Jag skyller på koffeinet...och tidsoptimism. Och att mjölken tagit slut. Inte min, eller jo, det gjorde den för två år sen, men den vi har i kylskåpet. Mommo behövde det till lunchen, för jag hade tänkt vara borta då och hon kan inte leva utan mjölk. Fick alltså ta en extrarunda via butiken och hem efter att jag fört sonen till dagis - en timme efter i tidtabellen redan från början alltså (det var någon annan yrsel på morgonen också, för det tog inte en timme att handla...jajo, bensinen var ju nästan slut, och jag skulle ju fixa lunchen åt mormor och så steg jag ju inte upp så tidigt som jag hade tänkt, för sonen hade ju gnällt på natten och jag fick stiga upp och hämta blöja och så skulle jag ju tvätta håret på morgonen också och...).

Hann ändå med rätt mycket, hade två lappar med saker att komma ihåg, två städer att besöka - tyvärr hann jag också spendera rätt mycket pengar (i bilen kom jag på att ett arvode inte dykt upp som det borde, alltså var det på kommande, alltså HADE jag ändå lite pengar...). Först hemma insåg jag att "betala för 3...nej, köp 3 betala för 2" inte hade gällt för min del, det var "köp 3 betala för 3" (egentligen 6, för de hade ju så billig t-skjorta och byxor och keps också, det behövde han ju). Och ena kepsen var för liten, den andra (från andra butiken) för stor (och dessutom fel färg).

Är det bara jag som tycker att det är hemskt att vart och vartannat plagg för små barn ska ha dödskallar på?! Först fattade jag inte ens att det handlar om pirater, men gör det det, så ska ju piraten också synas - och små barn vet ju inte vad pirater är. Jag är säkert gammalmodig, men jag gillar det inte. Var svårt att hitta en keps som INTE hade döskallar eller hemskheter på sig, fy. Allt mellan varven kastade jag in en kopp kaffe - efter lunchen, före inbandningen av lokaltvs aktuellt, som inte heller gick bra. Var smått stressad för jag kom lite för sent och visste att den ansvarige hade en tid att passa, jag skulle med andra ord INTE få hålla på och staka mig och komma av mig...vilket jag förstås gjorde. Och hade också "bad hairday", vilket inte höjde självsäkerheten i rutan precis.

Eller ska jag kanske skylla på drycken med "naturlig koffein" som jag köpte redan på morgonen och också smuttade på mellan varven - var det den som gjorde att jag tyckte allt snurrade för snabbt...? För när jag väl kom hem och skulle jobba en timme innan jag hämtade sonen, kändes det som om ögonen hoppar ur hålorna. Fick med nöd och näppe bokfört företrädaruppgifterna, jag försökte inte ens skriva färdigt de två texter jag har på gång - jag var helt "space". Orkade absolut ingenting på kvällen, försökte distrahera sonen med sånger, lite kittlande i sängen, lite bolibompa, lite saga - och tack och lov gick han med på att snällt somna före nio. Här sitter jag nu och blinkar och borde göra detsamma. Krypa ner i sängen, bara dricka te i morgon och hoppas att huvudet sitter bättre på plats då. Troligen får vi åka tillbaka till stan och byta kepsar och få tillbaka pengar och jag borde ju stiga upp tidigare för att få skrivet och och och . Nä, nu går jag och lägger mig. Kanske, ska bara kolla om det kommer något skoj på tv först. Det gjorde jag ju igår också....och gick och la mig för sent :).

5 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Håller med dig om dödskallarna! Jag fattar inte alls vad de gör på barnkläder och särskilt inte på småbarnskläder. Bort med dem!

Jemayá sa...

Skönt att höra att någon annan också tycker så!

B-M sa...

Jag gillar inte heller att småbarnskläder skall vara så "tuffa". Älskar däremot retro-kläderna a la 70-tal som Lindex har haft en hel del av på sistone!

h. Britt-Mari

Taina sa...

Pojkars kläder med dödsskallar och flickors kläder med barbies! Här tycker jag det är svårt att hitta neutrala kläder. Flickkläderna är otroligt "flickiga" och Maken brukar fråga om jag inte kunde köpa lite mer normala, men det finns inte! Vår Minsting går omkring och ser ut som en lysande glass ibland. Med smak av alla möjliga frukter och bär!

Bad hairday! Usch för sådana dagar! Jag hade en sådan dag igår och då blir det hästsvans. Tröööökigt..

Have a nice day. A nice hair day ;)
Kramen

Jemayá sa...

BM: tyckte Lindex hade riktigt trevliga kläder, det var Prisma som körde med döskallekepsar och hattar!

Taina: här är det rätt svårt att hitta färggranna kläder till pojkar. Jag älskar ränder så det köper jag oftast! kram