torsdag 7 maj 2009

Spring hit och dit

I dag var det checkup time för både mormor och barnbarn. D är 98 cm, 15 kilo. Alla test ville han inte göra, men allt verkar ok, även om han ju inte precis ligger i täten med utvecklingen..Fotot är från när han själv bestämde sig för att laga en "påskmake- up" med mina tuschpennor för några veckor sedan....

Mormors blodprov är "mirakulöst bra" enligt läkaren. Hon är inte precis frisk som en nötkärna, men alla värden är bra med de mediciner hon nu tar, så det är ju bra.

Det är ju snart fullmåne, så förra natten var orolig för både D och mig. Skyller på det när jag varit än mer glömsk än normalt. Till rådgivningen dök vi upp en timme för tidigt, när vi åkte iväg på eftermiddagen fick jag svänga om och hämta kameran, som jag behövde. Tidtabellen höll inte alls, men sist och slutligen blev det en riktigt bra dag, trots viss yrsel. Efter lunchen åkte vi till "Frejagård" för att bekanta oss med stället (uppdrag i sommar) - helt underbart att se höns, får, kaniner...Efter det tog vi en tur för att hälsa på "mina" barn vid flyktingförläggningen. Det råkar sig så att alla bor på olika ställen, så det blev mycket bilande, men lyckades faktiskt träffa alla utom en - de hade inte lyssnat på mitt meddelande på telefonen på morgonen att jag var på väg, och pojken var inte hemma. I varje fall var vi där en stund och jag hoppas att D blev smittad - av vattkoppor, som en annan liten pojke hade på hemmet. Om det stämmer att inkubationstiden är cirka två veckor, skulle det vara väldigt bra - nu skulle jag ha bättre med tid att sköta om honom än till exempel på hösten, så även om det känns avigt att önska att ens barn blir sjukt, så håller jag tummarna nu....

8 kommentarer:

Taina sa...

Här är det full rulle med besök hit och dit. Och fullmåne på det! Stackars dig ;)
Jag har aldrig tänkt på det där med fullmånens påverkan, men har förstått att det finns flera som lider nattetid. Jobbigt såklart.
Hoppas du får en lugnare natt.
Kram

StrandMamman sa...

Ja visst är det två veckors inkubationstid på vattkopporna, säger hon vars systrar fick dem fyra resp. två veckor innan hon själv fick dem - dagen efter att studentskrivningarna inleddes! (minns du det??)

D växer bra, och skönt att din mamma också är mirakulös :))

Önskar att jag kunde se åtminstone fullmånen då jag ser ut, men här är det mörkt som i graven eftersom det regnar och tekniska verket börjat spara pengar genom att ha gatubelysningen i hela stan släckt på nätterna...

heffamamman sa...

Jaså, det var pga fullmånen som jag glömde hem plånboken igår då! Vad bra om man kan skylla sitt virrminne på sånt. ;) Jag hade varit och hämtat mellansonen från förskolan och sen åkte vi till Prisma för att fylla på våra ganska tomma skåp. Väl inne vid Prisma så skulle jag stötta upp minstingen i kundvagnen med min handväska. Tyckte den kändes oroväckade lätt. Och visst så saknades min plånbok. Den låg hemma i skötväskan som vi hade använt kvällen innan. Bara att packa ihop oss i bilen igen och åka hem och hämta den. Som tur var så hade jag inte hunnit börja fylla kärran med mat då ännu.

Vad skönt att kontrollerna gick bra för alla! Mysigt med lammbilder. Då vi bodde i Holland så fanns det flera stora bondgårdar som hade öppet hus på vårarna. Där kunde man klappa små lamm eller killingar i nästan hundratal. Nåt jag saknar nu. Men visst är det ganska fint att ha ett hav av finska vitsippor utanför fönstren också. :)

Vi hämtade hem vattkoppssmitta till vår stora son då han var 1,5 år. Äkta Jepovattkoppor från kusinerna. ;) Funkade finemang.

Jemayá sa...

Taina: tack - jag brukar "lida" en natt av månen, sen är det förbi (för man är ju dödstrött nästa natt och sover som en stock :). Numera har jag en månkalender, så jag lite kan förbereda mig för när det blir sämre med sömnen! kram!

Strandmamman: lite dimmigt kommer jag ihåg något om dina vattkoppor, skrev du proven där hemma? Nu blir det spännande att se om det "tog" - kllen med kopporna hade haft en väldigt mild variant och det var redan på övergående. Det är ju mysigt med mörka nätter, lite som i södern :). Har inte noterat om lamporna är på eller inte här...onödigt om de är på, tyckte det var ett smart sätt att spara på!

Heffamamman:hmmmm, om du inte sov dåligt natten före så kan du inte skylla på månen :), men "amningsförvirring" går ju bra att skylla på å :) - eller ammar du än? Det ärnog så synd att bo på landet och aldrig se andra djur än de egna katterna och hundar som folk är ut å går med :(. Skulle jag ha karl (och en som var intresserad...) skulle jag bums skaffa någo djur (har t.ex. funderat på alpacka :) :), men ensam orkar jag inte. Skönt att höra att någon annan också smittat ner sitt barn med vett och vilja !!

Anonym sa...

Is that marker on Daniel? Natalie was famous for doing that...she also enjoyed using the walls as canvases.
Where are the animals? Located on your land?

Jemayá sa...

Julie: yes - he got so excited about me painting him (with my makeup...) for Easter, so he decided to do it himself another time...NOT with my makeup :). He has stayed away from walls so far - I loved the walls when I was small :). The animals was in the village next to ours, I'm going to make an interview with them this summer for tv and was doing some research. Unfortunately there aren't many animals around here anymore otherwise :(

Marianne sa...

Härligt att både D och din mamma mår bra! Det är så skönt att höra att hon är hemma igen och att allt är bra. En stor lättnad för dig!

Söta djur! Ska du jobba där med barn i sommar?

Kram!

Jemayá sa...

Marianne: jag ska göra ett program för lokaltv om gården jag besökte. Kombinerade bara det besöket med det andra uppdraget, eftersom de finns åt samma håll, men annars är företrädarskapet med flyktingbarnen helt en separat sak. Är glad att kunna göra så olika saker, fast det blir lite yrsel ibland :) kram!